Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Η αγάπη θέλει δύο»

Ρέθυμνο

Ο Μάριος Φραγκούλης και η Ελλη Πασπαλά ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν επιλογές από επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από τα γυρίσματα της πρώτης, βουβής μεγάλου μήκους ελληνικής ταινίας, της «Γκόλφως». Την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στη σκηνή του Θεάτρου Ερωφίλη, στη Φορτέτζα Ρεθύμνου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ross Daily

Nάξος

Στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξο, εμφανίζεται το βράδυ της Δευτέρας ο Ross Daily, πλαισιωμένος από τους Κέλυ Θωμά και Βασίλη Ρακόπουλο. Οι τρεις μουσικοί θα πειραματιστούν πάνω στα παραδοσιακά μουσικά θέματα της Μεσογείου, αλλά και στη σύγχρονη δυτική μουσική. Συμμετέχει το Rhythm section των Πέτρου Βαρθακούρη και Αγγελου Πολυχρόνου. Στις 9.30 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Tempus Ritualis»

Θεσσαλονίκη

Tελευταία εβδομάδα της ομαδικής έκθεσης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Tempus Ritualis», που ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Λιμάνι). Δέκα Ελληνες και Γερμανοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν φωτογραφίες, βίντεο, εγκαταστάσεις και κολάζ, τα περισσότερα εκ των οποίων φιλοτεχνήθηκαν in situ στη Θεσσαλονίκη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Mimicry»

Μεσσηνία

Συνεχίζεται ώς τα μέσα Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης «Engaging Art» στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino. Πέντε καλλιτέχνες έχουν προσκληθεί για να φιλοτεχνήσουν και να παρουσιάσουν έργα τους στην έκθεση «Mimicry», που επιμελείται ο Δημήτρης Αντωνίτσης. Από τις 25 Αυγούστου, η Εύα Μήταλα παρουσιάζει έργα μεταξοτυπίας και o Carsten Fock (φωτ.) δημιουργεί σχέδια για ένα νέο χαλί με τη συμμετοχή των επισκεπτών.

ΣΙΝΕΜΑ

«Ζέλαρι»

Θεσσαλονίκη

Με την ταινία «Ζέλαρι» του Οντρέι Τρόιαν συνεχίζεται ο κύκλος κινηματογραφικών προβολών στον αύλειο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Τη Δευτέρα στις 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ο «Κατάδικός μου» με την Ελένη Ράντου

Συνεχίζεται η πανελλαδική περιοδεία της παράστασης «Κατάδικός μου» των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή και Νίκου Σταυρακούδη, που το 2012 απέσπασε το βραβείο ελληνικού έργου «Κάρολος Κουν». Το έργο, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, αποτυπώνει με καυστικό χιούμορ, αλλά και τρυφερότητα, τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Ράντου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος και Μπάμπης Γιωτόπουλος. Την Παρασκευή στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το ΚΘΒΕ παίζει στα πάρκα με τα παιδιά

Πάρκα και ανοιχτούς χώρους σε όλη τη Θεσσαλονίκη καταλαμβάνει μία ομάδα ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ για να κρατήσει συντροφιά στα παιδιά με μουσική, χορό, παραμύθια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς. Την καλοκαιρινή παραγωγή «Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα» επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Γιάννης Τσιακμάκης, ενώ η μουσική επιμέλεια είναι της Ευγενίας Πανταζόγλου και οι χορογραφίες της Ευανθίας Σωφρονίδου. Tην Τρίτη 26 Αυγούστου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δ. Πεύκων. Ωρα έναρξης 7.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Συνεχίζεται το «White, Grey and a little Red»

Συνεχίζεται η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευών και βίντεο με τίτλο «White, Grey and a little Red» που φιλοξενείται στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (Santorini Arts Factory), στον χώρο του Παλιού Εργοστασίου Τομάτας «Δ. Νομικός» στη Βλυχάδα. Την επιμέλεια υπογράφει η Ιρις Κρητικού. Συμμετέχουν οι εικαστικοί Γιάννης Αδαμάκος, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Αγγελος Αντωνόπουλος, Ανδρέας Γεωργιάδης, Μιχάλης Μαδένης (φωτ.), Παναγιώτης Μπελντέκος, Γιώργος Σαλταφέρος, Γιώργος Σαμψωνίδης και Εφη Φουρίκη. Eως τις 15 Σεπτεμβρίου.

ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ

Συναυλία Ελεωνόρας Ζουγανέλη

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας με τίτλο «Η δύναμή σου, δύναμή μου», η Ελεωνόρα Ζουγανέλη εμφανίζεται στο Φράγμα της Θέρμης για μία συναυλία με ελληνικές και ξένες επιτυχίες, πρωτότυπες διασκευές και νέα τραγούδια. Τη συνοδεύουν οι μουσικοί Ευριπίδης Ζεμενίδης (κιθάρα, ενορχηστρώσεις), Νίκος Πασσαλίδης (έγχορδα), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα), Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο) και Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα). Την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. Την Πέμπτη η γνωστή ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει στις Σέρρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή