Προτάσεις

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

Η πορεία της «Electra»

Η «Electra» για τον σκηνοθέτη Πέτρο Σεβαστίκογλου είναι μια νεαρή κοπέλα, ξένη στη χώρα της, όπως και στις άλλες χώρες. Από την Αφρική (Σενεγάλη) μέχρι την Ελλάδα, η ταινία είναι ένα παζλ που συνθέτει την ταυτότητα των ηρωίδων (Σοφία Κόκκαλη – Ηλέκτρα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη – Κλυταιμνήστρα). Το νήμα της ιστορίας αυτής δεν ακολουθεί μια χρονολογική πορεία αλλά ακατάτακτες συναισθηματικές συνδέσεις. Η ταινία προβάλλεται κάθε Παρασκευή και Δευτέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

«ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ»

«Μάκβεθ», μια νέα ανάγνωση

«Ο Μάκβεθ θέλει να αποκτήσει μια γνώση που δεν ανήκει στον κόσμο μας» ανέφερε στην «Κ» ο Aκης Βλουτής, που αναμετριέται με τον σαιξπηρικό ρόλο στο «Από μηχανής θέατρο» (Ακαδήμου 13, Παρ.-Σάβ.-Κυρ. 8 μ.μ.). «Ο Μάκβεθ δεν είναι μια τραγωδία της φιλοδοξίας, στην ουσία είναι τραγωδία της γνώσης» προσθέτει ο 33χρονος σκηνοθέτης της παράστασης Θάνος Παπακωνσταντίνου, ενώ η Κωνσταντίνα Τάκαλου -λαίδη Μάκβεθ- εξαίρει τη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή