«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη (23/4) στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής. «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, ένα εμβληματικό μονόπρακτο της νεοελληνικής δραματουργίας ανεβάζουν ο θεατρικός οργανισμός Ακροπόλ σε συμπαραγωγή με την Εταιρεία των Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου, με πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες της παράστασης δύο από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς τους, τον Νίκο Κουρή και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Ηρωες του έργου είναι ο Φώντας και ο κουνιάδος του ο Κόλλιας, δύο επιστήθιοι φίλοι με πολλές διαφορές μεταξύ τους. Οι δυο τους αναμετρούνται παίζοντας τάβλι σε μια λαϊκή αυλή όπου ξεδιπλώνουν τα πάθη, τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. «Το Τάβλι» πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν το 1972, μεσούσης της δικτατορίας, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου και τον Γιάννη Μόρτζο. Εκτοτε το έργο παρουσιάζεται συχνά, καθώς αποτελεί μια οξυδερκή ματιά στη νεοελληνική νοοτροπία.

«Και για τους δύο “Το Τάβλι" ήταν ένα από τα πρώτα έργα που διαβάσαμε και αγαπήσαμε ως μαθητές στη δραματική σχολή» σημειώνουν οι δύο σκηνοθέτες και ηθοποιοί. «Θεωρούμε ότι είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και καλογραμμένα νεοελληνικά έργα και το ανεβάζουμε με αγάπη, σεβασμό, χωρίς εντυπωσιασμούς, εστιάζοντας στο κείμενο και τους χαρακτήρες. Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τις επικαιροποιήσεις και τον υπέρμετρο ρεαλισμό. Επιπλέον αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να το ανεβάσουμε στο θέατρο του Λευτέρη Βογιατζή».

Τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, οι φωτισμοί του Νίκου Βλασσόπουλου, η μουσική του Μίνου Μάτσα.

Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη, τηλ. 210-82.17.877

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή