Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Λυδία Κονιόρδου

Κέρκυρα

Η επιτυχημένη παράσταση των έργων της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο ουρανός κατακόκκινος – Σ’ εσάς που με ακούτε», που παρουσιάστηκε σε σύνθεση – σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή (Ομάδα Χρώμα) για δύο σεζόν, περιοδεύει τώρα στην Ελλάδα. Στις 22 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

ΘΕΑΤΡΟ

Χριστούγεννα με Παπαδιαμάντη

Καβάλα

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» μια παράσταση αφιερωμένη σε χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη («Η Σταχτομαζώχτρα», «Της Κοκκώνας το σπίτι», «Το Χριστόψωμο» κ.ά.) καθώς και άλλων σημαντικών λογοτεχνών όπως ο Μάνος Ελευθερίου και ο Μιχάλης Γκανάς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστούγεννα στο ΚΜΣΤ

Θεσσαλονίκη

Με χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα και έκπτωση έως και 70% στις εκδόσεις και επιλεγμένα αντικείμενα στα πωλητήριά του, υποδέχεται το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης τους μικρούς και μεγάλους φίλους του ενόψει των εορτών. Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου θα υπάρχει εργαστήριο φαγώσιμων χριστουγεννιάτικων δημιουργιών στην Αποθήκη Β1 του λιμανιού Θεσσαλονίκης.

ΘΕΑΤΡΟ

«Καρυοθραύστης»

Θεσσαλονίκη

Εναρξη στις 23/12 για τον «Καρυοθραύστη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με τη σχολή χορού «Ασπα Φούτση». Το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι ζωντανεύει στηριγμένο στους μαθητές της σχολής ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα παιδιά του Δημοτικού Ιδρύματος-Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Ο Αγιος Στυλιανός». Στις 5 μ.μ.

ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ

«Τα παπούτσια του Βαρύτονου»

Θεσσαλονίκη

Ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης πρωταγωνιστούν στο έργο του Δημήτρη Μπασλάμ «Τα παπούτσια του Βαρύτονου», μια παράσταση η οποία απευθύνεται εξίσου σε παιδιά και ενηλίκους, χάρη στο κείμενο αλλά και στην πρωτότυπη σκηνοθεσία του. Από 20 ώς 30 Δεκεμβρίου και για 10 παραστάσεις στο θέατρο Blackbox.

FIX FACTORY OF SOUND

Σ. Μάλαμας με παλιά και νέα τραγούδια

Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκινάει τις χειμερινές ζωντανές εμφανίσεις του από τη Θεσσαλονίκη και το Fix Factory of Sound. Μαζί του θα έχει τα τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο «Χάρτη», καθώς βέβαια και όλα τα «κλασικά» πλέον κομμάτια του, στα οποία, μάλιστα, δεν διστάζει να δίνει νέους τρόπους ερμηνείας. Αλλωστε, βασικό συστατικό της μακροχρόνιας σχέσης αγάπης του Σωκράτη Μάλαμα με το κοινό είναι αυτή ακριβώς η αίσθηση αυθεντικότητας που χαρακτηρίζει τις ζωντανές εκτελέσεις του. Η δεύτερη εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη θα είναι σήμερα 20/12. Εναρξη στις 10.30 μ.μ.

ΧΑΝΙΑ

Σύγχρονο έργο, πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τελευταίες παραστάσεις σήμερα και αύριο για το «Παντελόνι από Λέπια» που ανεβάζει το θέατρο «Κυδωνία» στα Χανιά. Το έργο, γραμμένο μόλις το 2013 από την Αγγλίδα συγγραφέα Ελίζαμπεθ Κούτι, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζεται σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά και κοστούμια Ξανθής Κόντου, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, ενώ τους ρόλους του κειμένου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μαρία Φουράκη, Γιώργος Ραϊλάκης και Ελπίδα Ζαμπετάκη. Σάββατο στις 9.30 μ.μ. και Κυριακή στις 7.30 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η φανταστική ομιλία του Ραφαήλ Εσθητού

Η ομάδα «Ρέον» παρουσιάζει στην «Κουκουβάγια» της Θεσσαλονίκης την παράσταση «Η φθορά, μια φανταστική ομιλία του Ραφαήλ Εσθητού σε ένα ανύπαρκτο κοινό» του Δημήτρη Τσεκούρα, στις 22 – 24/12. Το φιλοσοφικό αλλά και κοινωνικό έργο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ιστορικό καφενείο «Μουριά» της Αθήνας, σκηνοθετεί ο Ορέστης Τάτσης, με τον Στάθη Κόκκορη στον ρόλο του Εσθητού και τον Βαγγέλη Κηπουρό να συνοδεύει ζωντανά στο μπουζούκι. Εναρξη στις 9.15 μ.μ.

ΚΩΘ

Σεμινάριο και ρεσιτάλ από τον Γ. Τσιτσελίκη

Τελευταία συναυλία για τη φετινή χρονιά από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 9 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη». Ο διάσημος, διεθνούς φήμης τσελίστας Γιάννης Τσιτσελίκης θα πραγματοποιήσει σεμινάριο το Σάββατο 20 και τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στο ΚΩΘ, ενώ το ατομικό του ρεσιτάλ θα δοθεί το βράδυ της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου, με έργα Bach, Popper και Schumann, με συνοδό στο πιάνο τον Νίκο Κυριόσογλου. Γενική είσοδος 8 ευρώ, για φοιτητές και ανέργους 5 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή