Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Οpen Air Film Festival

To αντισυμβατικό μιούζικαλ του Αλέν Ρενέ «Η ζωή είναι ένα τραγούδι» προβάλλεται τη Δευτέρα στη Δεξαμενή, στο πλαίσιο του Athens Οpen Air Film Festival και των εκδηλώσεων για την Εθνική Εορτή της Γαλλίας.

​​Εναρξη στις 10 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.

ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ

Οσα παίρνει ο άνεμος

Σε μια τολμηρή κίνηση, ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Χατζάκης διασκευάζει το πρώτο μέρος του κλασικού έργου «Οσα παίρνει ο άνεμος» σε συνεργασία με την ομάδα The Healers. Οι τελευταίες δύο παραστάσεις δίνονται σήμερα και αύριο στο θέατρο Επί Κολωνώ. Το εμβληματικό μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ σε μία ιδιαίτερη, υπερρεαλιστική ανάγνωση, που εμβαθύνει στους εσωτερικούς δεσμούς των ηρώων και στο πώς αυτοί κλυδωνίζονται από τα υπόγεια ρεύματα του έρωτα και του πολέμου.

​​Ναυπλίου 12, Κολωνός.

Ωρα έναρξης: 9.15 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Εncardia

Στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, εμφανίζονται την Τετάρτη οι Encardia για να γιορτάσουν τα δέκατα γενέθλιά τους με μία μεγάλη συναυλία. Συμμετέχει η ομάδα κρουστών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Παρέμβαση.

​​Πεζόδρομος Προφ. Ηλία.

Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΓΚΑΖΙ

«Tango In Red Major»

O χορευτής, χορογράφος και σκηνοθέτης Gustavo Russo, η παρτενέρ του Samantha Garcia και οι υπόλοιποι χορευτές της ομάδας του, Tango Seduccion, παρουσιάζουν μία εκρηκτική μουσικοχορευτική παράσταση αργεντίνικου τάνγκο με τίτλο «Tango In Red Major» στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων.

​​Την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 9 μ.μ. Προπώληση στο www.viva.gr, και τα καταστήματα Ιανός, Public και Παπασωτηρίου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

«Η μεγάλη χίμαιρα» στην οδό Πειραιώς

To ερωτικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση «Η μεγάλη χίμαιρα» μεταφέρεται στη σκηνή από τον σκηνοθέτη και εγγονό του συγγραφέα, Δημήτρη Τάρλοου, σε διασκευή του ποιητή Στρατή Πασχάλη και μουσική της Κατερίνας Πολέμη. Η ιστορία της νεαρής Γαλλίδας, που ερωτεύεται, παντρεύεται και ακολουθεί τον άντρα της στη Σύρο, όπου καταπιέζεται σε ένα συντηρητικό σπίτι τη δεκαετία του 1930, αναδεικνύει την έλξη αλλά και το χάσμα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η παράσταση είναι μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Θεάτρου Πορεία. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Ψαρράς, Ομηρος Πουλάκης, Σοφία Σεϊρλή, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κατερίνα Αποστολοπούλου, Βασιλική Σταυροπούλου, Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Δημήτρης Τάρλοου στον ρόλο του Καραγάτση.

​​Από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου στο Κτίριο Η της Πειραιώς 260. Εναρξη στις 9 μ.μ.

ΗΡΩΔΕΙΟ

Μάρθα Γκράχαμ, ο επίλογος στην Αθήνα

Η διάσημη ομάδα της Μάρθας Γκράχαμ εμφανίζεται απόψε στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ολοκληρώνοντας την περιοδεία της ανά την Ελλάδα. Στο πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνονται γνωστά έργα της Γκράχαμ εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, καθώς και μια χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline Hellas.

​​ Εναρξη 9 μ.μ.

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

«La Traviata» στην Τεχνόπολη

Tην εμβληματική όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «La Traviata», βασισμένη στο ποιητικό κείμενο του Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε, που με τη σειρά του στηρίζεται στο έργο «Η Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά, παρουσιάζουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων με τη μορφή κοντσερτάντε και σε συνεργασία με διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες. Μέρος των εσόδων από τη συναυλία θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός και στην ιστοσελίδα www.viva.gr.

​​Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Ιουλίου στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Ωρα έναρξης 9 μ.μ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

«Λυσιστράτη»

Στην Κρήτη ταξιδεύει στο πλαίσιο της περιοδείας της η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και μετάφραση Σπύρου Α. Ευαγγελάτου. Με τους: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνη Λουδάρο, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάση Κουρλαμπά, Δημήτρη Παπανικολάου κ.ά.

​​15 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, 16 και 17 Ιουλίου στο Θέατρο Ερωφίλη Φορτέτζα στο Ρέθυμνο και 18 Ιουλίου στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Εικαστικό καλοκαίρι

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη φιλοξενεί την ομαδική έκθεση του καλοκαιριού. Παρουσιάζονται φωτογραφίες των Μαρίνας Βερνίκου, Βένιας Μπεχράκη, Ελένης Μυλωνά, Ιωάννας Ράλλη και Δανάης Στράτου καθώς και έργα των Γιάννη Αδαμάκη, Μίλτου Γκολέμα, Χρήστου Κεχαγιόγλου, Τζένης Κωδωνίδου, Αχιλλέα Παπακώστα, Μαρίας Φιλοπούλου κ.ά.

​​Πλατεία Κολωνακίου 20

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Προβολές στο «Αστυ»

Κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου προβάλλονται από σήμερα έως την Τετάρτη στον κινηματογράφο «Αστυ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον «Γαλαξία» του Λουί Μπουνιουέλ (12/7), την «Εκλειψη» του Μικελάντζελο Αντονιόνι (13/7), το «Πέρσι στο Μάριενμπαντ» του Αλέν Ρενέ (14/7), το «Ο Ρόκκο και τ’ αδέρφια του» του Λουκίνο Βισκόντι και το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» του Μπίλι Γουάιλντερ (16/7).

​​Ωρα έναρξης 6.30, 8.30

και 10.30 μ.μ.

ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αρχαιολογικό Μουσείο

Ενα επταήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων από τις 16 Ιουλίου στον εξωτερικό χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Την Τετάρτη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου ερμηνεύει επιτυχίες από τον κινηματογράφο, την Πέμπτη σειρά έχει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και την Παρασκευή οι «Μορφές Εκφρασης» παρουσιάζουν την παιδική παράσταση «Η μαγική σοφίτα».

​​Ωρα εναρξης 9 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή