Εορτασμός για τα 20 χρόνια δημοκρατίας και ελευθερίας στηv Νότιο Αφρική

Εορτασμός για τα 20 χρόνια δημοκρατίας και ελευθερίας στηv Νότιο Αφρική

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραβεύονται μαθητές του Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate) από Γυμνάσια και Λύκεια στην Ελλάδα, που συμμετείχαν σε διαγωνισμό έκθεσης με θέμα την Δημοκρατία.

Η πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον σύλλογο των Σχολών Διεθνούς Απολυτηρίου  στην Ελλάδα ( IB Schools in Greece Association), και στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων Δημοκρατίας στην Νότια Αφρική, δημιούργησε και διεξήγαγε τον μαθητικό Διαγωνισμό Εκθέσεων "Νέλσον Μαντέλα" για τους μαθητές του Διεθνούς Λυκείου και Γυμνασίου στην Ελλάδα.

Καθηγητές όλων των σχολείων που προσφέρουν το πρόγραμμα του Διεθνούς Λυκείου συνεργάστηκαν για να προτείνουν θέματα για τον διαγωνισμό, για να καθιερώσουν τους κανόνες του διαγωνισμού και να επιλέξουν τους κριτές του διαγωνισμού.  Ο διαγωνισμός έγινε σε δύο επίπεδα,  ανάλογα με την ηλικία των διαγωνιζόμενων – ηλικίες 13-15 και ηλικίες 16-18. Τα θέματα και τα δύο επίπεδα επιλέχθηκαν από την Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής έτσι  ώστε να παρακινήσουν τους μαθητές να ερευνήσουν και να μελετήσουν θέματα  που σχετίζονται με τις ιδέες, αξίες και πράξεις του Νέλσον Μαντέλα. Τα σχολεία ενθάρρυναν τους μαθητές να συμμετάσχουν τον διαγωνισμό, έλεγξαν  και επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα των εργασιών.  Η συμμετοχή ήταν εθελοντική καθώς οι καθηγητές κάλυψαν την ιστορία της δημοκρατίας στην Νότιο Αφρική στα σχετικά μαθήματα. Πάνω από 300 μαθητές από 7 σχολεία των Αθηνών δούλεψαν για τις εργασίες τους από τις 22 Σεπτεμβρίου έως  24 Οκτωβρίου.

26 εργασίες επιλέχθηκαν από τα σχολεία για το τελικό στάδιο του διαγωνισμού  οι οποίες υποβλήθηκαν στην Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής. Στις 17 Νοεμβρίου, 2014, οι κριτές εργάστηκαν για να την αξιολόγηση των τελικών εργασιών και την επιλογή των νικητών του διαγωνισμού.

Στην ειδική τελετή στις 3 Δεκεμβρίου θα γίνει βράβευση των μαθητών στους των οποίων οι εργασίες διακρίθηκαν για τις ιδέες τους, τον ενθουσιασμό τους, την διεθνικότητά τους και πάνω από όλα για την συνεισφορά τους στην διάδοση και κατανόηση της ιστορικής σημασίας της δημοκρατίας στην Νότιο Αφρική. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τον Νέλσον Μαντέλα μέσα από παρουσιάσεις, χορευτικά και λαογραφικά εκθέματα από την Νότιο Αφρική.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την επιτομή της συνεργασίας που διέπει τα Σχολεία Διεθνούς Λυκείου στην Ελλάδα (IB Schools in Greece).  Γνώση, δημιουργικότητα, διεθνισμός, κοινωνική ευθύνη, ευγενής άμιλλα και στήριξη δημοκρατίας είναι μερικοί από τους μαθησιακούς στόχους αυτού του διαγωνισμού. Η επιτυχία του διαγωνισμού αποδεικνύεται απο τον αριθμό των εργασιών που υποβλήθηκαν και αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της αποτελεσματικότητας  των εκδηλώσεων που στοχεύουν στην κοινωνία και βασίζονται στην συνεργασία.

Οι Σχολές Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών (ACS Athens)  μέσω του Ινστιτούτου Καινοτομίας και Δημιουργικότητας ( Institute for Innovation and Creativity)   και  ο αξιότιμος Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής, H.E. Mr Sophonia R Makgetla  θα απονείμει τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού.  Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στο Θέατρο  των Σχολών Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών ( The Theater at ACS Athens) στις 3 Δεκεμβρίου, 6:00 μμ. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην  είσοδο του θεάτρου.  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή