Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (02/06)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (02/06)

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι πέτρες μιλούν» (φωτογραφία), η ονομασία της δράσης της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, που οργανώνεται για τέταρτη χρονιά, με σκοπό να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με το πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή κάθε μήνα έως και τον Αύγουστο θα γίνεται η παρουσίαση σε επιλεγμένους χώρους. Αρχή σήμερα στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου, στις 11.00, με δωρεάν είσοδο και σε τρεις γλώσσες, νέα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά.

Πρώτη εκδήλωση για το Jazz Solidarity Network, μια γιορτή με σκοπό όχι μόνο την οικονομική ενίσχυση της δράσης, αλλά και τη γνωριμία των τουλάχιστον 100 μελών του. Από τις 18.00 στο Playground στον Βοτανικό, Βουτσαρά 4-6. Με δωρεάν είσοδο. Πλήρες πρόγραμμα https://bit.ly/44VDIVS.

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μιας σπάνιας έκθεσης με αρχαία έργα ιαπωνικής τέχνης από τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου του Τόκιο και άλλων φορέων της Ιαπωνίας. Σήμερα, στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων. Ξανθουδίδου και Χατζηδάκη 1, Ηράκλειο.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο Πολυλειτουργικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου τα έργα των Κωνσταντίνου Γρηγορίου «Farewell» για βιολοντσέλο και ορχήστρα, Εκτόρ Μπερλιόζ «Les Nuits d’ Ete», έργο 7, Αντονίν Ντβόρζακ τη Σερενάτα για έγχορδα σε μι μείζονα, έργο 22. Μέτζο σοπράνο: Αρτεμις Μπόγρη, βιολοντσέλο: Χρήστος Γρίμπας. Διεύθυνση ορχήστρας: Noam Zur. Στις 21.00. Παρατσικόγλου και Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου.

Παραδοσιακά ακούσματα συναντούν τον σύγχρονο ήχο στη σειρά «Music Escapades» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στα Πανοραμικά Σκαλιά, με δύο σχήματα από τη βόρεια Ελλάδα, το ακουστικό ντουέτο της world μουσικής Kadinelia και τη νεαρή τραγουδοποιό Alkyone. Στις 21.00, λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, με ελεύθερη είσοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή