Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

«Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας»

Την «Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Φρίντριχ Ντίρενματ παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Ερσης Βασιλικιώτη. «Τραγική κωμωδία» είναι ο υπότιτλος, που έδωσε ο συγγραφέας στο έργο του, γραμμένο τη δεκαετία του 1950. Η κωμόπολη Γκιλέν απειλείται με χρεοκοπία, ώσπου η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου δέχεται να βοηθήσει θέτοντας έναν απροσδόκητο όρο. Με τους Εφη Σταμούλη, Δημήτρη Ναζίρη, Σοφία Βούλγαρη κ.ά. Τετάρτη έως Σάββατο 9 μ.μ., Κυριακή 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Κακούργες» στο Θέατρο Αυλαία

Τη σπονδυλωτή παράσταση «Κακούργες», βασισμένη σε τρεις ιστορίες από το ομώνυμο βιβλίο της Μαριέλλης Σφακιανάκη – Μανωλίδου, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Οριο» σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Δήμητρας Αράπογλου. Ραδιούργες γυναικείες μορφές της παγκόσμιας δραματουργίας, από τη Μήδεια ώς τη Σαλώμη του Οσκαρ Ουάιλντ, συνυπάρχουν στη σκηνή αποφασισμένες να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν, να εκδικηθούν ή να απελευθερωθούν. Απόψε στις 9 και αύριο στις 8 μ.μ. στο Θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης (κτίριο ΧΑΝΘ).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ατομική έκθεση Αλεξίας Ξαφοπούλου

Η τέταρτη ατομική έκθεση της εικαστικού Αλεξίας Ξαφοπούλου με τίτλο «Black or Blue – Something old, Something new, Something black or blue» φιλοξενείται έως τις 16 Απριλίου στη Nitra Gallery (Φιλίππου 51, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης). Απόφοιτος της Νομικής Σχολής και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, η καλλιτέχνις ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Central Saint Martins College, ενώ μεταξύ άλλων συμμετείχε στη Διεθνή Μπιενάλε του Πεκίνου. Στην παρούσα έκθεση, συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φωτογραφία, το κολάζ και άλλες τεχνοτροπίες.

ΠΑΤΡΑ

Ανδρέας Νικολάου στην γκαλερί Cube

Εκθεση  του Ανδρέα Νικολάου με τίτλο «together for ever» πραγματοποιείται στην γκαλερί Cube (Μιαούλη 39, Πάτρα) μέχρι τις 22 Μαρτίου. Ο εικαστικός παρουσιάζει ζωγραφικά έργα με θέμα το ανθρώπινο σώμα. Γεννημένος στην Κύπρο το 1966, ο Ανδρέας Νικολάου σπούδασε στην Ακαδημία Τέχνης του Μονάχου και στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο τον Παναγιώτη Τέτση. Το 2003, αναδρομική έκθεσή του διοργανώθηκε από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Ρώμης. Ωρες επίσκεψης: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ., Τετάρτη και Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Μικρασία»

Θεσσαλονίκη

Την παράσταση «Μικρασία», βασισμένη σε αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες από τα χρόνια πριν και αμέσως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με τη θεατρική ομάδα «Γέφυρα» στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. Η δραματουργική επεξεργασία και η σκηνοθεσία είναι του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Πρεμιέρα την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 9 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Michael Nyman

Θεσσαλονίκη

O καταξιωμένος Βρετανός συνθέτης Michael Nyman, γνωστός για το μινιμαλιστικό του ύφος και τη μουσική του για τον κινηματογράφο, διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε μία συναυλία με τρία έργα του. Συμπράττουν ως σολίστ ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος και η τσελίστα Λίλα Μανώλα. Την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Από πρώτο χέρι»

Θεσσαλονίκη

Το έργο  του Νίκου Ορτετζάτου «Το θηρίο» παρουσιάζει με τη μορφή εικαστικής παράστασης – περφόρμανς η ομάδα Eclipses Group Theater, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου και μουσική Γιάννη Μόμτσιου. Ερμηνεύει ο Νίκος Ορτετζάτος. Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. και Σάββατο στις 6.30 μ.μ. έως 22 Μαρτίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Dangerous Acts»

Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο αφιερώματος στο Σύγχρονο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ, που διοργανώνει το Exile Room σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η ταινία «Dangerous Acts Starring The Unstable Elements Of Belarus» της Madeleine Sackler για το ανατρεπτικό Free Theater της Λευκορωσίας προβάλλεται απόψε στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Ολύμπιον, παρουσία της παραγωγού Andrea Meditch.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ανάσα ζωής»

Λαμία

Το έργο του Ντέιβιντ Χέαρ «Ανάσα ζωής» παρουσιάζει η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή