Το φεγγάρι φέρνει εκδηλώσεις

Το φεγγάρι φέρνει εκδηλώσεις

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος διατηρεί ατόφια τη μαγεία της ακόμη και όταν ανατέλλει πάνω από μία μεγαλούπολη σαν την Αθήνα. Οσοι θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα το βράδυ της Κυριακής θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το φεγγάρι με τη συνοδεία μουσικής ή παρακολουθώντας θεατρικές παραστάσεις σε μουσεία, μνημεία και άλλους χώρους, που ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται το κοινό έως αργά τη νύχτα. Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από όπερες, επιλογές από τον κινηματογράφο και έργα Ελλήνων συνθετών, υπό τη διεύθυνση του υποσμηναγού Αλέξανδρου Λιτσαρδόπουλου, ενώ οι εκθεσιακές αίθουσες θα είναι επισκέψιμες με ελεύθερη είσοδο από τις 9 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Οι Μ. Στρόφαλης, Φ. Χρήστου και Α. Τρούνι θα τραγουδήσουν για τα «Φεγγάρια της Μεσογείου» στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα δώσει συναυλία στα Μεγάλα Προπύλαια του Αρχαιολογικού Χώρου Ελευσίνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά θα φιλοξενήσει την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης».

Ακόμη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας ο Δημήτρης Βασιλάκης (σαξόφωνα/φωνητικά), η Μαρία Χριστίνα (ηλεκτρική άρπα) και ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (κρουστά) θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τζαζ, έθνικ και κλασικές μελωδίες. Συνθέσεις του Θεόδωρου Λεμπέση, εμπνευσμένες από κείμενα του Σοφοκλή, του Σαίξπηρ, του Λόρκα κ.ά., θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Μαρίνα Καλογήρου και Δημήτρης Παπανικολάου και η λυρική ερμηνεύτρια Βασιλική Καραγιάννη στον χώρο εκτός περίφραξης του Ιερού του Ποσειδώνος, στο Σούνιο, νότια από το περίπτερο του ΕΟΤ. Τέλος, ανοιχτό ώς τις 10 μ.μ. θα παραμείνει το Λουτρό των Αέρηδων, ενώ το ωράριο λειτουργίας του Ολυμπιείου παρατείνεται έως τα μεσάνυχτα.

Πέρα από τα μουσεία και τα μνημεία της πόλης, εκδηλώσεις υπό το φως της πανσελήνου θα πραγματοποιηθούν στο Θωρηκτό «Αβέρωφ», όπου από τις 9.30 μ.μ. θα βρίσκονται οι μουσικοί Μιχάλης Κουμπιός, Βασίλης Λέκκας, Σαββέρια Μαργιολά και Χάρης Μακρής, και στο Studio «Λάθος Κίνηση» (Πλατεία Κουμουνδούρου 25, στις 9.30 μ.μ.), όπου ο Αρης Ρέτσος θα παρουσιάσει σε ειδική εκτέλεση τη σόλο περφόρμανς «Επεα πτερόεντα». Τέλος, το Bios (Πειραιώς 84) διοργανώνει ένα «Super supermoon party» στην ταράτσα του, με μουσική, παρατήρηση του φεγγαριού μέσα από τηλεσκόπιο και ποτά σε happy hour τιμές ώς τις 9.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή