Ρεσιτάλ πιάνου στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού

Ρεσιτάλ πιάνου στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευγενία Παπαδήμα παρουσιάζει ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου με ιδιαίτερα απαιτητικά έργα τη Δευτέρα 25 Μαΐου στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού στις 20:30.

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει έργα προκλασικής μουσικής των J.P. Rameau, F. Couperin, D. Scarlatti και J.S. Bach. Όλα τα έργα θα ερμηνευθούν με σεβασμό στον ήχο της εποχής που συνετέθηκαν, χρησιμοποιώντας τη βιενέζικη τεχνική που αποκλείει τη χρήση πεντάλ και το λεγκάτο δημιουργείται με τα δάκτυλα.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει 6 έργα του Μάνου Χατζηδάκι υπό τον τίτλο Ρυθμολογία που σύμφωνα και με την ερμηνευτρια «είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σύγχρονα έργα για πιάνο αφού βασίζονται σε μονούς ρυθμούς αντί των ζυγών που είναι το συνηθισμένο».

Λίγα λόγια για την Ευγενία Παπαδήμα

Η Ευγενία Παπαδήμα παίζει πιάνο από νηπιακή ηλικία και παρουσίασε το πρώτο της προσωπικό ρεσιτάλ στην τρυφερή ηλικια των 10 ετών. Από τότε έχει σπουδάσει πιάνο και διεύθυνση ορχήστας με την καθοδήγηση καθηγητών από τις καλύτερες μουσικές ακαδημίες στην Αθήνα, το Γκράτς και το Λονδίνο.

Έχει δώσει συναυλίες σε όλες τις μεγάλες αίθουσες των Αθηνών (Mέγαρο Μουσικής Αθηνών,Λυρική Σκηνή, Ίδρυμα Θεοχαράκη), έχει εμφανιστεί επίσης στη Μ. Βρετανία στο Leyton House, στο St. John Smith Square, στο Wigmore Hall, το South Bank και έχει μόνιμη συνεργασία με το St. Martin’s In The Fields. Εκτός Ελλάδας και Μ. Βρετανίας έχει εμφανιστεί στη Μουσική Ακαδημία Τιράνων, την Ακαδημία Liszt στη Βουδαπέστη, το St. Peters και το Theater Rigiblick στη Ζυρίχη, το Cultur Casino στη Βέρνη, το Albertinum Museum στη Δρέσδη, το Istanbul International Art Fair Bosporus στην Κων/πολη, στο Dusseldorf International Art Fair στο Ντίσελντορφ και στo ΚΙΟΙ Art Fair στο Τόκυο. Όλες οι εμφανίσεις της Ευγενίας Παπαδήμα συνοδεύονται από αποθεωτικές κριτικές και έχει βραβευθεί πολλές φορές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πληροφορίες: Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή