Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

To «Μπετόν» στη Θεσσαλονίκη

Στο θέατρο «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης (πλατεία ΧΑΝΘ) μεταφέρεται μετά την παρουσίασή της στην Αθήνα η παράσταση «Μπετόν», βασισμένη σε αποσπάσματα από το ομότιτλο πεζογράφημα του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε μετάφραση Αλέξανδρου Ισαρη. Τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Μαρία Γίτσα. Ο ηθοποιός Πέρης Μιχαηλίδης ερμηνεύει τον χιουμοριστικό, αλλά και τραγικό αυτοβιογραφικό μονόλογο του συγγραφέα, που θέτει ερωτήματα σχετικά με τη ζωή, τον θάνατο, τη μοναξιά, την ελπίδα και την αυτοκαταστροφή. Τετάρτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ., Κυριακή στις 8 μ.μ. μέχρι τις 30 Μαρτίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Aθηνά Ανδρεάδη στο «Black is… A!ive»

Η διεθνώς  καταξιωμένη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Aθηνά Ανδρεάδη, γεννημένη στο Λονδίνο από Ελληνες γονείς, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το πρώτο της ελληνόφωνο άλμπουμ με τίτλο «Γήινοι  Αγγελοι», που κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα, αλλά και επιλογές από τα δύο προηγούμενα, αγγλόφωνα άλμπουμ της «Breathe With Me» και «Peeling Apples». Τη συνοδεύουν στη σκηνή οι μουσικοί Ευριπίδης Ζεμενίδης, Ορέστης Μπενέκας, Πέτρος Βαρθακούρης και Μανώλης Γιαννίκιος. Την Πέμπτη 27 Μαρτίου στο «Black is… A!ive» (26ης Οκτωβρίου 56, περιοχή Βίλκα). Ωρα έναρξης 10 μ.μ.

ΠΑΤΡΑ

Η Ελλη Πασπαλά στο «Λιθογραφείον»

Τραγούδια του Χατζιδάκι, του Ξαρχάκου, του Καλαντζόπουλου, του Σεμσή, αλλά και του Τομ Γουέιτς, του Λέοναρντ Κοέν, του Βαν Μόρισον και πολλών άλλων ερμηνεύει η Ελλη Πασπαλά την Τρίτη 25 Μαρτίου στο θέατρο «Λιθογραφείον» της Πάτρας. Το πρόγραμμα, σε επιμέλεια των David Lynch και Tάκη Φαραζή, περιλαμβάνει, επίσης, ένα αφιέρωμα στην Τζόνι Μίτσελ, καθώς και διασκευές σε παλιά ρεμπέτικα. Συμμετέχουν οι μουσικοί David Lynch (σαξόφωνα), Tάκης Φαραζής (πιάνο), Γιώργος Λιμάκης (κιθάρες), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο) και Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Η Μικρή Μας Πόλη» από το ΚΘΒΕ

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου του Θόρντον Ουάιλντερ «Η Μικρή Μας Πόλη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία του Γιάννη Βούρου. Ο ίδιος ο συγγραφέας είχε περιγράψει το πολυβραβευμένο έργο του σαν «μια προσπάθεια να αποτιμηθεί το ανεκτίμητο και των πιο μικρών συμβάντων της καθημερινής μας ζωής», που εκτιλύσσονται σε μια μικρή αμερικανική κοινότητα. Με τους ηθοποιούς Γιάννη Καλατζόπουλο, Μάνο Ζαχαράκο, Στάθη Βούτο, Μαριαλένα Ροζάκη κ.ά. Τετάρτη και Κυριακή στις 7 μ.μ., Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Γυναίκες της Ρωσικής Πρωτοπορίας»

Θεσσαλονίκη

Εκθεση με τίτλο «Γυναίκες δημιουργοί στα χρόνια της Ρωσικής Πρωτοπορίας (1910-1930)» διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, μέχρι της 25 Μαΐου, σε επιμέλεια της διευθύντριας του Μουσείου, Μαρίας Τσαντσάνογλου. Εικαστικοί όπως οι Γιελένα Γκουρό, Νατάλια Γκοντσαρόβα, Αλεξάντρα Εξτερ (φωτογραφία) και Βαρβάρα Μπουμπνόβα διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας.

ΘEATΡO

«Κατά φαντασίαν ασθενής»

Σέρρες

Την κωμωδία «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, σε διασκευή Παναγιώτη Μέντη και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη. Παίζουν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Μέντης, Αστέρω Χαριτίδου, Αλεξία Βαβαλέκα, Ευαγγελία Δαμιανίδου κ.ά. Παρασκευή με Κυριακή στις 9.15 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Bernhard Quade

Θεσσαλονίκη

Εικαστικές φωτογραφίες, που τράβηξε ο Γερμανός καλλιτέχνης Bernhard Quade κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του από την παγωμένη Ισλανδία έως την έρημο Σαχάρα, εκτίθενται στην γκαλερί Artis Causa (Μητροπόλεως 97) υπό τον τίτλο «Universum», έως τις 12 Απριλίου. Η πρώτη ατομική έκθεση του Quade στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα του Γερμανικού Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

ΘΕΑΤΡΟ

«Κοντραμπάσο»

Θεσσαλονίκη

Ο Κώστας Γακίδης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το Κοντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ, σε σκηνοθεσία του Πάνου Χαρίτογλου, που παρουσιάζεται υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ προς τιμήν του επί 30 χρόνια ηθοποιού του. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ., στο θέατρο «Αυλαία» (πλατεία ΧΑΝΘ).

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Ηράκλειο

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας διοργανώνει εκδήλωση για την ποίηση των Κρητών ποιητών Κωστή Φραγκούλη, Ρέας Γαλανάκη, Χρίστου Ρουμελιωτάκη και Ιωσήφ Βεντούρα με ομιλίες, αναγνώσεις και μουσική, τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στις 6.15 μ.μ. στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή