Ναρκισσισμός και ηγεσία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στην εποχή μας, εποχή των συχνών αλλαγών, στην κοινωνία των Selfies και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πόσο νάρκισσοι είναι ή χρειάζεται να είναι οι ηγέτες;» ρωτούν οι διοργανωτές του συνεδρίου με τίτλο «Ναρκισσισμός και ηγεσία», που θα ξεκινήσει την Δευτέρα στην Αθήνα.

«Διαχρονικά, τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στον κόσμο των επιχειρήσεων, έχουν καταγραφεί ηγέτες ως ναρκισσιστικές προσωπικότητες, με εντυπωσιακά θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οργανώσεις ή τις χώρες στις οποίες ηγούνταν» λένε οι διοργανωτές, θέτοντας το ερώτημα «κατά πόσο ο νάρκισσος ηγέτης είναι ο ίδιος ως συμπεριφορά και πράξη εκδήλωση της  προσωπικότητας του ή καταλήγει να είναι νάρκισσος από την άσκηση εξουσίας».

Το συνέδριο, – η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ATHENS LEDRA (λεωφόρος Συγγρού 115) με έναρξη στις 6.μ.μ. – διοργανώνεται για 17η χρονιά, από το σύλλογο φοιτητών και αποφοίτων του προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Κύριοι ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λωζάννης John Antonakis, o καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπουραντάς,  ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κλήμης Ναυρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου INTERAMERICAN Γιώργος Κώτσαλος.

«Από τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας ο ναρκισσισμός έχει μελετηθεί με ιδιαίτερη συχνότητα και σε βάθος, τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, σε επίπεδο πολιτικών και κυρίως επιχειρηματικών ηγετών. Έχει διαπιστωθεί λοιπόν, εμπειρικά, ότι η ναρκισσιστική προσωπικότητα επηρεάζει το ηγετικό στιλ, την εργασιακή απόδοση του ίδιου του ηγέτη, τη λήψη των αποφάσεων (επιλογές, προτεραιότητες, διαδικασία) και κυρίως τις σχέσεις του με τους άλλους γύρω του, ιδίως τους άμεσους συνεργάτες του» αναφέρει ο διευθυντής του ΜΒΑ καθηγητής Λεωνίδας Χυτήρης, και συντονιστής της εναρκτήριας εκδήλωσης, το αντικείμενο της οποίας δημιουργεί συνειρμούς με τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή όπου – και ιδίως το τελευταίο διάστημα – εμφανίζονται πρόσωπα με έντονα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή