Η κατάκτηση του Διαστήματος τον 21ο αι. στον «Ελληνικό Κόσμο»

Η κατάκτηση του Διαστήματος τον 21ο αι. στον «Ελληνικό Κόσμο»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πιο ολοκληρωμένες παγκοσμίως εκθέσεις σχετικά με το μέλλον του ανθρώπου στο Διάστημα θα φιλοξενεί το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από αυτό το Σάββατο (22/3). Η έκθεση «Η κατάκτηση του Διαστήματος» από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το MadaTech, το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα διαστημικά ταξίδια, ξεκινώντας από την ιστορία της εξερεύνησης του Διαστήματος μέχρι τις μελλοντικές αποστολές στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά και πέρα από αυτό.

Η έκθεση εστιάζει στο μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης με βάση τα τελευταία αποτελέσματα ερευνών κορυφαίων επιστημόνων και μηχανικών, με εκθέματα που δίνουν μια πρώτη εικόνα των επόμενων 50-100 χρόνων. Οι μελλοντικές αποστολές που εκτίθενται στο πλαίσιο της έκθεσης, που κάποτε ανήκαν αποκλειστικά στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας και σήμερα συζητούνται από κορυφαίους επιστήμονες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή ανελκυστήρα διαστήματος, την εκτροπή ενός επικίνδυνου αστεροειδούς που περνάει κοντά στη Γη και το ταξίδι στον Αρη, ακόμα και την ίδρυση αποικιών εκεί.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να «επισκεφθούν» τη Σελήνη, τους Αστεροειδείς και τον Αρη μέσα από διαδραστικά εκθέματα και λεπτομερή μοντέλα και παράλληλα να ανακαλύψουν τι θεωρούν οι ειδικοί ότι μας επιφυλάσσει το μέλλον πέρα από τα όρια της γης.

Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212-25.40.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή