Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ρέθυμνο

«Η Υπέρβαση της Αβυσσος» («Flying over the Abyss») είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζει ο οργανισμός πολιτισμού και ανάπτυξης ΝΕΟΝ σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στον χώρο του μουσείου και στο Τζαμί Ιμπραήμ Χαν στη Φορτέτσα. Στην έκθεση συμμετέχουν έργα των Μαρίνας Αμπράμοβιτς, Αλέξη Ακριθάκη, Matthew Barney, Κώστα Τσόκλη κ.ά.

ΧΟΡΟΣ

Κρατικό Θέατρο

Θεσσαλονίκη

Με την παράσταση «Tan», σε χορογραφία και σκηνοθεσία του Κώστα Γεράρδου, ζωντανεύει έπειτα από δύο χρόνια το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ. Οι παραστάσεις δίνονται στο Βασιλικό Θέατρο. Το έργο είναι ένα ταξίδι, μια αναζήτηση, και παρακολουθεί την αέναη πορεία της φυλής των ανθρώπων μέσα στον χρόνο. Χορεύουν οι Μίνα Ανανιάδου, Γιάννης Μάρτος, Δέσποινα Κέη κ.ά.

ΕΚΘΕΣΗ

Παιδική τέχνη

Σαντορίνη

Στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός στη Σαντορίνη (Παραλία Βλυχάδας) παρουσιάζεται έως το τέλος του μήνα η έκθεση «20 + 20» για τα είκοσι χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, σε επιμέλεια της Ιριδας Κρητικού. Ενας διάλογος ανάμεσα σε έργα παιδιών και έργα σημαντικών σύγχρονων καλλιτεχνών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

ΘΕΑΤΡΟ

Ηρωες

Θεσσαλονίκη

Το έργο της Ελένης Γκασούκα «Ηρωες», μετά τα συνεχόμενα sold out στο Μικρό Παλλάς της Αθήνας, παρουσιάζεται στο Blackbox της Θεσσαλονίκης έως το τέλος του μήνα. Μια αισιόδοξη μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία παίζουν οι Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Καϊκής, Βίκυ Καρατζόγλου, Ματίνα Νικολάου κ.ά.

ΘΕΑΤΡΟ

Πρεμιέρα

Θεσσαλονίκη

Το έργο του Στέργιου Σαραγιώτη «Ενοχη σιωπή» ξεκινάει τις παραστάσεις του το ερχόμενο Σάββατο (22/5) στο Θέατρο Σοφούλη της Θεσσαλονίκης. Διάρκεια έως τις 7 Ιουνίου. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.15 μ.μ. Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ερωτας που δεν χώρεσε στον καιρό του

Δύο τελευταίες παραστάσεις απόψε και αύριο στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλ. 2310 237700) για το έργο «Αβελάρδος και Ελοΐζα» του Γιάννη Καλαβριανού, παραγωγή της εταιρείας θεάτρου Sforaris και του Φεστιβάλ Αθηνών. Στο μεσαιωνικό Παρίσι του 12ου αιώνα ο σαραντάχρονος θεολόγος και φιλόσοφος Πέτρος Αβελάρδος και η δεκαεξάχρονη μαθήτριά του Ελοΐζα Φιλμπέρ ερωτεύθηκαν, αψήφησαν μια ολόκληρη κοινωνία, σκανδάλισαν την Εκκλησία και πλήρωσαν το τίμημα ενός έρωτα που δεν χώρεσε στον καιρό του.

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Φοίβος Δεληβοριάς συνεχίζει το ταξίδι

Στη μουσική σκηνή «Μυροβόλος Ανοιξις» στην Καβάλα δίνει απόψε συναυλία με τον «Μπάσταρδο γιο» ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος ύστερα από μια σειρά πολύ επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα μεταφέρει τη νέα του παράσταση σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μαζί του εμφανίζονται οι μουσικοί Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα) και Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα). Το πρόγραμμα είναι ένα «πάρτι γενεθλίων» με παλιά και νέα κομμάτια, αφιερωμένο στους φίλους και την ευρύτερη μουσική του οικογένεια. Ωρα έναρξης 10 μ.μ. Ερυθρού Σταυρού 20, Καβάλα.

ΧΑΝΙΑ

Μουσικό εργαστήρι για αυτιστικά παιδιά

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα διοργανώνει σήμερα και αύριο στα Χανιά η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-11 ετών και τους γονείς τους, και προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και τον ρυθμό μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες. ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Περιοχή Νεροκούρου. Κρατήσεις στο τηλ. 28210 97699.

ΠΑΤΡΑ

Πολιτιστική κληρονομιά και καταναλωτισμός

Ομιλία θα δώσει τη Δευτέρα (18/5) στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών η δρ Γεωργία Αλεξοπούλου, προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Ερευνας και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Θέμα της διάλεξης: «Η ζώσα πολιτιστική κληρονομιά για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. 7.30 μ.μ. Πάτρα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή