Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Bye, bye summer»

Θεσσαλονίκη

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης αποχαιρετά το καλοκαίρι με την καθιερωμένη ανοιχτή συναυλία της στην Πλατεία Αριστοτέλους, υπό τη διεύθυνση του νέου της καλλιτεχνικού διευθυντή, Γιώργου Βράνου. Συμμετέχουν οι Αγγελική Καθαρίου (μέτζο σοπράνο), Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος) (φωτ.), Κώστας Ράπτης (μπαντονεόν) και Ελενα Παπανδρέου (κιθάρα). Την Παρασκευή στις 9.30 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κωστής Αντωνιάδης

Νάξος

Τελευταίες ημέρες της έκθεσης αντιπροσωπευτικών έργων του αναγνωρισμένου φωτογράφου και θεωρητικού της φωτογραφίας Κωστή Αντωνιάδη, που συνεχίζεται ώς τις 9 Σεπτεμβρίου στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξο, υπό τον τίτλο «Syn-opsis». Πρόκειται για μία μικρότερη εκδοχή της αναδρομικής έκθεσης του καλλιτέχνη, που διοργάνωσε το 2013 το Μουσείο Μπενάκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Λόγος ΙΧ»

Θεσσαλονίκη

Εργα των Lucia Ganieva από τη Ρωσία, Sevim Sancaktar από την Τουρκία και Αθηνάς Καζολέα από την Ελλάδα περιλαμβάνει η έκθεση «Λόγος ΙΧ» που φιλοξενείται στη Στοά Μπεζεστένι στο πλαίσιο της Photobiennale του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Η αγάπη θέλει δύο»

Λάρισα

Ο Μάριος Φραγκούλης και η Ελλη Πασπαλά γιορτάζουν τα 100 χρόνια από τα γυρίσματα της πρώτης, βουβής, μεγάλου μήκους ελληνικής ταινίας με ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Συμμετέχουν οι μουσικοί David Lynch, Γιώργος Καλούδης, Τάκης Φαραζής, Πέτρος Βαρθακούρης και Κώστας Μυλωνάς. Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, στη Λάρισα.

ΟΠΕΡΑ

«Ετσι κάνουν όλες»

Κέρκυρα

Η Οπερα Δωματίου Κέρκυρας, σε συνεργασία με το CorfuFest 14 και την POPuP Opera, παρουσιάζει το έργο του Μότσαρτ «Ετσι κάνουν όλες» αύριο, Κυριακή, στις 8.30 μ.μ. στην Ιόνιο Ακαδημία. Είσοδος ελεύθερη. Οι εθελοντικές συνεισφορές θα ενισχύσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού».

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

«Μικρή Πατρίδα» από τον Γ. Νταλάρα

Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, στη Λιβαδειά, θα βρίσκεται τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Νταλάρας, για να παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Μικρή Πατρίδα» πλαισιωμένος από τους ερμηνευτές Γιώργο Ανδρέου και Ευτυχία Μητρίτσα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλογές από την προσωπική του δισκογραφία, καθώς και διασκευασμένα ρεμπέτικα, παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες της Μεσογείου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι) και Ντάσο Κούρτι (ακορντεόν). Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ. Προπώληση στο www.viva.gr.

ΚΑΒΑΛΑ

Η Νατάσα Μποφίλιου τραγουδά στο Κάστρο

Tη μουσική παράσταση «Πάμε ξανά», που περιλαμβάνει τραγούδια από την πρόσφατη συνεργασία της με τον συνθέτη Στάμο Σέμση και επιλογές από το προσωπικό της ρεπερτόριο, παρουσιάζει η Νατάσα Μποφίλιου με τους σταθερούς συνεργάτες της Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο της Καβάλας. Συμμετέχουν οι μουσικοί Θέμης Καραμουρατίδης (πιάνο), Φοίβος Κουντουράκης (κρουστά), Σωτήρης Καστάνης (κιθάρες, μπουζούκι), Γιώργος Μπουλντής (κοντραμπάσο), Αρης Ζέρβας (τσέλο) και Δημήτρης Κουζής (βιολί, μαντολίνο). Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΠΑΤΡΑ

«Happy Birthday Μr. Shakespeare!..»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 450 χρόνων από τη γέννηση του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει την παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Happy Birthday Μr. Shakespeare!.. To party or not to party? » σε συνεργασία με την 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Τη σύλληψη και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Στρατής Πανούριος και τη μουσική ο Γιώργος Δίπλας. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Νίκος Γιαλέλης, Στρατής Πανούριος, Λυδία Τζανουδάκη, Τηλέμαχος Τσώλης και Ανδριάνα Χαλκίδη. Απόψε και αύριο στις 8.30 μ.μ. στο Αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου, στην Πάτρα.

ΘΗΒΑ

Οι «Τρωάδες» περιοδεύουν

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της θερινής τους περιοδείας, οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη ταξιδεύουν στη Θήβα για να παρουσιαστούν στο Θέατρο Μοσχοποδίου. Πρωταγωνιστούν οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Αρης Λεμπεσόπουλος, Ζέτα Δούκα, Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Λουκία Μιχαλοπούλου κ.ά. Η μουσική είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου, τα σκηνικά του Γιώργου Πάτσα και τα κοστούμια της Παναγιώτας Κοκορού. Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή