Επιλογές της εβδομάδας

4' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η γιορτή της τζαζ στην ειδυλλιακή Σάνη

Ρυθμοί τζαζ για τη χαλάρωση και την ψυχαγωγία μας στο τριήμερο του Jazz On the Hill στον Λόφο Σάνης στη Χαλκιδική. Φέτος, το τριήμερο χωρίζεται για πρώτη φορά σε δύο Σαββατοκύριακα, αλλά και σε δύο κατευθύνσεις. Απόψε οι Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke και Eric Harland θα αποτελέσουν την καλύτερη εισαγωγή στην καθαρόαιμη αυτοσχεδιαστική jazz, ενώνοντας τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις σε μια μοναδική μουσική σύμπραξη. Την ερχόμενη Παρασκευή (17/7) στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα θα δώσει συναυλία ο Βρετανός μουσικός Hugh Coltman, ανερχόμενο αστέρι της τζαζ. Το Σάββατο (18/7) ένας σημαντικός τζαζίστας ο βραβευμένος με Γκράμι Kurt Elling θα δώσει μια δυναμική μουσική παράσταση. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 23ου Sani Festival που διευθύνει η Ολγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη.

​​Σάνη, Χαλκιδική, 11, 17 και 18/7, έναρξη 9 μ.μ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Η Καλαμάτα του Χορού παίρνει μπροστά

Με την ατμοσφαιρική παράσταση «Off the Map» της Ταϊβανέζας χορογράφου Wen-Chi Su ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή (17/7) το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας που θα διαρκέσει έως τις 24 του μήνα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανατρεπτική Κάρμεν της Dada Masilo που θα παρουσιαστεί το Σάββατο και την Κυριακή (18, 19/7) στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, αλλά και το έργο «Idiot-Syncrasy» που υπογράφουν οι Igor & Moreno και θα παρουσιαστεί τις ίδιες μέρες στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Ακολουθούν την Τρίτη (21/7) η παράσταση της Μέντης Μέγα «Transforming Me: ένα δίγλωσσο σόλο/a bilingual solo», το πολυσυζητημένο «Relic» του Ευριπίδη Λασκαρίδη (23/7) και οι Rootless Root για φινάλε την Παρασκευή 24/7.

​​Καλαμάτα, πληροφορίες

τηλ. 2721083086.

ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ

«Αισχύλεια 2015», η Ελευσίνα μάς καλεί

Ξεκινάει σήμερα στην Ελευσίνα ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων «Αισχύλεια 2015» που θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκδηλώσεις θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές και εικαστικές. Η έναρξη θα γίνει σήμερα για τη «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», εννέα θεατρικές παραστάσεις που θα ανέβουν στο Παλαιό Ελαιουργείο έως τις 26/7 και συνοψίζουν ενδιαφέρουσες νέες τάσεις του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου. Συγκεκριμένα θα δούμε την «Ερωφίλη» σε σκηνοθεσία του Μάξιμου Μουμούρη (11, 12/7), το «Infinito» των Ευγενίας Σιγαλού και Ελισάβετ Πλιακοστάθη (12/7, 8.15 μ.μ.), το «Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2» με τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή (13/7), κ.ά.

​​Ωρα έναρξης 9.15 μ.μ.

Παραλία Ελευσίνας

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Νομισματικό Μουσείο

Με τη συναυλία του Yiorgos Fakanas Group συνεχίζεται ο κύκλος ζωντανών εμφανίσεων στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου. Το συγκρότημα θα ερμηνεύσει κυρίως συνθέσεις από τις τελευταίες ορχηστρικές δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Φακανά.

​​Την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 μ.μ.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ

«Προμηθέας Δεσμώτης»

Για πρώτη φορά ύστερα από 17 χρόνια θα υποδεχτεί ξανά θεατές το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Στον χώρο του μνημείου, το οποίο παραμένει σε φάση αναστήλωσης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

​​Ωρα έναρξης 7 μ.μ.

Γενική είσοδος 8 ευρώ.

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Μάθημα χορού, θεάτρου

Με την επιθυμία να υποστηρίξει το κοινό στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα, ιδρύτρια του Στούντιο Κινητήρας, θα συντονίζει όλο τον Ιούλιο το μάθημα χορού και θεάτρου «Κινητήρας ΧΘ» με ελεύθερη συνεισφορά.

​​Κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 6-7.30 μ.μ.

Ερεχθείου 22

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εκδηλώσεις στους Δελφούς

Ολοκληρώνονται οι φετινές εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών με την ημερίδα «200 χρόνια από το Συνέδριο της Βιέννης (1815-2015). Ο ρόλος του Ιωάννη Καποδίστρια» με συμμετοχή καθηγητών από ελληνικά πανεπιστήμια. Το διήμερο στους Δελφούς περιελάμβανε επίσης περιήγηση στο ανακαινισμένο Πάρκο Γλυπτικής.

​​Συνεδριακό Κέντρο Δελφών, αίθουσα Διόνυσος, Δελφοί.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Στη «Δήλο»

Με ελεύθερη είσοδο παρουσιάζονται στον χώρο εκδηλώσεων της δραματικής σχολής «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη οι παραστάσεις των αποφοίτων της. Εως και αύριο το έργο «Η ζωή είναι όνειρο» του Calderon De La Barca σε σκηνοθεσία Esther Andre Gonzalez. Ο επόμενος κύκλος παραστάσεων θα δοθεί από τις 18 έως τις 23 Ιουλίου.

​​9.15 μ.μ. Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο,

τηλ. 210-52.03.562.

BLANK WALL GALLERY

«Portraits»

Φωτογραφικά πορτρέτα ανθρώπων από όλο τον κόσμο περιλαμβάνει η διεθνής θεματική έκθεση με τίτλο «Portraits», που φιλοξενείται στην Blank Wall Gallery σε επιμέλεια του Μάρκου Δολοπίκου. Συμμετέχουν οι Barbara Beltramelio (Ιταλία), Christine Pearl (ΗΠΑ), Hesham Alhumaid (Σαουδική Αραβία), Qian Yongning (Κίνα), Rosemarie Berger (Γερμανία) κ.ά.

​​Υακίνθου 12, Κυψέλη.

Εως 23 Ιουλίου.

ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Ερωτόκριτος

Στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι θα παρουσιάσει την Τετάρτη (15/7) την επιτυχημένη της παράσταση «Ερωτόκριτος» η ομάδα χορού και ακροβατικών «κι όμως κινείται» μαζί με τους Χαΐνηδες. Πρόκειται για παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών που ανέβηκε τον Ιούνιο του 2014 στο Ηρώδειο. Χορεύουν οι Ερμής Μαλκότσης, Χριστίνα Σουγιουλτζή κ.ά.

​​Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Χαλάνδρι

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

«Ανθρωπος ανεμιστήρας»

Σε μικρές ιστορίες για τη διαφορετικότητα και την αναπηρία είναι βασισμένη η παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» της θεατρικής ομάδας «Εν δυνάμει», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και μουσική της Ελένης Ευθυμίου στο Κτίριο Ε της Πειραιώς 260. Η ομάδα «Εν δυνάμει» συστάθηκε το 2008 με στόχο να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο.

​​Σάββατο και Κυριακή στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή