Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

EIKAΣΤΙΚΑ

Ναυσικά Πάστρα

Θεσσαλονίκη

«Ναυσικά Πάστρα 1921-2011. Αναδρομική έκθεση: τα σχέδια, τα γλυπτά και τα θεωρητικά κείμενα» είναι ο τίτλος της αναδρομικής έκθεσης, που εγκαινιάζεται την Τετάρτη στις 8 μ.μ. στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και θα διαρκέσει ώς τις 25 Μαΐου. Γεννημένη στην Καλαμάτα το 1921 η βραβευμένη γλύπτρια Ναυσικά Πάστρα έζησε στη Βιέννη, το Παρίσι και την Αθήνα, όπου πέθανε το 2011.

EIKAΣΤΙΚΑ

«Ανθρωπομετρίες»

Χανιά

Αναδρομική έκθεση 60 έργων του ζωγράφου και καθηγητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης Δημήτρη Ανδρεαδάκη με τίτλο «Ανθρωπομετρίες» εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.

ΘΕΑΤΡΟ

«Από πρώτο χέρι»

Αγρίνιο

Οι νέες ηθοποιοί Κατερίνα Καραδήμα, Φρύνη Θετάκη και Δανάη Σπηλιώτη παρουσιάζουν μία παράσταση βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία και στις αφηγήσεις καπνεργατών και καλλιεργητών καπνού του Αγρινίου, σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη. Κάθε Σάββατο στις 9 και Κυριακή στις 8 μ.μ. στο Μικρό Θέατρο (Κέντρου 26).

ΘΕΑΤΡΟ

«Η ανάκριση»

Θεσσαλονίκη

Μετά την παρουσίασή της στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» της Αθήνας, η παράσταση «Η ανάκριση» του Πέτερ Βάις σε απόδοση και σκηνοθεσία του Σταύρου Σ. Τσακίρη, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο, μεταφέρεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Εγνατία (Πατριάρχου Ιωακείμ 1). Τετάρτη με Κυριακή ώς τις 9 Μαρτίου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τένεσι Ουίλιαμς

Θεσσαλονίκη

Ολοήμερο αφιέρωμα του ΚΘΒΕ στον θεατρικό συγγραφέα Tennessee Williams με ομιλίες, σεμινάριο, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και ψυχόδραμα για ενήλικες, σήμερα από τις 10 π.μ. ώς τις 5 μ.μ. στο Βασιλικό Θέατρο.

ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο»

Tα τραγούδια και η πολυτάραχη ζωή της Σοφίας Βέμπο ζωντανεύουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζεται μέχρι τις 16 Μαρτίου το μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο». Ο Πέτρος Ζούλιας υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία, ο Φωκάς Ευαγγελινός τη χορογραφία και την έρευνα και μουσική επιμέλεια ο Λάμπρος Λιάβας, ενώ η Μαρινέλλα, που έκανε τα πρώτα της βήματα ερμηνεύοντας τραγούδια της Βέμπο, πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από τους Αντώνη Λουδάρο, Χρήστο Στέργιογλου, Τζένη Μπότση κ.ά. Τετάρτη έως Κυριακή.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αγνωστα έργα του Βασ. Φωτόπουλου

Συνεχίζεται έως τις 28 Μαρτίου η αναδρομική έκθεση 40 άγνωστων έργων του Βασίλη Φωτόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος». Είναι η πρώτη φορά που το εικαστικό έργο του καλλιτέχνη, ο οποίος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1934, μαθήτευσε δίπλα στον ζωγράφο Ευάγγελο Δράκο και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος αλλά και ως σκηνοθέτης, παρουσιάζεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Την έκθεση επιμελήθηκε ο Μάνος Στεφανίδης. Ωρες επίσκεψης: Τετάρτη – Παρασκευή 5 με 9 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. με 3 μ.μ.

ΧΑΝΙΑ

«Ενα αλλιώτικο καλοκαίρι»

Συνεχίζονται μέχρι τις 16 Μαρτίου οι παραστάσεις του έργου «Ενα αλλιώτικο καλοκαίρι» του Βρετανού συγγραφέα Μάικ Κένι σε μετάφραση Κωστή Σκαλιόρα και σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη από την εταιρεία θεάτρου «Μνήμη» στο θέατρο Κυδωνία, στα Χανιά. Αρχικά γραμμένο για παιδιά, το έργο καταφέρνει να μιλήσει για την απουσία, τη μνήμη και την απώλεια χωρίς την αναφορά της λέξης «θάνατος». Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελπίδα Ζαμπετάκη και Μιχάλης Βιρβιδάκης. Κάθε Παρασκευή στις 9.30 μ.μ., Σάββατο στις 6.30 μ.μ. και Κυριακή στις 11.30 π.μ.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Συναυλία Σαβίνας Γιαννάτου

Η Σαβίνα Γιαννάτου συμπράττει με την πιανίστα Ευγενία Καρλαύτη σε μία συναυλία με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια από την Αρμενία, την Κάτω Ιταλία, την Καραϊβική και άλλες χώρες, καθώς και κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι, της Λένας Πλάτωνος, του Νίκου Κυπουργού, του Kurt Weil κ.ά., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Μελίνα Μερκούρη, που διοργανώνουν η Ενωση Γυναικών Ελλάδας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Φλώρινας και το Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη». Σήμερα στις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο Πλειάδες, στη Φλώρινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή