Εκθέσεις και εργαστήρια

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι την Κυριακή 22 Ιουνίου θα παραμείνει επισκέψιμη η έκθεση έργων των M.C. Escher και Victor Vasarely στο Μουσείο Ηρακλειδών, όπως επίσης και η έκθεση φωτογραφίας της Ανθής Ξενάκη με τίτλο «Αστική Γεωμετρία». Στη συνέχεια, το Μουσείο θα αρχίσει την προετοιμασία για τη νέα του έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την επόμενη σεζόν. Παράλληλα, τα χαρακτικά του M.C. Escher, που υποστήριξαν το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τέχνη και Μαθηματικά, από την Αισθητική της Τέχνης στη Λογική των Μαθηματικών», θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ προκειμένου να παρουσιαστούν στην έκθεση «M.C. Escher: Reality and Illusion» του Currier Museum of Art στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμπσάιρ.

Από τις 23 Ιουνίου, πρόσβαση στους χώρους του Μουσείου Ηρακλειδών θα έχουν μόνο όσοι συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα: τα δύο εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές δημοτικού, που πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή του Ιουνίου από τις 11.30 π.μ., και το τελευταίο μάθημα του κύκλου «Οι κήποι του Βίνσεντ Βαν Γκογκ» για παιδιά από 8 έως 15 ετών στις 15 Ιουνίου. Ακόμα, η πρώτη περίοδος του θερινού «Math & Art Camp» για παιδιά δημοτικού θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου (δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210-34 61 981).

Τέλος, ώς την ερχόμενη Κυριακή συνεχίζεται η έκθεση παιδικών εικαστικών έργων με θέμα «Ο μικρόκοσμος του δάσους», ενώ στις 15 Ιουνίου το Μουσείο συμμετέχει στην εκδήλωση του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών «H δική μας Αθήνα» με ξενάγηση στην έκθεση της Ανθής Ξενάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή