Οι Tiger Lilies επιστρέφουν με νέα παραγωγή στο θέατρο Badminton

Οι Tiger Lilies επιστρέφουν με νέα παραγωγή στο θέατρο Badminton

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους στην Αθήνα, οι Tiger Lilies επιστρέφουν στο θέατρο Badminton για να παρουσιάσουν τη νέα τους παραγωγή με τίτλο «Rime of the Ancient Mariner». Εμπνευσμένη από το εμβληματικό, σκοτεινό ποίημα του Σάμιουελ Κόουλριτζ, η παράσταση έκανε πρεμιέρα το 2013 στο Φεστιβάλ του Brighton, όπου τιμήθηκε με το Argus Angel Award. Εκτοτε έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές. Το διάσημο τρίο των Λονδρέζων Adrian Stout, Martyn Jacques και Mike Pickering μετατρέπει τον μονόλογο του καταραμένου ναυτικού που σκοτώνει ένα άλμπατρος επισύροντας τη θεία τιμωρία, σε ένα ατμοσφαιρικό μουσικοθεατρικό θέαμα με λυρισμό, αλλά και άφθονο μαύρο χιούμορ. Καταδικασμένος να περιπλανιέται στη θάλασσα χωρίς ποτέ να προσεγγίζει τη στεριά, ο ήρωας του Κόουλριτζ ταξιδεύει από τον Αρκτικό Ωκεανό μέχρι τους καυτούς τροπικούς και έρχεται αντιμέτωπος με γοργόνες, μέδουσες και άλλα παράξενα τέρατα – ιδανικούς «πρωταγωνιστές» για μία παράσταση των Tiger Lillies. Οταν πια φτάνει στην ακτή, γέρος, εξαντλημένος, πιο θλιμμένος αλλά και πιο σοφός, αφηγείται την ιστορία του σε έναν περαστικό λίγο πριν κλείσει τα μάτια του για πάντα.

Γραμμένα στο χαρακτηριστικό ύφος των Tiger Lillies, τα 25 νέα τραγούδια της παράστασης συνδυάζουν στοιχεία από την μπαρόκ όπερα, το καμπαρέ, την τσιγγάνικη τζαζ και τη σύγχρονη avant-garde σκηνή. Τα

εντυπωσιακά οπτικά εφέ και τα animation, τα οποία προβάλλονται σε δύο γιγαντοοθόνες, φέρουν την υπογραφή του καταξιωμένου Αμερικανού φωτογράφου και εικαστικού Mark Holthusen.

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots και Ιανός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή