Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ρέθυμνο

«Η υπέρβαση της αβύσσου» («Flying over the Abyss») είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ο οργανισμός πολιτισμού και ανάπτυξης ΝΕΟΝ σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στον χώρο του μουσείου και στο Τζαμί Ιμπραήμ Χαν στη Φορτέτσα. Στην έκθεση συμμετέχουν έργα των Μαρίνας Αμπράμοβιτς, Αλέξη Ακριθάκη, Matthew Barney, Κώστα Τσόκλη κ.ά.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Χώρα Τήνου

Καλεσμένοι του 3ου Tinos World Music Festival, που πραγματοποιείται από την Παρασκευή 29 Μαΐου, σολίστες και δεξιοτέχνες του λαούτου από την Ελλάδα και την Τουρκία θα συμπράξουν επί σκηνής για να παρουσιάσουν ποικίλα ρεπερτόρια και διαφορετικές εκδοχές τους.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θέατρο Αυλαία

Θεσσαλονίκη

Η παράσταση «Peer Gynt, no man’s land», που ανέβηκε στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων από τη θεατρική ομάδα «The 3rd person theatre group», επανέρχεται στο Θέατρο Αυλαία έως την Κυριακή. Πρόκειται για μια διασκευή για τρεις ηθοποιούς πάνω στο έργο του Ερρίκου Ιψεν. Σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν οι Αντιγόνη Φρυδά, Ελένη Ζαραφίδου και Βαλάντης Φράγκος.

ΕΚΘΕΣΗ

Παιδική τέχνη

Σαντορίνη

Στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός στη Σαντορίνη (παραλία Βλυχάδας) παρουσιάζεται έως το τέλος του μήνα η έκθεση «20 + 20» για τα είκοσι χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, σε επιμέλεια της Ιριδας Κρητικού. Ενας διάλογος ανάμεσα σε έργα παιδιών και έργα σημαντικών σύγχρονων καλλιτεχνών.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Κουκλοθέατρο και παντομίμα

Κιλκίς

Η 17η διοργάνωση, έως τις 26 Μαΐου, υλοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου, αλλά και στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, και περιλαμβάνει 36 θιάσους από 11 χώρες, 130 καλλιτέχνες, 38 διαφορετικά θεατρικά έργα, περισσότερες από 100 παραστάσεις, 7 σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες και 20 εργαστήρια στα σχολεία.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

Απόφαση μιας μητέρας χωρίς γυρισμό

Το έργο του Στέργιου Σαραγιώτη, με τίτλο «Ενοχη σιωπή», συνεχίζει τις παραστάσεις του στο Θέατρο Σοφούλη της Θεσσαλονίκης. Διανομή: Λουκία Κλεώπα, Μαρία Μπουνάτσου, Στέργιος Σαραγιώτης, Ελίζα Ελεονώρα Φραγγελάκη, Κωνσταντίνος Πείτσης, Μαρία Γεωργιάδου. Το έργο εστιάζει στη ζωή μιας μητέρας που παίρνει μια απόφαση χωρίς γυρισμό. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Στ. Σαραγιώτη. Διάρκεια έως τις 7 Ιουνίου. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.15 μ.μ. Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά.

BLACKBOX

Μια αισιόδοξη σατιρική παράσταση

Το έργο της Ελένης Γκασούκα «Ηρωες», μετά τα συνεχόμενα sold out στο Μικρό Παλλάς της Αθήνας, παρουσιάζεται στο Blackbox της Θεσσαλονίκης ώς το τέλος του μήνα. Μια αισιόδοξη μουσικοχορευτική παράσταση με σκετσάκια και σάτιρα, που δεν έχουμε συνηθίσει. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας ή και της παραδίπλα. Καθένας με τη διαφορετικότητά του. Τα ναρκωτικά, η επαρχία, ο ρατσισμός, η υπερηφάνεια, η οικογένεια, η εργασία (η έλλειψή της), τα social media, το σεξ. Παίζουν οι Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Καϊκής, Βίκυ Καρατζόγλου, Ματίνα Νικολάου κ.ά.

ΞΑΝΘΗ

Η Στέγη ταξιδεύει για τον αυτισμό

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ταξιδεύει στο Ωδείο της Ξάνθης, με την εκδήλωση «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», στις 24, 30 & 31 Μαΐου. Πρόκειται για μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-8 και 9-12 ετών και τους γονείς τους. Οι δραστηριότητες είναι μελετημένες για να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των χαρισματικών αυτών παιδιών. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, το εργαστήριο ταξιδεύει σε πόλεις ανά την Ελλάδα, με ένατο σταθμό την Ξάνθη.

ΜΙΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκθεση με έργα του Δημήτρη Γαλάνη

To Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) και η Alpha Bank, συνεχίζοντας τη συνεργασία τους, προχώρησαν σε μια από κοινού έρευνα για το έργο του Δημήτρη Γαλάνη.

Η σχετική έκθεση ανοίγει στις 26 Μαΐου, στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή 11. Το πλούσιο υλικό της προέρχεται κυρίως από τις συλλογές τους και το Μουσείο της Μονμάρτρης. Η έκθεση εμπλουτίζεται με υλικό (έργα ζωγραφικής, σχέδια, χαρακτικά κ.ά.) από ιδιωτικές συλλογές, μουσεία, ιδρύματα κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή