Συναυλία – αναδρομή του Παύλου Παυλίδη

Συναυλία – αναδρομή του Παύλου Παυλίδη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην «Τεχνόπολη», στο Γκάζι, επιστρέφει και φέτος ο Παύλος Παυλίδης για την «καθιερωμένη» πλέον συναυλία του στο τέλος του καλοκαιριού. Μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς των B-Movies, της μπάντας η οποία τον συνοδεύει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία πια, θα παρουσιάσει το βράδυ της επόμενης Τετάρτης ένα πρόγραμμα-αναδρομή σε όλη τη μουσική του πορεία, τόσο από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του.

Μουσικός ανήσυχος και δημιουργικός, από τους λίγους «επιζήσαντες» της τρομερής ανόδου και της σταδιακής παρακμής του ελληνικού ροκ των δυο τελευταίων δεκαετιών, ο Παύλος Παυλίδης κρατά ακόμα ψηλά τη σημαία χωρίς να φοβάται τις αλλαγές και τους πειραματισμούς. Η εξέλιξή του, όπως παρακολουθείται μέσω της δισκογραφίας του αυτά τα περίπου είκοσι χρόνια είναι εντυπωσιακή. Από τον άγουρο και πληθωρικό ηλεκτρισμό των «Σπαθιών» μέχρι τις μεστές και επακριβώς τοποθετημένες συνθέσεις της τελευταίας του δισκογραφικής δουλειάς, «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί», η πορεία του έχει περάσει από πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς σταθμούς.

Τζαζ, ηλεκτρονική, μπλουζ, ποπ, όλες οι επιρροές ενσωματώνονται για χρόνια από την έμφυτη δημιουργική δυναμική του Παύλου και μετατρέπονται σε έναν ήχο σύγχρονο που ξεναγεί τον ακροατή σε μέρη που με τρόπο θαυμαστό γίνονται οικεία. Σταθερό σημείο αναφοράς, ο στίχος. Ρομαντικός και ανεπιτήδευτος, κοινωνικά ευαίσθητος και ταυτόχρονα παράξενα αποστασιοποιημένος, προτιμά να υπονοεί, να εξερευνά το βάθος της φύσης και του ανθρώπου μέσα από εμπνευσμένες μεταφορές και πλούσια εικονοπλασία.

Οχι τυχαία το κοινό ακολουθεί τον Παυλίδη ανελλιπώς όπου κι αν εμφανίζεται. Είναι αυτός μαζί βέβαια και με τον Γιάννη Αγγελάκα (με σεβαστές τις όποιες αντιρρήσεις) οι δυο στέρεοι πυλώνες της καλής ελληνόφωνης μουσικής παραγωγής. Αν μη τι άλλο, ποτέ δεν έκαναν σοβαρούς ποιοτικούς συμβιβασμούς -παρόλο που υπήρξαν εξαιρετικά πετυχημένοι και είχαν την ευκαιρία- για χάρη οποιασδήποτε εφήμερης δόξας ή χρημάτων που βρέθηκαν στον δρόμο τους.

Στη συναυλία της «Τεχνόπολης» πάντως αναμένεται να ακούσουμε και αρκετά νέα πράγματα από τραγούδια τα οποία η μπάντα ετοιμάζει αυτόν τον καιρό. Κάτι ανάλογο άλλωστε είχε συμβεί και πέρυσι στην αντίστοιχη εμφάνισή τους όπου δυο μήνες μόνο μετά την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ διασκεύασαν ζωντανά σχεδόν το σύνολό του για χάρη του κοινού, με το αποτέλεσμα να ενθουσιάζει…

27/8, Τεχνόπολις, 21.00 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή