Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Νέα αίθουσα τέχνης στη Βαλαωρίτου

Με μεγάλο πλήθος και ενθουσιασμό έγιναν τα εγκαίνια μιας νέας αίθουσας τέχνης στην καρδιά της Αθήνας. Η Αίθουσα Τέχνης «ena» είναι πλέον ο δεύτερος χώρος της γνωστής Αίθουσας Τέχνης «Καπλανών 5». Η νέα γκαλερί, στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, εγκαινιάστηκε με μια μεγάλη ομαδική έκθεση με τίτλο «Δείγμα γραφής» στην οποία συμμετέχουν οι Νίκος Αγγελίδης, Μιχάλης Αμάραντος, Δημήτρης Αναστασίου, Ηλίας Γεωργουλέας, Κώστας Δικέφαλος, Γιώργος Καρακάσογλου, Ιωάννα Καφίδα, Νίκος Κόνιαρης, Αντώνης Κοσμαδάκης, Μίλτος Κοτσώνης, Νίκος Κυριακόπουλος, Ελενα Λακκιώτη, Βασίλης Λιαούρης, Δήμος Μαυρογιαννίδης, Νίκος Μόσχος, Τίμος Μπατινάκης, Εκτωρ Παπαδάκης, Θαλής Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Παπανικολάου, Βασίλης Παπατσαρούχας, Φάνης Παρασκευουδάκης, Κατερίνα Πέτρουλα, Θανάσης Ραχούτης, Νατάσσα Ραχωβίτσα, Δήμητρα Σιατερλή, Αντώνης Σμυρνιός, Νικολέττα Τζάννε, Βιργινία Φιλιππούση, Κατερίνα Χαδουλού και Τάσος Χώνιας. Με φωτογραφίες τους συμμετέχουν, επίσης, οι δημοσιογράφοι Νίκος Βατόπουλος και Δημήτρης Ρηγόπουλος.

​​Αίθουσα Τέχνης «ena». Βαλαωρίτου 9γ΄, τηλ. 210-33.88.501. Διάρκεια έκθεσης έως 26/4.

ΠΟΙΗΣΗ

Μoving Silence 2014

Πειραματικά ντοκιμαντέρ και φιλμ εμπνευσμένα από την ποίηση περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φεστιβάλ Moving Silence. Μουσικοί συνοδεύουν ζωντανά τις ταινίες που προβάλλονται στο Goethe-Institut (27/3), το Exile Room (28/3) και το ΕΜΣΤ (30/3).

​​Εναρξη στις 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΦΙΛΟΘΕΗ

Ολγα Χανδέλη

«Σημεία των καιρών» είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης της εικαστικού Ολγας Χανδέλη σε επιμέλεια Αλίντας Γεωργιάδης και Ελενας Πάτση. Προλαβαίνετε έως και σήμερα.

​​Εως 22/3. Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης (Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη).

ΜΕΓΑΡΟ

Ρεμπέτικο και τζαζ

Ενα μουσικό ταξίδι στο ρεμπέτικο με όχημα την τζαζ θα παρουσιάσει την Πέμπτη (27/3) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το τρίο των Γιώργου Ψυχογιού, Μάνου Λούτα και Σεραφείμ Μπέλλου.

​​ 27/3, 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Εντίθ Πιαφ

Ενα μεγάλο αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ παρουσιάζεται για τρεις βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (28, 29, 30/3). Με την Jil Aigrot, η οποία ερμήνευσε τα τραγούδια της Πιαφ στην ταινία «La Vie en Rose».

​​ 28, 29, 30/3, 8 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

«Οταν η χαρακτική συναντά τη γλυπτική»

Μνημειακά γλυπτά του Θεόδωρου Παπαγιάννη και 24 ξυλογραφίες, μήτρες και σχέδια του Νίκου Δεσεκόπουλου, όπου κυριαρχούν οι ανθρώπινες φιγούρες, περιλαμβάνει η έκθεση «Οταν η χαρακτική συναντά τη γλυπτική» που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο Μεταξουργείο, ώς τις 29 Απριλίου. Ο Νίκος Δεσεκόπουλος εμπνεύστηκε τις μεγάλου μεγέθους ξυλογραφίες του από τη σειρά τοτεμικών γλυπτών με τίτλο «Τα φαντάσματά μου», που φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Παπαγιάννης με υλικά από το καμένο Πολυτεχνείο. Τα δύο σύνολα έργων συνυπάρχουν για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο, μαζί με ορισμένα καινούργια γλυπτά του Παπαγιάννη.

​​Δημοτική Πινακοθήκη, Κτίριο Α, Γερμανικού και Μυλλέρου. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη 10 π.μ. με 9 μ.μ., Τετάρτη ώς Σάββατο 10 π.μ. με 7 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. με 3 μ.μ.

ΜΠΑΛΕΤΟ ΕΛΣ

Μια ανατρεπτική «Λίμνη των κύκνων»

Τελευταίες παραστάσεις αύριο, τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ανατρεπτική «Λίμνη των κύκνων» του Ρενάτο Τζανέλα με το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρόκειται για μια παραγωγή που εκπλήσσει με τη «διαφορετικότητά» της και τη δραματική όσο και χιουμοριστική της διάσταση.

Τα κοστούμια στη δεύτερη συνεργασία της με τη Λυρική Σκηνή υπογράφει η σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη δίνοντας έναν ιδιαίτερο αέρα στις κινήσεις των χορευτών. Την Ορχήστρα της Λυρικής διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης.

Με τη νέα του χορογραφία ο Ρενάτο Τζανέλα παραμένει στο μονοπάτι της κλασικής ιστορίας που γνωρίζουμε με τον λευκό και τον μαύρο κύκνο, δίνοντας -στη δική του εκδοχή- μεγαλύτερο βάρος στον Ρόθμπαρτ, τον κακό μάγο της υπόθεσης.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι Αιμιλία Γάσπαρη, Βίκυ Ισαακίδου, Σταυρούλα Καμπουράκη, Νατάσα Σιούτα, Αλίνα Στεργιανού, Βαγγέλης Μπίκος, Ντανίλο Ζέκα, Στράτος Παπανούσης, Αλεξάντερ Νέσκωβ κ.ά.

​​23, 24, 25/3. Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη. Ωρα έναρξης 8 μ.μ.

THE BLENDER GALLERY

Δημήτρης Μεράντζας

«Αναζητώντας τον κοινό τόπο» είναι ο τίτλος της αναδρομικής έκθεσης του Δημήτρη Μεράντζα στην Μπλέντερ Γκάλερι (The Blender Gallery), στη Γλυφάδα, σε επιμέλεια του Μεγακλή Ρογκάκου. Η έκθεση περιλαμβάνει επιλογή έργων από το 1993 έως το 2013.

​Εως 6 Απριλίου. The Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα, τηλ. 213-02.80.597.

ΣΤΕΓΗ

Νίκολας Στέμαν

To Thalia Theatre του Αμβούργου στο έργο της βραβευμένης με Νομπέλ συγγραφέως Ελφρίντε Γέλινεκ «Τα συμβόλαια του εμπόρου», που σκηνοθετεί ο σημαντικός Γερμανός σκηνοθέτης Νίκολας Στέμαν. Οι θεατές μπορούν να έρχονται και να φεύγουν ελεύθερα στη διάρκεια της τετράωρης ανατρεπτικής παράστασης.

​​Από τις 27 ώς τις 29 Μαρτίου στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Σουίνγκ στο Κολωνάκι

Κάθε Πέμπτη στο Doors-bar restaurant το jazz/swing γυναικείο τρίο «123Swing» παρουσιάζει ένα σόου με τραγούδια από περασμένες δεκαετίες.

​​Εναρξη 10.30 μ.μ. Καρνεάδου 25, Κολωνάκι.

GALLERY 7

Αφροδίτη Παπαδουλή

Νέα ενότητα έργων παρουσιάζει σε ατομική έκθεση η εικαστικός Αφροδίτη Παπαδουλή, με θέματα που αντλεί από την καθημερινότητα με αισιοδοξία, χιούμορ και φωτεινότητα.

​​Gallery 7, Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου. Εως 25/4

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή