Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

TERRA VIBE

Rockwave, η ώρα για το μεγάλο ραντεβού

Ραντεβού και φέτος στο Terra Vibe της Μαλακάσας δίνουν οι μουσικόφιλοι για το μεγαλύτερο συναυλιακό φεστιβάλ του καλοκαιριού. Το Rockwave επιστρέφει το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου με πολυσυλλεκτικό φέτος πρόσωπο, αφού επιχειρεί ένα άνοιγμα και σε άλλα μουσικά ήδη τα οποία δεν είχαν τόσο σημαντική εκπροσώπηση παλαιότερα. Ετσι στις δύο σκηνές του θεματικού πάρκου θα βρεθούν μεγάλα ονόματα της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής (Active Member, Βαβυλώνα, Νικήτας Κλιντ κ.ά.), αλλά επίσης και σημαντικοί djs της διεθνούς ηλεκτρονικής και dance μουσικής όπως ο Timo Mass και οι Booka Shade. Και το ροκ πάντως θα εκπροσωπηθεί στο φεστιβάλ με τον μεγάλο Ερικ Μπάρντον και τους πολύ αγαπητούς στο ελληνικό κοινό Calexico, ενώ δεν λείπουν και οι πιο…έντεχνες νότες με τον Γιάννη Χαρούλη και τη Νατάσσα Μποφίλιου.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φεστιβάλ θερινού σινεμά

Συνεχίζεται το 4ο Athens Open Air Film Festival με την «Τσάιναταουν» του Ρομάν Πολάνσκι (Βυζαντινό Μουσείο, 9.7) αλλά και «Το μεροκάματο του φόβου» του Ουίλιαμ Φρίντκιν, την Πέμπτη 10.7 στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

​​Στις 9 μ.μ.

με ελεύθερη είσοδο.

KALFAYAN GALLERIES

Ράνια Μπέλλου

Ως πολιτισμική αρχαιολόγος αναδύεται ξανά η εικαστικός Ράνια Μπέλλου στην τρίτη ατομική της έκθεση. Μέσα από καταγραφές αναμνήσεων και θραύσματα ερωτικής αλληλογραφίας.

​​ Kalfayan Galleries,

Χάρητος 11. Εως 27/9.

ΗΡΩΔΕΙΟ

Μότσαρτ και Στράους

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Φιλαρμονική της Νοτιοδυτικής Γερμανίας συμπράττουν την Τρίτη (9 μ.μ.) στο Ηρώδειο ερμηνεύοντας τη Συμφωνία αρ. 41 του Μότσαρτ και τη Συμφωνία των Αλπεων του Ρ. Στράους.

​​Τρίτη 8 Ιουλίου, 9 μ.μ.

Ηρώδειο. 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Helter Skelter Company

Το νέο έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη «Μετατόπιση προς το Ερυθρό» παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών η Helter Skelter Company σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου.

​​Αύριο και μεθαύριο στο Κτίριο Η της Πειραιώς 260. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Νέες δυνάμεις με αγγλικούς υπέρτιτλους

Στην επέτειο των εξήντα χρόνων από την έναρξη των Επιδαυρίων, νέες δυνάμεις του ελληνικού θεάτρου φέρνουν τη δική τους δημιουργική πνοή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Ο εικοσιεξάχρονος Δημήτρης Καραντζάς και ένας νεανικός θίασος ανοίγουν απόψε το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2014 με την Ελένη του Ευριπίδη (412 π.Χ.).

Σε αυτή την τραγωδία με το αίσιο τέλος, η πραγματική Ελένη ζει στην Αίγυπτο, ενώ η συνονόματή της στην Τροία δεν ήταν παρά ένα είδωλο, επινόηση των θεών.

Η παράσταση χαρακτηρίζεται από δουλειά συνόλου, όπου δεν υπάρχει μια Ελένη, ένας Μενέλαος. Μετά τον πρώτο μονόλογο της Ελένης, που λέγεται από όλους, μέσα από τον χορό θα ξεπηδάνε οι χαρακτήρες και καθένας και καθεμία από τους νέους ηθοποιούς θα παίρνουν, ανάλογα με την εξέλιξη του έργου, τη θέση τους στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου.

Η μετάφραση του έργου είναι του Δημήτρη Δημητριάδη, τα σκηνικά και κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη, η μουσική του Ανρί Κεργκομάρ.

Παίζουν οι Χαρά Ιωάννου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Αρης Μπαλής, Θύμιος Κούκιος κ.ά.

​​ Εναρξη 9 μ.μ.

Αρχαία Επίδαυρος 

ΠΛΑΚΑ

Συναυλία – αφιέρωμα στο φλαμένκο

Μια βραδιά αφιερωμένη στο φλαμένκο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (9/7) στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη στην Πλάκα.

Με σημεία αναφοράς την ανδαλουσιανή μουσική κουλτούρα και αργότερα τα δίστιχα που έδωσαν λαϊκή ποιητική μορφή στο φλαμένκο παρακολουθούμε την εξέλιξή του ανά τους αιώνες.

Φρέσκιες νέες φωνές, διαφορετικές μουσικές απόψεις και οι κοινές ρίζες των λαών σε μια συναυλία με βάση το φλαμένκο.

Συμμετέχουν οι Σπύρος Καρβέλας (κιθάρα, σύνθεση, μουσική επιμέλεια), Yota «Baron» και Δανάη Ταταλιά (τραγούδι φλαμένκο), Φανή Δεμέστιχα (χορός), Παναγιώτης Μπουραζάνης (μπάσο), Μιχάλης Καταχανάς (βιόλα) και Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά).

Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Είσοδος 10 ευρώ (7 μειωμένο).

Διογένους 1-3, Πλάκα, τηλ. 210-32.50.198.

ΣΤΥΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ

«Oπερα α λα Γκρέκα»

Στους Στύλους του Ολυμπίου Διός θα βρίσκονται την Τρίτη διακεκριμένοι μονωδοί και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να ερμηνεύσουν άριες, ντουέτα και χορωδιακά από διάσημες όπερες μεταφρασμένες στα ελληνικά. Η μουσική διεύθυνση είναι του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Με τους Δημήτρη Καβράκο, Βασιλική Καραγιάννη, Δημήτρη Πλατανιά κ.ά.

​​Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Διανομή δελτίων προτεραιότητας από τις 6.30 μ.μ. 

ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

«Sunday Cloudy Sunday»

Μία εναλλακτική εκδοχή τραγουδιών του Τσιτσάνη παρουσιάζει ο Βασιλικός στη Μικρή Επίδαυρο. Συμμετέχουν η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

​​Την Παρασκευή 11 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ.

ΜΥΚΟΝΟΣ

«Togethere4»

Η έκθεση που μόλις εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου, φιλοξενεί έργα τεσσάρων καλλιτεχνών σε μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη: του Πάνου Απέργη, της Σοφίας Γαϊτάνη, του Γιώργου Σύριγα και της Λεώνης Γιαγδζόγλου (φωτ.). Οι εικαστικοί αυτοί δουλεύουν πάνω σε διαφορετικά αντικείμενα και τεχνικές, από κεραμική, ζωγραφικά σχέδια που έγιναν σε tablet μέχρι πεπιεσμένο χαρτί.

​​Μέχρι και τις 10 Ιουλίου 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

«A Quiet Voice»

Διαφορετικές μουσικές και χορευτικές κουλτούρες συνυπάρχουν στο έργο «A Quiet Voice» σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Ερμίρα Γκόρο, συνεργάτιδος του Λόιντ Νιούσον. Πρωταγωνιστούν μετανάστες και γηγενείς μουσικοί και χορευτές.

​​Στις 7 και 8 Ιουλίου στο Κτίριο Δ της Πειραιώς 260. Εναρξη στις 9 μ.μ.

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή