Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Πέρα από σύνορα»

Θεσσαλονίκη

Εως τις 4 Μαΐου συνεχίζεται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης η έκθεση «Η τέχνη στην Ευρώπη μετά το 1945: Πέρα από Σύνορα», η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 200 έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου τις Ε.Ε. Δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό κάθε Τετάρτη στις 6 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Μόνος με τον Αμλετ»

Θεσσαλονίκη

Ο Αιμίλιος Χειλάκης ερμηνεύει όλους τους ρόλους του κλασικού σαιξπηρικού έργου στην παράσταση «Μόνος με τον Αμλετ», την οποία διασκευάζει και σκηνοθετεί σε συνεργασία με τον Μανώλη Δούνια. Απόψε στις 9 και αύριο στις 8 μ.μ. στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2).

ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

«Annie»

Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή του στην Αθήνα, η ελληνική εκδοχή του μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους «Annie» σε σκηνοθεσία και απόδοση Θέμιδας Μαρσέλλου μεταφέρεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστούν οι Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Αργύρης Αγγέλου και Ιωάννα Πηλιχού. Παρασκευή με Κυριακή ώς τις 6 Απριλίου.

ΘΕΑΤΡΟ

«P…»

Θεσσαλονίκη

Eνα ιδιότυπο αφιέρωμα στον Σάμιουελ Μπέκετ με τίτλο ««P…» σε κείμενο του Τηλέμαχου Κοσμέτσα και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη ανεβάζει το Σχήμα Εκτός Αξονα (Πλάτωνος 35) ώς τις 13 Απριλίου. Ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Γρηγόρης Τίλδης, Δήμητρα Μήττα, Ελια Χριστοδουλίδου, Φυλλένια Γρηγορίου κ.ά. Παρασκευή με Δευτέρα στις 9 μ.μ. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

ΒΙΒΛΙΟ

Παζάρι Ηράκλειο

Ως τις 6 Απριλίου πραγματοποιείται το φετινό Παζάρι Βιβλίου του Συλλόγου Εκδοτών και Βιβλιοχαρτοπωλών στο εμπορικό κέντρο Talos Plaza, στο Ηράκλειο, με εκπτώσεις έως και στο 70% της αρχικής τιμής. Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 10 π.μ. με 10 μ.μ.

ΚΘΒΕ

Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης

Μέχρι τα μέσα Απριλίου συνεχίζονται οι παραστάσεις της μουσικοθεατρικής παραγωγής του ΚΘΒΕ «Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές!…, Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης» σε κείμενα και έρευνα του Λάμπρου Λιάβα, σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου και σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη. Πρωταγωνιστεί η Ζωζώ Σαπουντζάκη, πλαισιωμένη από τους Ακη Σακελλαρίου, Γιώργο Καύκα, Βασίλη Σπυρόπουλο κ.ά. Τους ηθοποιούς συνοδεύει ομάδα χoρευτών και ορχήστρα επί σκηνής. Τετάρτη ώς Κυριακή στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΒΑΛΑ

Δεύτερος κύκλος παραστάσεων

Εναρξη  του δεύτερου κύκλου παραστάσεων για το έργο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Η οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη. Οι απόψεις του Πολ Λαφάργκ, γραμματέα και γαμπρού του Μαρξ, για τις αρετές της τεμπελιάς συναντούν τις εξομολογήσεις σύγχρονων ανέργων μέσα από τις συνεντεύξεις που συνέλεξε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Δάγκαλης, Iρις Νικολάου, Κλέα Σαμαντά, Παύλος Σταυρόπουλος. Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ., Κυριακή στις 8 μ.μ. στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

ΛΑΜΙΑ

«Ανάσα ζωής» από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου του Ντέιβιντ Χέαρ «Ανάσα ζωής» από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και σε σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου. Η Αλεξάνδρα Λαδικού και η Μαρία Σκούντζου πρωταγωνιστούν στους ρόλους των δύο γυναικών, που επί 25 χρόνια μοιράστηκαν τον ίδιο σύντροφο, ως σύζυγος και ερωμένη, και συναντιούνται σε μία επαρχιακή πόλη της Αγγλίας προσπαθώντας να κλείσουν τους παλιούς λογαριασμούς τους και να συμφιλιωθούν με την απώλεια. Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ., Κυριακή στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Το τίμημα» μέχρι Κυριακή των Βαΐων

Την Κυριακή των Βαΐων ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου του Αρθουρ Μίλερ «Το τίμημα» από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία της Ασπας Καλλιάνη. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη σχέση δύο αδελφών, που συναντιούνται ξανά έπειτα από 16 χρόνια για να πουλήσουν τα έπιπλα του πατρικού τους, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με το καθήκον, τη σύγκρουση ατομικών επιθυμιών και κοινωνικής ηθικής και το τίμημα κάθε κρίσιμης απόφασης. Τετάρτη με Κυριακή στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή