Επιλογές της εβδομάδας : Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας : Περιφέρεια

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Δήμητρα Γαλάνη

Θεσσαλονίκη

Στο Fix Factory of Sound δίνει απόψε συναυλία η Δήμητρα Γαλάνη στο πλαίσιο των εμφανίσεών της σε επιλεγμένους σταθμούς και χώρους σε όλη τη χώρα. Μια ευκαιρία να ακούσουμε την τραγουδίστρια σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια που ήδη γνωρίζουμε, αλλά και αυτά που αγαπάει η ίδια. Η περιοδεία της έχει τον γενικό τίτλο «Αλλιώς», όπως και ο νέος της δίσκος που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2014, σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ. 26ης Οκτωβρίου 15.

ΘΕΑΤΡΟ

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Θεσσαλονίκη

Η ομάδα θεάτρου Ιδέα (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής) επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με τη δημοφιλή παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» που παρουσιάζεται στο Black Box. Οι παραστάσεις θα δοθούν απόψε και την ερχόμενη εβδομάδα (24, 25/4) στις 9 μ.μ. Οι δύο ηθοποιοί αναμετρούνται με το κείμενο του Σαίξπηρ, παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων. Βασ. Ολγας 65 & Φλέμινγκ 2.

ΕΚΘΕΣΗ

Κόμικς από το Βέλγιο

Κέρκυρα

Μια επετειακή έκθεση με επιλογές εικόνων του Βελγικού Kέντρου Kόμικς ταξιδεύει αυτές τις μέρες στην Ελλάδα με σταθμούς σε διάφορες πόλεις. Σήμερα και έως τις 25 του μηνός θα φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα, στην Αίθουσα Τέχνης της Πινακοθήκης του δήμου (Κήπος Παλαιών Ανακτόρων). Η παρουσίαση της έκθεσης στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Things from Belgium», που διοργανώνει η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση γλυπτικής

Θεσσαλονίκη

Εως τις 2 Μαΐου θα διαρκέσει στην κεντρική αίθουσα της Myro Gallery στη Θεσσαλονίκη η ατομική έκθεση του ανερχόμενου Ελληνα γλύπτη Γιάννη Μπίζα. Νικηφόρου Φωκά 8.

ΒΙΒΛΙΟ

Στο «Οξυγόνο» 

Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Κατερίνας Ανωγιαννάκη «Ο πρίγκιπας Μισός» (εκδ. Μεταίχμιο) στο βιβλιοπωλείο «Οξυγόνο», 12 μ.μ. Ολύμπου 81.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μια ιστορία αθηναϊκής αυλής

Η επιτυχημένη παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» παρουσιάζεται από την ερχόμενη Τετάρτη (22/4) έως την Κυριακή 17/5 στο θέατρο «Ανετον» στη Θεσσαλονίκη. Το έργο του Κώστα Σωτηρίου σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και ερμηνεύει η Ελένη Ουζουνίδου. Η Σταματία, το γένος Αργυροπούλου, γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να αποδεχθεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της.

Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ανατολή και Δύση με σύγχρονη μουσική

Στα Ιωάννινα στο «Factory of Sound» δίνει απόψε συναυλία η Ελένη Τσαλιγοπούλου μαζί με τη νέα μπάντα της Bogaz musique. Η δημοφιλής τραγουδίστρια πειραματίζεται σε ένα καινούργιο πρόγραμμα που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση σε ένα σύγχρονο, ελκυστικό ηχητικό τοπίο. Συμμετέχουν οι μουσικοί Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, Βαγγέλης Καλαμάρας, Αριστείδης Χατζησταύρου, Απόστολος Τσαρδάκας, Χάρης Κελλάρης και Αργύρης Διαμαντής.

Factory of Sound, Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Κέντρο, Ακτή Μιαούλη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΣ

Ο «Γλάρος» του Τσέχοφ από το ΚΘΒΕ

Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν οι παραστάσεις του «Γλάρου» του Τσέχοφ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Βούρου. Η παραγωγή αυτή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γενικού Ρωσικού Προξενείου Θεσσαλονίκης. Παίζουν οι Κοραλία Καράντη, Γιάννης Βούρος, Κώστας Σαντάς, Μαρία Χατζηιωαννίδου κ.ά. Κάθε Σάββατο η παράσταση παρουσιάζεται με ρωσικούς υπέρτιτλους.

Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο κρατήσεων 2315-200.200.

ΠΑΤΡΑ

Δράση για παιδιά που αγαπούν τα ζώα

«Στο Μουσείο περπατώ, ζώα ψάχνω για να βρω!» είναι ο τίτλος της δράσης για παιδιά που διοργανώνει αύριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Τα παιδιά θα αναζητήσουν τα ζώα και τα πουλιά που κρύβονται στο Μουσείο, θα γνωρίσουν τα διαφορετικά υλικά κατασκευής τους και θα ζωγραφίσουν αυτά που τους έκαναν εντύπωση. Η δράση έχει ελεύθερη είσοδο και απευθύνεται σε παιδιά 5-10 χρόνων. Ωρες διεξαγωγής 11 π.μ. – 12.30 μ.μ. Κρατήσεις στο τηλ. 2613-616.100, εθνική οδός Πατρών – Αθηνών και Αμερικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή