Σαββατοκύριακο στα μουσεία!

Σαββατοκύριακο στα μουσεία!

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΡΑΣΕΙΣ. Βόλτες στην Αθήνα για όλη την οικογένεια, εργαστήρια κοσμήματος και ζωγραφικής εμπνευσμένα όχι μόνο από την ιστορία της πόλης αλλά και από τα όνειρά μας γι’ αυτήν, συζητήσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, γνωριμία με ιστορικούς χώρους που πιθανόν να μην έχουμε επισκεφθεί ποτέ. Με αυτές κι άλλες ακόμη δράσεις θα περάσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο (14, 15/6) όσοι παρακολουθήσουν το δωρεάν διήμερο εκδηλώσεων/δράσεων για παιδιά και ενήλικες με τίτλο «Η δική μας Αθήνα» που διοργανώνει το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών. Κάθε φορέας θα δώσει μέσα από τη δράση του τη δική του οπτική για την Αθήνα του σήμερα.

Σημείο συνάντησης το μετρό «Ακρόπολη», το Σάββατο στις 10 το πρωί με προορισμό μια βόλτα στα Αναφιώτικα (διοργανωτής το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο). Για όσους προτιμούν να ζωγραφίσουν από το να περπατήσουν, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης καλεί ενήλικες και παιδιά στο εικαστικό εργαστήριο «Με χρώματα και φαντασία αλλάζω την Αθήνα» (11-12.30), ενώ μόνο για μεγάλους θα δοθεί εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων την ίδια ώρα στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη. Ολη τη μέρα θα είναι ανοιχτό το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι με διάφορες δράσεις και σε συγκεκριμένες ώρες το Ιδρυμα Αγγελου και Λητώς Κατακουζηνού στο Σύνταγμα. Την Κυριακή το Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Βικτωρίας, το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων στο Θησείο, το Μουσείο Ηρακλειδών, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος κ.ά.

www.athensmuseums.net

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή