Προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Προτάσεις για το σαββατοκύριακο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρίγκιπας Ιγκόρ» στο Μέγαρο

Με ένα εντυπωσιακό έργο, την όπερα «Πρίγκιπας Ιγκόρ» του Αλεξάντερ Μποροντίν, συνεχίζεται το πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων «The Met: Live in HD» από τη Metropolitan Opera. Η παράσταση θα μεταδοθεί αύριο σε διάφορες αίθουσες ανά την Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για μια νέα παραγωγή του «Πρίγκιπα Ιγκόρ», σε σκηνοθεσία του Dmitri Tcherniakov, που εκτυλίσσεται σαν ένα ψυχολογικό ταξίδι του ήρωα. 7 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

«Κρίσιμη τέχνη – Τέχνη στην κρίση»

Τελευταίες ημέρες για την έκθεση «Κρίσιμη τέχνη – Τέχνη στην κρίση» στη Δημοτική Πινακοθήκη. Μέσα από τα έργα της Α. Κινδύνη, του Β. Καννιάρη, του Γ. Ψυχοπαίδη και του Δ. Κατσούδα παρουσιάζεται μια ιστορική αναδρομή από την Κατοχή έως και τη σύγχρονη εποχή της κρίσης. Καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών, αλλά και εικαστικών αντιλήψεων, προσθέτουν επιπλέον ενδιαφέρον στην κοινωνικο-πολιτική διάσταση του θέματος. Εως 7/3 , Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου και Μυλλέρου, Μεταξουργείο.

Ψηφιακά τοπία στο Vault

«Ψηφιακά όνειρα» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Πέτρου Βαζακόπουλου, που εγκαινιάζεται το Σάββατο στις 9.30 μ.μ. στον Πολυχώρο Vault (Mελενίκου 11). Φυσικά τοπία αλλά και εργοστάσια, αυτοκίνητα και εικόνες από το αστικό περιβάλλον συνδυάζονται στα ψηφιακά φωτογραφικά κολάζ του καλλιτέχνη, ο οποίος το 2011 διακρίθηκε από την ελληνική επιτροπή της UNESCO.

«Κων. Παρθένης: Τέχνη και πνεύμα»

Mέχρι την 1η Ιουνίου θα διαρκέσει η λαμπρή έκθεση «Κωνσταντίνος Παρθένης: Τέχνη και πνεύμα» που διοργανώνει το Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Πορτρέτα, θρησκευτικά, ηθογραφικά και αλληγορικά θέματα, καθώς και νεκρές φύσεις και τοπία, ιχνηλατούν την πορεία του καλλιτέχνη, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής. Τα έργα προέρχονται από μεγάλες συλλογές. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο ιστορικός τέχνης Νίκος Ζίας.

Γ. Ζογγολόπουλος στο Παλαιό Ψυχικό

Δωρεάν ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού πραγματοποιείται την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Η Γλυπτοθήκη Ψυχικού είναι αφιερωμένη στον σημαντικό Ελληνα γλύπτη Γιώργο Ζογγολόπουλο (1903 – 2004) καθώς φιλοξενεί, σε δημόσιο και εύκολα προσβάσιμο χώρο, μεγάλης κλίμακας εμβληματικά γλυπτά του καλλιτέχνη από διαφορετικές χρονικές περιόδους δημιουργίας. Στο Παλαιό Ψυχικό, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, δίπλα στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή