Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ

Χρήστος Κεχαγιόγλου

Θεσσαλονίκη

Στην γκαλερί Metamorphosis, «Ενα ημερολόγιο σημειώσεων μιας προσωπικής ιστορίας της ζωγραφικής» χαρακτηρίζει ο ζωγράφος Χρήστος Κεχαγιόγλου την ενότητα των έργων που παρουσιάζει σε αυτή την έκθεση. Χρησιμοποιεί τη γνωστή παλέτα με τις ονειρικές αποχρώσεις του μπλε. Μοιάζουν με αναμνήσεις, με εικόνες μακρινές, φανταστικές, αλλά σίγουρα καταπραϋντικές στην ψυχή. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου.

ΜΟΔΑ

Craft Fair. The Fashion Edition

Ναύπλιο

Στο Φουγάρο, ένα χώρο ζωής και τέχνης, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία το τρίτο κατά σειρά Craft Fair, μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου. Οκτώ νέοι δημιουργοί με ρούχα, δεκαπέντε σχεδιαστές κοσμημάτων, εννέα σχεδιαστές αξεσουάρ και 2 μικρές «εκθέσεις» μέσα στην έκθεση -η μία αφιερωμένη στην υψηλή ραπτική, η δεύτερη με 5 νέους σχεδιαστές που επιμελείται το team του περιοδικού Ozon- αποτυπώνουν νέες αισιόδοξες τάσεις.

ΘΕΑΤΡΟ

Παντελόνι από λέπια

Χανιά

Στο θέατρο «Κυδωνία»  που εορτάζει 15 χρόνια από την ίδρυσή του, παρουσιάζεται το θεατρικό έργο της Αγγλίδας Ελίζαμπεθ Κούτι, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση και σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μαρία Φουράκη, Γιώργος Ραϊλάκης και Ελπίδα Ζαμπετάκη. Ανεβαίνει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα στον Στράους

Θεσσαλονίκη

Την ερχόμενη Παρασκευή 12/12 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ρίχαρντ Στράους (1864-1949) με ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Γερμανού συνθέτη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της ορχήστρας Γεώργιο Βράνο και σολίστ στο κόρνο τον φημισμένο Πολωνό Ντάριους Μικούλσκι. Η συναυλία περιλαμβάνει περίφημα συμφωνικά ποιήματα όπως ο «Δον Ζουάν, έργο 20» και «Θάνατος και εξαΰλωση, έργο 24».

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Με κάδρο το παράθυρο τρένου

Η έκθεση Φωτογραφίας του Μάρκου Δολοπίκου εγκαινιάζεται την επόμενη Παρασκευή. Ο φωτογράφος μας ταξιδεύει, έχοντας μετατρέψει σε φωτογραφικό κάδρο το παράθυρο του τρένου, κατά τη διάρκεια ταξιδιών στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες. Το κάδρο καθώς και η ταχύτητα με την οποία κινείται ο συρμός, παράγουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα καθώς η μία εικόνα διαδέχεται την άλλη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει κάνει ο Τάσος Σχίζας. Στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο (Κομνηνών 24, Θεσσαλονίκη). Ωρα έναρξης: 8 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στολίστε το δέντρο στο Αρχαιολογικό

Οι γιορτές μάς δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία όχι μόνο να επισκεφθούμε τα μουσεία αλλά και να υποστηρίξουμε τις δράσεις τους. Ετσι, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προσκαλεί όλους τους φίλους τους -μικρούς και μεγάλους- να παραστούν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δένδρου με τυχερά ρόδια για τη νέα χρονιά. Η δράση υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου. Στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού. από τις 10 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι.

ΜΙΕΤ

Αφιέρωμα στην Τόνια Νικολαΐδη

Ενα αφιέρωμα στη σπουδαία καλλιτέχνιδα Τόνια Νικολαΐδη οργανώνει το ΜΙΕΤ της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το τμήμα Εικαστικών Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Οταν οι εικόνες αφηγούνται». Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα φοιτητών της Σχολής που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο project με αφορμή την έκθεση της Τόνιας Νικολαΐδη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας, η οποία οργανώθηκε από το ΜΙΕΤ το φθινόπωρο του 2011. Εγκαινιάζεται στις 11 Δεκεμβρίου στο ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χαρακτικά διάσημων καλλιτεχνών

Τα χαρακτικά είναι ένας τομέας όπου έχουν διακριθεί οι σπουδαιότεροι καλλιτέχνες στην ιστορία της τέχνης. Επίσης, για τους φιλότεχνους, είναι μια πιο προσιτή οικονομικά λύση για να αποκτήσουν ένα ωραίο έργο. Η γκαλερί της Λόλας Νικολάου στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την Πέμπτη 11/12 ένα αφιέρωμα με θαυμάσια χαρακτικά καλλιτεχνών όπως ο Toulouse-Lautrec και οι Braque, Calder, Chagall, Haring, Matisse, Miro, Niki de Saint Phalle, Picasso, Takis, Warhol. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου. Στην αίθουσα τέχνης, που βρίσκεται Τσιμισκή 52.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή