Η Τήνος γιορτάζει τον πολιτισμό

Η Τήνος γιορτάζει τον πολιτισμό

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Ηταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε επισήμως το Φεστιβάλ Τήνου στην Αθήνα, αν και εδώ και δεκατρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε, έχει ξεχωρίσει για την ποιότητα του προγράμματός του. Προχθές το βράδυ, λοιπόν, στο Free Thinking Zone στη Σκουφά, μαζεύτηκε μια παρέα φίλων, καλλιτεχνών και μη, για να ακούσουν τα νέα του Φεστιβάλ Τήνου 2014 από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, τον Θέμη Ροδαμίτη, ο οποίος εργάζεται υπό αντίξοοες συνθήκες, όμως με μεγάλη αφοσίωση στους στόχους του.

Το θέμα του φετινού Φεστιβάλ είναι ο ελληνικός πολιτισμός και οι αξίες του, αλλά με μια πολύ ανοιχτή και ουσιαστική προσέγγιση. Υπάρχει μια ιδιαίτερη σύλληψη για το περίγραμμα ενός φεστιβάλ που έχει μεγάλη προσέλευση κοινού. Για τη δύναμη που αναπτύσσεται στα πολλά χωριά της Τήνου μίλησε, επίσης, ο Θέμης Ροδαμίτης, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε το εξαιρετικά ενδιαφέρον φετινό πρόγραμμα. Μια γιορτή κλασικής μουσικής απλωμένη σε όλο το χωριό του Αρνάδου (20/7), ένα αφιέρωμα στους Ελληνες διανοουμένους του πλοίου Ματαρόα στα Λουτρά (29/7), καθώς και μια περιήγηση στη Σχολή Ουρσουλινών με ξεναγό τη μυθιστορηματική μαθήτρια Ρόζα Δελλατόλα (1/8), συναυλίες και παραστάσεις γνωστών καλλιτεχνών που περιοδεύουν, αλλά και ένα παραδοσιακό πανηγύρι στη Χώρα (11/8), εικαστικές εκθέσεις στα πανέμορφα Δημοτικά Σχολεία των χωριών της Τήνου και μια βραδιά με μουσικές που ενέπνευσαν τον Ρήγα Φεραίο στο Ξώμπουργο (26/8). Μη χάσετε φέτος το Φεστιβάλ της Τήνου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή