Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MOYΣΙΚΗ

Χειμωνιάτικο ταξίδι

Θεσσαλονίκη

Τον κύκλο τραγουδιών Winterreise, Εργο 89, που ολοκλήρωσε ο Φραντς Σούμπερτ το 1827, ένα χρόνο πριν από τον θάνατό του, ερμηνεύουν ο διεθνώς αναγνωρισμένος βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός και ο δεξιοτέχνης πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σήμερα στις 9 μ.μ. Στη συνέχεια, η συναυλία θα παρουσιαστεί στην Αθήνα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

ΟΠΕΡΑ

«Η βασίλισσα του Χιονιού»

Πάτρα

Την όπερα για παιδιά «Η βασίλισσα του Χιονιού», σε πρωτότυπη μουσική και σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, παρουσιάζει η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Βασισμένο στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, το έργο αφηγείται την ιστορία δύο φίλων που έρχονται αντιμέτωποι με τη βασίλισσα του χιονιού. Τη χορογραφία υπογράφει η Ολγα Σπυράκη. Σάββατο και Κυριακή στις 6 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Party Time»

Θεσσαλονίκη

Ο Γιώργος Κιμούλης υπογράφει τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Party Time», βασισμένη σε τέσσερα πολιτικά έργα του Χάρολντ Πίντερ, που ανεβαίνει ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.15 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ. έως τις 18 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.

ΘΕΑΤΡΟ

Λούλα Αναγνωστάκη

Πάτρα

Μετά την παρουσίασή τους για δύο σεζόν στην Αθήνα, τα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο Ουρανός Κατακόκκινος» και «Σ’ εσάς που με ακούτε» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζή μεταφέρονται στο Θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας (Μαιζώνος 168-174). Ερμηνεύει η Λυδία Κονιόρδου. Από σήμερα έως και τις 13 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Αρχαιολογικό Μουσείο

Θεσσαλονίκη

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει η 1η Δημοτική Κοινότητα, με στόχο την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS. Σήμερα στις 11 π.μ. Συμμετοχή με εθελοντική συνεισφορά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ο Επαγγελματίας» του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς

Ο θίασος Enigma Theatre Group ανεβάζει το έργο «Ο Επαγγελματίας» του Σέρβου συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Ντούσαν Κοβάτσεβιτς σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη, στο «Θέατρο Σοφούλη» της Θεσσαλονίκης (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη). Λίγο μετά τον θάνατο του Τίτο, ο αστυνομικός Λούκα Λάμπαν, που επί 18 χρόνια παρακολουθούσε στενά την αντικαθεστωτική δράση του συγγραφέα και νυν διευθυντή εκδοτικού οίκου Τέγια Κράιγ, εισβάλλει στο γραφείο του και του ανατρέπει τη ζωή. Από τις 12 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Λυσιστράτη. Μία δολιοφθορά»

Tην παράσταση «Λυσιστράτη. Μία δολιοφθορά» παρουσιάζει το «Θέατρο Εταιρότητα» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θωμά Βελισσάρη. Στα χρόνια του Εμφυλίου και λίγο αργότερα, ένας αντιστασιακός θίασος γυναικών σχεδιάζει να απελευθερώσει τον εξόριστο Ερωτα. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Θωμάς Βελισσάρης, Μελίνα Γαρμπή, Αθηνά Γκούμα, Ευτυχία Καβαλίκα, Μαρίνα Καζόλη, Τζίμης Κούρτης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Κωνσταντίνα Λιάκου, Ιόλη Ραγκούση κ.ά. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.15 μ.μ. στο Θέατρο Εταιρότητα (Χριστοπούλου 12, Θεσσαλονίκη).

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Οταν οι εικόνες αφηγούνται» στο ΜΙΕΤ

Σήμερα ολοκληρώνεται το αφιέρωμα του ΜΙΕΤ στην Τόνια Νικολαΐδη με τίτλο «Οταν οι εικόνες αφηγούνται». Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που δημιουργήθηκαν με αφορμή την έκθεση της εικαστικού στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας. Oι φοιτητές μελέτησαν το έργο της Τόνιας Νικολαΐδη παράλληλα με τα κείμενά της, και επεξεργάστηκαν παρεμφερή θέματα βασισμένοι σε προσωπικά τους βιώματα ή λογοτεχνικά κείμενα. Βιβλιοπωλείο Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 11.

ΚΑΒΑΛΑ

«Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ»

Η Ομάδα Ubuntu συνεχίζει την περιοδεία της παράστασης «Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ» του Χάινριχ Μπελ σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη. Η Καταρίνα Μπλουμ, μια νεαρή οικιακή βοηθός, βρίσκεται στο στόχαστρο του κίτρινου Τύπου όταν ερωτεύεται έναν καταζητούμενο για «τρομοκρατικές ενέργειες». Προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα, η παράσταση περιγράφει μια κοινωνία όπου η κοινή γνώμη χειραγωγείται και οι πολιτικές διαβουλεύσεις γίνονται σε κλειστά δωμάτια. Σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή