Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ

«Μνήμη και… Λίθοι»

Θεσσαλονίκη

Μαρμάρινες σαρκοφάγους, τμήματα ταφικών μνημείων, αρχιτεκτονικά μέλη κτιρίων και πολλά ακόμα λίθινα ευρήματα από παλαιότερες και πρόσφατες ανασκαφές στην περιοχή της Μακεδονίας, χρονολογούμενα κυρίως από τους αυτοκρατορικούς χρόνους αλλά και μεταγενέστερα, περιλαμβάνει η νέα μόνιμη υπαίθρια έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Μνήμη και… Λίθοι».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φεστιβάλ «Συμφωνία»

Υδρα

Η διεθνώς  αναγνωρισμένη πιανίστα Τζένια Μανουσάκη συμπράττει με τον Γάλλο σαξοφωνίστα Clement Himbert και τον βιολονίστα Μάνο Γουβέλη στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού. Τη Δευτέρα στις 8.30 μ.μ. στο Ιστορικό Μουσείο – Αρχείο Υδρας.

ΕΚΘΕΣΗ

«Νύφες»

Ναύπλιο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στην Αθήνα, η έκθεση «Νύφες: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα», που περιλαμβάνει νυφικά ενδύματα από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, εμπλουτίζεται με 35 επιπλέον νυφικά και μεταφέρεται στην γκαλερί του «Φουγάρου» (Ασκληπιού 98). Διάρκεια έως τις 9 Νοεμβρίου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Πεδίο Δράσης Κόδρα

Θεσσαλονίκη

Στον «μόνιμο» χώρο του, το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, αλλά και σε μεγάλα μουσεία της Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται οι ομαδικές και ατομικές εκθέσεις του φετινού Πεδίου Δράσης Κόδρα. Στην κεντρική έκθεση, με τίτλο «I Need A Hero – Πολύτιμες Υλες σε Σπουδαίους Καιρούς», συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες Χρήστος Βαγιάτας, Aκης Καράνος (φωτ.) και Γιώργος Παπακαρμέζης. Εως τις 28 Σεπτεμβρίου (www.actionfieldkodra.gr).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

30 χρόνια Ιανός

Θεσσαλονίκη

Τα 30 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει απόψε το βιβλιοπωλείο Ιανός με ένα μεγάλο ανοιχτό πάρτι στην Αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ωρα έναρξης 8 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τελευταίος σταθμός για τους «Πέρσες»

Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της σε όλη την Ελλάδα, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη ολοκληρώνει την περιοδεία της επιστρέφοντας στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει η Σοφία Καμαγιάννη και τη χορογραφία ο Κώστας Γεράρδος. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Γιάννης Φέρτης, Ακης Σακελλαρίου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Γιώργος Κολοβός. Παίζει τσέλο επί σκηνής ο Θοδωρής Παπαδημητρίου. Απόψε στις 9 μ.μ.

ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Εορταστική συναυλία με τον Κ. Μακεδόνα

Ο Κώστας Μακεδόνας είναι ο βασικός ερμηνευτής της εορταστικής συναυλίας, που θα δώσει η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνιων από την κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Το «παρών» θα δώσουν, επίσης, ο Δώρος Δημοσθένους, η Σοφία Παπάζογλου και η Μπέττυ Χαρλαύτη. Απόψε στις 9 μ.μ. στο Κάστρο του Αντιρρίου. Είσοδος 3 ευρώ. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στον σύλλογο ΑμεΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας «Αλκυόνη» και στη μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης Ρίου «Ιρις».

ΧΑΝΙΑ

Η πολυτάραχη ζωή της Παπαγιαννοπούλου

Στα Χανιά ταξιδεύει η επιτυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση του Πέτρου Ζούλια για την προσωπικότητα και το έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, βασισμένη στο βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία». Η Νένα Μεντή υποδύεται την Ελληνίδα στιχουργό, η οποία μονολογεί απευθυνόμενη σε επτά πρόσωπα, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην πολυτάραχη ζωή της – τον άντρα, την κόρη, τη μητέρα της, αλλά και τον Τσιτσάνη, τη Μαρίκα Κοτοπούλη κ.ά. Από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο Mega Place, στις Βλήτες Χανίων. Στις 9 μ.μ.

ΔΕΘ

Η έκθεση Cheapart γίνεται 20 ετών

Περισσότερα από 1.500 έργα τέχνης εκτίθενται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΔΕΘ μέχρι και την Κυριακή, στο πλαίσιο της έκθεσης Cheapart, που φέτος γιορτάζει τα 20ά της γενέθλια. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι καλλιτέχνες Γιώργος Αγγελάκης, Salvatore Cocca, Δέσποινα Θεοδωρίδου Κρεντς, Ιωάννης Κοψίνης, Ελένη Μυλωνά, Emanuela Mezzadri, Αννέττα Σπανουδάκη, Θάνος Στόκας και Γιώργος Τσεριώνης. Περίπτερο Cheapart, Νότια Πύλη, Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σήμερα και αύριο από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή