Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Μαριονέτες και στη Νοηματική

Την παράσταση κουκλοθεάτρου «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα», μια ιστορία για τα χαμένα παιδικά όνειρα και τη δύναμη της θέλησης, παρουσιάζει το Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού με παράλληλη διερμηνεία στη Νοηματική. Η διερμηνέας συμμετέχει και η ίδια στο έργο, ακουλουθώντας τους ηθοποιούς πάνω στη σκηνή, έτσι ώστε οι θεατές με προβλήματα ακοής να κατανοούν τους διαλόγους ταυτόχρονα με τους ακούοντες. Το Σάββατο, στις 6 μ.μ., στο θέατρο Olvio.

ΜΙΕΤ

Εκθεση έργων της Ν. Ανδρικοπούλου

Το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση «Νέλλη Ανδρικοπούλου, η ζαλάδα των χρωμάτων, η σαγήνη της γραμμής» (Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγ. Κωνσταντίνου 20). Η καλλιτέχνις, αποτελεί μια σπουδαία περίπτωση ζωγράφου των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων. Τα έργα της είναι ενδιαφέροντα και αισθησιακά, αποκαλύπτοντας μια προσωπικότητα που δεν είχε, δυστυχώς, την αναγνώριση που της άξιζε. Εως τις 29/4.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Τετραήμερο μπαζάρ βιβλίου

Μπαζάρ βιβλίου διοργανώνει αυτό το τετραήμερο (27-30/3) το Μουσείο Μπενάκη. Για δεύτερη χρονιά το μουσείο προσφέρει βιβλία των εκδόσεών του με έκπτωση 50% και 70%. Οι διαθέσιμες εκδόσεις εκτείνονται σε διάφορες θεματικές κατηγορίες και περιλαμβάνουν ιστορία, λαογραφία, γλυπτική, φωτογραφία και αρχιτεκτονική. Στο κτίριο της οδού Πειραιώς 138, όλες τις ώρες λειτουργίας του.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Απόγευμα στο «Ολύμπια»

Μια περιπλάνηση στο «αστικό ηχοτοπίο», με κύριο όργανο την κιθάρα, είναι η συναυλία που θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή στο Φουαγιέ του θεάτρου «Ολύμπια» της Λυρικής Σκηνής. «Η μουσική της πόλης» είναι ο τίτλος της και σολίστ οι Ανδρέας Καρακατσάνης, Αγγελος Μπότσης, Μαίρη Νικολάου και Σταύρος Ντουλαβέρης. Η μουσική των Γ. Κουμεντάκη, Α. Παρτ, Στ. Ράιχ, Κλ. Μοντεβέρντι, Κ. Βάιλ, Δ. Δραγατάκη και Ντ. Μπουγκτάνοβιτς. Στις 6 μ.μ. Ακαδημίας 59-61.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Λευκάδιος Χερν, ένας σκιώδης Ελληνας

Τις ελληνικές διαστάσεις του έργου του Λευκάδιου Χερν, «εθνικού συγγραφέα» της Ιαπωνίας, θα διερευνήσουν καλλιτέχνες, ιστορικοί και φιλόσοφοι, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον σπουδαίο συγγραφέα, μεταφραστή και εκπαιδευτικό. Από το τέλος του 19ου αιώνα, τα βιβλία του, με μια εξωτική και ρομαντική ματιά για τον ιαπωνικό λαό, ήταν ευρέως γνωστά στη Δύση. Το αφιέρωμα θα διαρκέσει μέχρι τις 16/4 και περιλαμβάνει διαλέξεις, εργαστήρια, κ.ά. Στο κέντρο τέχνης Beton7. Πύδνας 7, Βοτανικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή