Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Σάκης Σερέφας

Θεσσαλονίκη

Στο Θέατρο Φαργκάνη της Θεσσαλονίκης (Ιασωνίδου και Εγνατίας, περιοχή Καμάρας) παρουσιάζεται το νέο έργο του Σάκη Σερέφα «Ζήτω η αμφίβολη ζωή!». Ο συγγραφέας σκιαγραφεί δώδεκα πορτρέτα σημερινών Ελλήνων σε τοπία αστικά, νησιώτικα, του χωριού ή του Διαστήματος. Με παιχνιδιάρικη διάθεση, χωρίς μακρηγορίες ο Σάκης Σερέφας μας κάνει να συλλογιστούμε πάνω στην «ανθρώπινη κατάσταση». Η σκηνοθεσία είναι του Αχιλλέα Ψαλτόπουλου.

ΕΚΘΕΣΗ

«Τα πουλιά της ελπίδας»

Ναύπλιο

Στο Φουγάρο Ναυπλίου στο Art Shop εγκαινιάζεται σήμερα η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Δάρρα «Little birds of hope». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου και περιλαμβάνει έργα τα οποία αναφέρονται σε πουλιά που συμβολίζουν την ελπίδα. Ωρα έναρξης των εγκαινίων στις 12 το μεσημέρι.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας

Πύργος

Εναρξη του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους που θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου. Οι δράσεις που περιλαμβάνουν προβολές, εργαστήρια και σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της Ηλείας. Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα και η πρώτη προβολή αύριο στο κινηματοθέατρο «Απόλλων» του Πύργου (11 π.μ.) με την ταινία «Το Αγόρι και ο Κόσμος» του Αλε Αμπρέου από τη Βραζιλία. Παράλληλα με το φεστιβάλ πραγματοποιείται η 14η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio (επιμέλεια Νίκος Θεοδοσίου) στην οποία συμμετέχουν σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

ΒΙΒΛΙΟ

Στο «Οξυγόνο»

Θεσσαλονίκη

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Σοφίας Δημοπούλου «Σε σωστή ώρα νυχτώνει» (εκδ. Μεταίχμιο) την Τρίτη (2/12, 7 μ.μ.) στον χώρο του Οξυγόνου στη Θεσσαλονίκη (Ολύμπου 81). Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν η συγγραφέας Μαίρη Κόντζογλου και η συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια Μαρία Ψωμά-Πετρίδου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Ζαμπέτη.

Σαβίνα Γιαννάτου και Ευγενία Καρλαύτη

Φιλανθρωπική συναυλία δίνουν η Σαβίνα Γιαννάτου και η Ευγενία Καρλαύτη στο Μεσολόγγι στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Η βραδιά είναι μια γιορτή για τη συμπλήρωση 10 ετών από την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Οι δύο ερμηνεύτριες συνδυάζουν παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου με διαχρονικά jazz standards, καθώς και με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος και του Μάνου Χατζιδάκι.

Είσοδος ελεύθερη. Ωρα έναρξης 6 μ.μ.

Εκθεση φωτογραφίας στο Δημαρχείο

Στον κεντρικό ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας «Having their Say. Οι νέοι της Ευρώπης καταγράφουν τη ζωή τους» σε διοργάνωση της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας και της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Διακεκριμένοι φωτογράφοι από την Τσεχία, τη Λεττονία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα έχουν καταγράψει στιγμές των νέων των χωρών τους. Η έκθεση της οποίας την επιμέλεια έχει η Μαρία Σφυράκη θα διαρκέσει έως τις 19 Δεκεμβρίου.

«Παντελόνι από Λέπια» στο θέατρο «Κυδωνία»

Η εταιρεία θεάτρου «Μνήμη» γιορτάζει τα 15 χρόνια του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά και παρουσιάζει το θεατρικό έργο της Αγγλίδας συγγραφέως Ελίζαμπεθ Κούτι «Παντελόνι από Λέπια». Το έργο, γραμμένο μόλις το 2013, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση του Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία του Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά και κοστούμια της Ξανθής Κόντου. Πρόκειται για ένα δράμα μυστηρίου με τρία πρόσωπα που ξεκινάει στην ανατολική Αγγλία, στην περιοχή του Ορφορντ Νες τον 12ο αιώνα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

«Αριθμός 72»,

θέατρο για παιδιά

Το σύγχρονο παραμύθι «Αριθμός 72» της Σμαρώς Πλατιώτη παρουσιάζει το kontakt ensemble σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνών Sourliboom. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 25 Ιανουαρίου και πραγματοποιούνται στον Χώρο Τέχνης Sourliboom στην Θεσσαλονίκη. Η ιστορία ξεκινάει σε μια φανταστική χώρα την Γκραβιτά, όπου μόνο οι παχύσαρκοι υπήκοοι είχαν δικαίωμα στη ζωή και απολάμβαναν προνόμια. Μια μέρα ο βασιλιάς της άρχισε να χάνει απότομα κιλά…

Κ. Κρυστάλλη 4, 4ος όροφος (Πλ. Αντιγονιδών), τηλ. 2314 011584.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή