Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Ταυτο-ετερό-τητα»

Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, ομαδική έκθεση με τίτλο «Ταυτο-ετερό-τητα» φιλοξενείται στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης μέχρι τις 31 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων, ο David Hockney συνδιαλέγεται με την ομο-ερωτική ποίηση του Κ. Π. Καβάφη μέσα από μία σειρά χαρακτικών και ο Ρώσος καλλιτέχνης και φωτογράφος Yevgeniy Fiks φωτογραφίζει πλατείες της Μόσχας, που αποτελούσαν μέρη συνεύρεσης ομοφυλοφίλων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Το ταξίδι»

Χίος

Επτά εκθέσεις σε πέντε χώρους του νησιού περιλαμβάνει το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Χίου με θέμα «Το Ταξίδι», που συνεχίζεται ώς τις 18 Αυγούστου. Συμμετέχουν οι φωτογράφοι Κωνσταντίνος Μάνος (φωτ.), Παύλος Φυσάκης, Αθηνά Καζολέα, Δημήτρης Κοιλαλούς κ.ά.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Σινεμά με θέα»

Θεσσαλονίκη

Ενας υπαίθριος κινηματογράφος λειτουργεί αυτό το καλοκαίρι στην ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, χάρη σε μια συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. To πρόγραμμα της εβδομάδας περιλαμβάνει τις ταινίες «Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου» του Ζαν – Φιλίπ Λε Γκε, που θα προβληθεί τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Ιουλίου, και «Ζήτω η ελευθερία» του Ρομπέρτο Αντό, στις 15 και 16 Ιουλίου. Εναρξη στις 9.30 μ.μ. Είσοδος 4 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Τρωάδες»

Καβάλα

Στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων μεταφέρεται η νέα παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, ύστερα από την επιτυχημένη πρεμιέρα της στην Επίδαυρο. Με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κρατερό Κατσούλη, Κόρα Καρβούνη, Θέμη Πάνου κ.ά. Στις 9 μ.μ.

MOYΣΙΚΗ

Θάνος Μικρούτσικος

Σαντορίνη

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης εμφανίζεται απόψε ο Θάνος Μικρούτσικος στο πλαίσιο της θερινής του περιοδείας, συνοδευόμενος από τους Αφροδίτη Μάνου και Κώστα Θωμαΐδη. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ

Παράταση έκθεσης

στη Βίλα Καπαντζή

Παρατείνεται ώς τις 11 Σεπτεμβρίου η έκθεση «Δημιουργικά στερεότυπα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, στη Βίλα Καπαντζή (Βασ. Ολγας 108). Μια ομάδα μαθητών από το 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, ένα σχολείο ειδικής αγωγής στο Πανόραμα, δημιούργησε μια εγκατάσταση από ανακυκλωμένο χαρτί υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Ευαγγελίας Παπαδοπούλου. Σκισμένα χαρτιά μετατρέπονται σε πουλιά, φωλιές, νεφελώματα και σπείρες και στη συνέχεια συνθέτουν ένα συλλογικό έργο με το οποίο συνδιαλέγεται μία ομάδα εικαστικών. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Στις 15 και 16 Ιουλίου οι «Αχαρνής»

Mε την παράσταση «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Κακλέα, συνεχίζονται απόψε, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του πρώτου Φεστιβάλ Δάσους, στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αρης Σερβετάλης και Φάνης Μουρατίδης. Τα σκηνικά υπογράφει ο Μανόλης Παντελιδάκης και τη μουσική ο Σταύρος Γασπαράτος. Το έργο παρουσιάστηκε χθες στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ, ΚΕΑ

Αφηγήσεις μύθων και θρύλων

Aφηγητές από 20 χώρες του κόσμου αφηγούνται τοπικά παραμύθια, μύθους και θρύλους στη 13η Γιορτή Παραμυθιών με θέμα «Η αρπαγή της Ευρώπης», που πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 26 Ιουλίου στην Κέα. Μεταξύ άλλων, μια Γερμανίδα πριγκίπισσα αρνείται να είναι θύμα της μοίρας της, ένας Ουαλλός βασιλιάς κρύβει τα αλογίσια του αυτιά, ένα φίδι από την Κορέα μεταμορφώνεται σε άντρα για την αγάπη μιας γυναίκας και μια κυκλαδίτικη παραλλαγή του Αλαντίν μάς θυμίζει ποια είναι τα σημαντικότερα εφόδια στη ζωή. Είσοδος ελεύθερη.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΗΜΝΟΥ

Οπερα «Women in War» στις 17 Ιουλίου

Η όπερα «Women in War» σε μουσική του Τάσου Ιωαννίδη, λιμπρέτο της Ντέμπορα Πάρσονς και σκηνοθεσία του Αλκίνοου Τσιλιμιδού, η οποία διαδραματίζεται στη χερσόνησο της Καλλίπολης και στη Λήμνο στη διάρκεια της Μάχης της Καλλίπολης το 1915, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο «Ηφαιστία» της Λήμνου, στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Lemnos – Gallipoli Project» για τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης. Στο εγχείρημα συμμετέχουν Ελληνες, Αυστραλοί, Τούρκοι και Κύπριοι καλλιτέχνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή