Τι λέτε για ένα κουίζ;

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνεργάτες του πολιτιστικού ενθέτου της «Κ» αποφασίσαμε και φέτος να τηρήσουμε την παράδοση που θέλει να κορφολογούμε όσα ξεχώρισαν τη χρονιά που φεύγει στον χώρο του πολιτισμού. Γεγονότα, τάσεις, πρόσωπα, πολιτικές, ιδρύματα, ό,τι θεωρούμε πως σφραγίζει το 2014 και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας αφορά. Με την έννοια ότι ο πολιτισμός δεν είναι ούτε θα πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια.

Φέτος, όμως, επιχειρούμε κάτι καινούργιο. Με παιχνιδιάρικη διάθεση προσκαλούμε τους αναγνώστες σ’ ένα κουίζ γνώσεων με τριάντα ερωτήσεις που έχουν προκύψει απ’ όσα ξεχωρίσαμε το 2014 σε όλα σχεδόν τα πεδία: βιβλίο, σινεμά, αρχαιολογία, αρχιτεκτονική, μουσική, εικαστικά. Tο ερωτηματολόγιο που θα δείτε σήμερα 16 Δεκεμβρίου αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση της «Καθημερινής» είναι τόσο ενημερωτικό όσο και ψυχαγωγικό. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να τεστάρετε τις γνώσεις σας, αλλά και να καλύψετε τυχόν κενά από την πολιτιστική ατζέντα του ’14.

Με πόση συνέπεια παρακολουθήσατε την ανασκαφή στην Αμφίπολη ή τη συναρπαστική κατάδυση στο ναυάγιο των Αντικυθήρων; Τι γνωρίζετε για την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα; Πήγατε το καλοκαίρι στην Επίδαυρο; Παρακολουθήσατε ελληνικό κινηματογράφο ή κάποια από τις πιο εμπορικές θεατρικές παραστάσεις του χειμώνα; Εχετε δικαίωμα συμμετοχής στο κουίζ μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28/12. Στο πρώτο κυριακάτικο φύλλο της νέας χρονιάς, θα διαβάσετε τις σωστές απαντήσεις καθώς και ένα σχολιασμό για τα θέματα που επελέγησαν ως τα σημαντικότερα. Και φυσικά, ανάλογα με τις «επιδόσεις» σας θα ανταμειφθείτε… Καλή επιτυχία!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή