«Πάτρικ Λη Φέρμορ, μια περιπέτεια» στο Μουσείο Μπενάκη

«Πάτρικ Λη Φέρμορ, μια περιπέτεια» στο Μουσείο Μπενάκη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσίαση της βιογραφίας «Πάτρικ Λη Φέρμορ, μια περιπέτεια» με τη συγγραφέα του βιβλίου, Αρτεμις Κούπερ, διοργανώνουν την Τετάρτη (9/4, 7 μ.μ.) στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς η διοικητική επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη, η Cosmotebooks και οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Θα παραστεί η συγγραφέας, στενή προσωπική φίλη και βιογράφος του Πάτρικ Λη Φέρμορ, η οποία θα μιλήσει με τον καθηγητή Στέφανο Πεσμαζόγλου ενώ θα συντονίσει ο Ηλίας Μαγκλίνης, μεταφραστής του βιβλίου. Επίσης θα προβληθεί υλικό με ντοκουμέντα από τη ζωή του Φέρμορ.

Ο Βρετανός Πάτρικ Λη Φέρμορ θεωρείται ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός συγγραφέας της εποχής μας και μια θρυλική φυσιογνωμία, που συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα. Οι περιπλανήσεις του ξεκινούν από την ηλικία των 18 ετών, το 1933, όταν αντί να ακολουθήσει τη στρατιωτική σταδιοδρομία για την οποία τον προόριζαν πέρασε τη Μάγχη και ξεκίνησε να διασχίσει την Ευρώπη με τα πόδια, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Η Κούπερ, που γνώριζε τον Φέρμορ από παιδί, μελέτησε το ημερολόγιό του, την αλληλογραφία, τις σημειώσεις, όλο το υλικό του αρχείου του, μίλησε με όσους τον γνώριζαν και φυσικά με τον ίδιο, παρότι δυσκολεύτηκε να τον πείσει να μιλήσει για τον εαυτό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή