Προτάσεις

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βραβευμένος Σάλμαν Ρούσντι

Ενα βραβείο μπορεί να στρέψει και πάλι το ενδιαφέρον σε ένα βιβλίο. Ο Σάλμαν Ρούσντι τιμήθηκε στη Δανία με το βραβείο «Χανς Κρίστιαν Αντερσεν» (χρηματικό έπαθλο 67.000 ευρώ). Λίγο προτού του επιδοθεί το βραβείο από τη Δανή πριγκίπισσα Μέρι, στην πόλη Οντενσε, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο Ρούσντι μίλησε για το αυτοβιογραφικό έργο του, το βιβλίο «Τζόζεφ Αντον», το οποίο στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Μαγική πόλη» στο Δουργούτι

Μόνο τη συνύπαρξη του Ν. Κούνδουρου στη σκηνοθεσία, της Μ. Λυμπεράκη στο σενάριο και του Μ. Χατζιδάκι στη μουσική να θυμηθούμε, αρκεί για να (ξανα)δούμε τη «Μαγική πόλη». Την ερχόμενη Τρίτη, 26 Αυγούστου, προστίθεται και ένας ακόμη λόγος: η ταινία, γυρισμένη στο Δουργούτι του 1954, «επιστρέφει» στον φυσικό της χώρο. Το 4ο Αthens Open Air Film Festival παρουσιάζει τη «Μαγική πόλη» στην πλατεία Ν. Κόσμου (συμβολή οδών Φανοσθένους & Σφιγγός), 9 μ.μ. Θα προηγηθεί (7 μ.μ) βόλτα στη γειτονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή