Τριήμερη «Λογοτεχνική Σκηνή» στην Καλαμαριά

Τριήμερη «Λογοτεχνική Σκηνή» στην Καλαμαριά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Η φετινή «Λογοτεχνική Σκηνή», ένας θεσμός που δημιουργήθηκε το 2012 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Παρά θίν’ αλός» του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα συγκεντρώσει τριάντα πέντε καταξιωμένους, νεότερους ή πρωτοεμφανιζόμενους, δημιουργούς των έργων λόγου, αλλά και του χορού και της μουσικής.

Τρεις ημέρες με αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων, κυρίως αδημοσίευτων, με περφόρμανς, με μουσική και προβολές, αφού φέτος προστέθηκαν στις εκδηλώσεις η μουσική και τα εικαστικά. Είναι μια διοργάνωση που απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη λογοτεχνία και τη δημόσια ανάγνωσή της και θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς της.

Φέτος στη «Λογοτεχνική Σκηνή» συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Ενο Αγκόλλι, Ρούλα Γεωργακοπούλου, Κυριάκος Γιαλένιος, Μιχάλης Γκανάς, Ειρήνη Γκόλτσιου, Αννα Γούλα, Αγγελος Ευθυμιάδης, Αρίστη Ζαΐμη, Γιάννης Καισαρίδης, Διονύσης Καρατζάς, Εύη Καρκίτη, Γιώργος Κασαπίδης, Αννα Κουστινούδη, Στάθης Κοψαχείλης, Αχιλλέας Κυριακίδης, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Σπύρος Λαζαρίδης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Τζένη Οικονομίδου, Δημήτρης Πέτρου, Νόρα Πυλόρωφ-Προκοπίου, Θοδωρής Ρακόπουλος, Κρίτων Σαλπιγκτής, Ζήσης Σαρίκας, Σάκης Σερέφας, Θοδωρής Σαρηγκιόλης, Ντον Σκόφιλντ, Καίτη Στεφανάκη, Βαγγέλης Τασιόπουλος, Βασίλης Τσιαμπούσης, Τέλλος Φίλης, Κοσμάς Χαρπαντίδης, Κώστας Χατζηκυριακού, Ιγνάτης Χουβαρδάς, Δήμητρα Χριστοδούλου. Σήμερα το βράδυ, θα ακουστεί ηχογραφημένη και η φωνή της Κικής Δημουλά να διαβάζει ποιήματά της.

Τις τρεις περφόρμανς, που φέτος είναι αφιερωμένες στον Νίκο-Αλέξη Ασλάνογλου, έχουν αναλάβει οι θεατρικές ομάδες «Ακτίς Αελίου» και «Ars Moriendi» και η ομάδα σύγχρονου χορού «Vis Motrix», ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση μελοποιημένης ποίησης από νέους καλλιτέχνες.

Ο τόπος των εκδηλώσεων είναι το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Καλαμαριά, η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης είναι στις 7.30 μ.μ. Την ευθύνη του συντονισμού των εκδηλώσεων της «Λογοτεχνικής Σκηνής» έχει ο συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Εντευκτήριο» Γιώργος Κορδομενίδης, ο οποίος θα καλωσορίσει και το κοινό σήμερα το βράδυ στην έναρξη των εκδηλώσεων. Αν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη για τριήμερο, αξίζει τον κόπο να πάτε μέχρι την Καλαμαριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή