Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

EIKAΣΤΙΚΑ

«Νερό»

Πάτμος

Μεγάλη έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με τίτλο «Νερό» φιλοξενείται ώς τις 24 Αυγούστου στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας. Συμμετέχουν 41 διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Στέφανος Δασκαλάκης, Robert McCabe (φωτ.), Νίκος Στεφάνου, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου κ.ά.

ΘΕΑΤΡΟ

«Τρωάδες»

Ιεράπετρα

Στο Παραλιακό Σχολικό Συγκρότημα της Ιεράπετρας παρουσιάζεται αύριο, Κυριακή, η παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, επεξεργασία κειμένου Παναγιώτας Πανταζή και Θέμη Μουμουλίδη και μουσική Θύμιου Παπαδόπουλου. Ερμηνεύουν οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Αρης Λεμπεσόπουλος, Ζέτα Δούκα, Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα κ.ά. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

E. Dodwell και S. Pomardi

Κέρκυρα

Την Τρίτη 12 Αυγούστου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης σχεδίων και υδατογραφιών από τη συλλογή του Packard Humanities Institute στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας. Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν από τους Edward Dodwell και Simone Pomardi κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στην Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα. Εως τις 25 Σεπτεμβρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κωστής Αντωνιάδης

Νάξος

Στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Νάξου, έκθεση αντιπροσωπευτικών έργων του αναγνωρισμένου φωτογράφου και θεωρητικού της φωτογραφίας Κωστή Αντωνιάδη φιλοξενείται στον Πύργο Μπαζαίου ώς τις 9 Σεπτεμβρίου υπό τον τίτλο «Syn-opsis». Πρόκειται για μία μικρότερη εκδοχή της αναδρομικής έκθεσης του καλλιτέχνη, που διοργάνωσε το 2013 το Μουσείο Μπενάκη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ψαραντώνης

Σέριφος

Με τη συναυλία του Ψαραντώνη την Τρίτη 12 Αυγούστου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Σερίφου στο Θέατρο της Κάτω Χώρας. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

ΚΡΟΚΥΛΕΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

«Τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη»

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατο του Μακρυγιάννη, η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Θανάση Σαράντου (φωτ.) και μουσική σύνθεση Τζιχάν Τούρκογλου, παρουσιάζεται στη γενέτειρα του Μακρυγιάννη, το Κροκύλειο Φωκίδας. Τη μουσική ερμηνεύουν ζωντανά επί σκηνής οι Τζιχάν Τούρκογλου (ταμπουράς, κρητική λύρα) και Ιωάννης Μουστάκης (κρουστά). Την Τετάρτη 13 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Κροκυλείου.

ΠΑΡΟΣ

Ελένη Ζούνη σε Παροικιά, Νάουσα

Δύο εκθέσεις της εικαστικού Ελένης Ζούνη φιλοξενούνται σε χώρους της Πάρου σε συνεργασία με τη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης της Αθήνας. Η πρώτη, με τίτλο «Γραμματομορφές», άνοιξε χθες στο Fotis Art Cafe (Αγ. Δημήτριος, Μπουκαδούρα, Νάουσα) και περιλαμβάνει έργα, όπου η καλλιγραφία συναντά τη ζωγραφική. Η δεύτερη, αποτελούμενη από τις ενότητες «Ο σκεπτόμενος» και «Το άγγιγμα», εγκαινιάζεται απόψε στις 8 μ.μ. στο νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει το εστιατόριο – wine bar Franca Scala (Παλαιά Αγορά Παροικιάς).

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Saristra Festival και Παύλος Παυλίδης

O Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies, ο Leon of Athens, η Στέλλα και το συγκρότημα The Blank είναι οι αποψινοί εμφανιζόμενοι στο Saristra Festival, που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στα ερείπια του Παλιού Χωριού των Βλαχάτων, στη Σάμη της Κεφαλονιάς. Ακολουθούν, αύριο το βράδυ, οι Φοίβος Δεληβοριάς (φωτ.), Εleanor Friedeberger, Penny & the Swinging Cats κ.ά. Στα ερειπωμένα κτίρια του χωριού, που καταστράφηκαν στον σεισμό του 1953, φιλοξενούνται εικαστικές εκθέσεις, προβολές, διαλέξεις ακαδημαϊκών και άλλες παράλληλες δράσεις.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

Ο Χρ. Νικολόπουλος στο Φεστιβάλ Ολύμπου

O λαϊκός συνθέτης και βιρτουόζος στο μπουζούκι Χρήστος Νικολόπουλος συμμετέχει στο 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου με μία μεγάλη συναυλία, που τιτλοφορείται «Οι δρόμοι μας, τραγούδια» και περιλαμβάνει επιτυχίες από το σύνολο της μουσικής του πορείας, αλλά και πρόσφατες συνθέσεις. Τον συνοδεύουν οι ερμηνευτές Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα και Σοφία Παπάζογλου, καθώς και μία πολυμελής ομάδα ταλαντούχων μουσικών υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Την Πέμπτη 14 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή