Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Παράταση έκθεσης Βασ. Φωτόπουλου

Παρατείνεται ώς τις 28 Απριλίου λόγω αυξημένης προσέλευσης η μεγάλη αναδρομική έκθεση του Καλαματιανού ζωγράφου και σκηνογράφου Βασίλη Φωτόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» (Παπάζογλου 5). Μια ενότητα 40 άγνωστων στο ευρύ κοινό έργων του καλλιτέχνη, ο οποίος στη διάρκεια της επιτυχημένης πορείας του ως σκηνογράφος συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Τζιν Κάλαχαν, ο Ζυλ Ντασσέν και ο Μιχάλης Κακογιάννης, αλλά και με την Εθνική Λυρική Σκηνή, παρουσιάζεται σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Μάνου Στεφανίδη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Μπέττυ» στο θέατρο Αυλαία

Η παράσταση«Μπέττυ», βασισμένη σε αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της Ελισάβετ Βακαλίδου με τίτλο «Μπέττυ. Καπετάνιος της ψυχής μου» και μία συνέντευξη της συγγραφέως, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Θέμη Θεοχαρόγλου στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης (Πλατεία ΧΑΝΘ). Ο Δημήτρης Φουρλής υποδύεται την Μπέττυ, που απολαμβάνει τη ζωή, έχοντας επιλέξει να είναι αυτό που θέλει, αν και εξαιτίας των επιλογών της είναι καταδικασμένη να ζει στο περιθώριο. Η φωνή της μητέρας ανήκει στη Φιλαρέτη Κομνηνού. Σήμερα στις 8.30 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Αρμένικη Βίζιτα» με τον Φοίβο Δεληβοριά

Στη Θεσσαλονίκη και το Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33) επιστρέφει απόψε ο Φοίβος Δεληβοριάς με τη μουσική παράσταση «Αρμένικη Βίζιτα». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του, επιλογές από κομμάτια αγαπημένων συνθετών, καθώς και νέο υλικό από τον δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. Μαζί του οι μουσικοί Κώστας Παντέλης (κιθάρες), Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα), Σταμάτης Σταματάκης (μπάσο) και Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα). Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30 μ.μ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Παύλος Παυλίδης και οι Β-movies

Ο Παύλος Παυλίδης και η μπάντα του, οι Β-movies, εμφανίζονται στη «Ζωντανή Μαύρη Τρύπα» (Βαΐου 5, Πλατεία Μοριχόβου) στη Θεσσαλονίκη για μια συναυλία με επιτυχίες από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών, κομμάτια από το πιο πρόσφατο παρελθόν, καθώς και τα τραγούδια του τελευταίου τους άλμπουμ με τίτλο «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί». Toυς Β-movies απαρτίζουν οι Τόλης Δεληγιάννης (μπάσο), Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα), Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα) και Θανάσης Τζίνγκοβιτς (κιθάρα). Την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 10 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Η μνήμη του σώματος»

Θεσσαλονίκη

Ομαδική έκθεση με έργα 14 Ελλήνων καλλιτεχνών και θέμα τη σωματική μνήμη πραγματοποιείται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι) μέχρι τις 3 Μαΐου. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Λουκία Αλαβάνου, ο Μπάμπης Βενετόπουλος (φωτ.), η Κατερίνα Ζαχαροπούλου, ο Ξενοφών Μπήτσικας, η Λήδα Παπακωνσταντίνου και η Αθηνά Τάχα. Την επιμέλεια είχε η Συραγώ Τσιάρα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κωνσταντίνος Βήτα

Θεσσαλονίκη

Μία συναυλία με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του, από την εποχή των Stereo Nova μέχρι το άλμπουμ «Αντήχηση», που κυκλοφόρησε το 2013, θα δώσει απόψε ο Κωνσταντίνος Βήτα στο Principal Club Theatre (Γεωργίου Ανδρέου 56) της Θεσσαλονίκης. Ωρα έναρξης 10 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Εβρος απέναντι»

Γιαννιτσά

Το Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης του ΚΘΒΕ μεταφέρει την παράσταση «Ο Εβρος απέναντι» του Θανάση Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ρέππα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Τέσσερις άνεργοι στην Ελλάδα τού σήμερα αντιμετωπίζουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έναν Κούρδο πρόσφυγα με καχυποψία και εχθρότητα. Με τους Λίλιαν Παλάντζα, Βασίλη Σεϊμένη, Γιάννη Χαρίση κ.ά. Σήμερα στις 9 μ.μ.

ΒΙΒΛΙΟ

Αλκη Ζέη

Αλεξανδρούπολη

Το βιβλίο της Αλκης Ζέη «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο» παρουσιάζουν η Ευαγγελία Σεραφείμ και η Ειρήνη Ξανθοπούλου. Η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού. Την Τρίτη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης (Λ. Δημοκρατίας 307).

ΟΜΙΛΙΑ

Studium Generale 2014,

Ρόδος

Ομιλία της καθηγήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου Ματούλας Τομαρά – Σιδέρη με θέμα «Ρόδος και Αίγυπτος: Λίκνα Ευεργετισμού» στις 8 μ.μ. στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο του κύκλου Studium Generale 2014 της Rhodes International Culture & Heritage Society.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή