Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΟΡΟΣ

Nederlands Dans Theater 2

Καλαμάτα

Με τέσσερις σύγχρονες χορογραφίες –«Gods and Dogs» (φωτ.) του Γίρζι Κίλιαν, «Shutters Shut» και «Subject to Change» των Σολ Λεόν και Πολ Λάιτφουτ και «Cacti» του Αλεξάντερ Εκμαν– ανοίγει το Nederlands Dans Theater 2, το επετειακό 20ό Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ιππόλυτος»

Δελφοί

Την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος», με την οποία εγκαινιάστηκαν το 1954 τα πρώτα ανεπίσημα Επιδαύρια, ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, μετάφραση Νικολέτας Φριτζήλα και μουσική Τάκη Φαραζή, με πρωταγωνιστές τους Φαίδωνα Καστρή, Νίκο Κουρή, Μάρθα Φριτζήλα, Λήδα Πρωτοψάλτη, Θέμη Πάνου, Λυδία Κονιόρδου, Φανή Αποστολίδου κ.ά. Την Τρίτη 15 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Θέατρο «Φρύνιχος» των Δελφών.

ΘΕΑΤΡΟ

Γιώργος Βέλτσος

Ναύπλιο

Μία περφόρμανς βασισμένη στο «Σχέδιο για Ηλέκτρα» και το «Σχέδιο για Ιφιγένεια» του Γιώργου Βέλτσου παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Ηλέκτρα Νικολούζου, Κώστας Βασαρδάνης και Αιμιλία Βάλβη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη. Σήμερα και αύριο στις 9.30 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη «Ανθός» του Φουγάρου, στο Ναύπλιο (Ασκληπιού 98, κρατήσεις στο 27520-47380).

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Πουτσίνι στην πλατεία»

Σύρος

Αποσπάσματα από όπερες του Πουτσίνι ερμηνεύουν 140 λυρικοί τραγουδιστές υπό τη διεύθυνση του μαέστρου διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου, Peter Tiboris (φωτ.), και του προσκεκλημένου αρχιμουσικού Gigor Palikarov στις 10 μ.μ. στην Πλατεία Μιαούλη της Σύρου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Dirk Schattner.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Σιωπηλός κόσμος»

Κόρινθος

Εκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας περιβαλλοντικού χαρακτήρα της ΜΚΟ Υδροναύτες με τίτλο «Σιωπηλός Κόσμος» φιλοξενείται ώς τις 25 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Εγκαίνια και έκθεση στο Εργοστάσιο Τεχνών

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευών και βίντεο με τίτλο «White, Grey and a little Red» σε επιμέλεια της Ιριδας Κρητικού εγκαινιάζεται απόψε στις 8, σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης στον χώρο του Παλιού Εργοστασίου Τομάτας «Δ. Νομικός» στη Βλυχάδα. Συμμετέχουν οι εικαστικοί Γιάννης Αδαμάκος, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Αγγελος Αντωνόπουλος, Ανδρέας Γεωργιάδης, Μιχάλης Μαδένης, Παναγιώτης Μπελντέκος (φωτ.), Γιώργος Σαλταφέρος, Γιώργος Σαμψωνίδης και Εφη Φουρίκη. Εως 23 Αυγούστου.

ΔΑΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΘΒΕ: Πρεμιέρα με «Πέρσες»

Τους «Πέρσες» του Αισχύλου παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε μετάφραση του Πάνου Μουλλά και σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 16 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει ώς τις 19 του μηνός και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Τη μουσική υπογράφει η Σοφία Καμαγιάννη και τη χορογραφία ο Κώστας Γεράρδος. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Γιάννης Φέρτης, Ακης Σακελλαρίου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Γιώργος Κολοβός.

ΡΟΔΟΣ

Δεκαήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής

Από αύριο και για δέκα μέρες 150 μουσικοί, καθηγητές και φοιτητές από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Κίνα, την Κορέα, την Ιαπωνία συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και στη Θερινή Μουσική Ακαδημία που διοργανώνεται στο Rodos Palace, από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κέδρος» – φορέα για την ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπου θα εμφανιστεί ο διεθνούς φήμης σολίστ πιάνου Alexander Gindin (φωτ.).

ΣΙΦΝΟΣ

Ζωγραφική, κεραμικά του Γιώργου Χαδούλη

Σήμερα στις 8 μ.μ. εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής και κεραμικών του Γιώργου Χαδούλη στο Παλαιό Σχολείο, στο Κάστρο της Σίφνου. Ο καταξιωμένος εικαστικός παρουσιάζει την ενότητα «Βράχοι», αποτελούμενη από 15 ζωγραφικά έργα και κολλάζ, που πραγματεύονται το πέρασμα του χρόνου, καθώς και μία σειρά επιζωγραφισμένων χρηστικών αντικειμένων από πηλό, τα οποία αποτίουν φόρο τιμής στην κεραμική παράδοση της Σίφνου. Η έκθεση διοργανώνεται από την γκαλερί Σκουφά και υπό την αιγίδα του Δήμου Σίφνου. Διάρκεια έως 2 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή