Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Ευριπίδης στο Θέατρο Δάσους

Θεσσαλονίκη

«Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» είναι διαφορετική τραγωδία που ξεκινάει από τον φόβο απέναντι στο ξένο, στο άλλο, στο άγνωστο και καταλήγει στον σεβασμό. Ενας ύμνος απέναντι στον ορθολογισμό και στη σχετικότητα των πραγμάτων. Πρόκειται για καλοκαιρινή παραγωγή που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, σήμερα, αύριο και 25, 26/7.

ΕΚΘΕΣΗ

Μαν Ρέι

Ανδρος

Οι διασημότερες φωτογραφίες τουμαζί με χαρακτικά, γλυπτά, κοσμήματα και πίνακες του Αμερικανού εικαστικού παρουσιάζονται μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου στο νησί των Κυκλάδων. Είναι ένα εξαιρετικά στημένο αφιέρωμα με 4 ξεχωριστές ενότητες, που μας συστήνουν τον καλλιτέχνη, τις μούσες του αλλά και την εποχή του. Ολη του η δημιουργική πορεία, που κράτησε έξι δεκαετίες, παρουσιάζεται μέσα από τους έρωτές του.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Ταυτο-ετερό-τητα»

Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, ομαδική έκθεση με τίτλο «Ταυτο-ετερό-τητα» φιλοξενείται στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης έως τις 31 Ιουλίου. Ο David Hockney συνδιαλέγεται με την ομοερωτική ποίηση του Κ. Π. Καβάφη μέσα από μια σειρά χαρακτικών.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Φοίβος Δεληβοριάς

Φωκίδα

Ο ταλαντούχος τραγουδοποιόςεμφανίζεται την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο οροπέδιο Αγίας Τριάδας, στην Καλοσκοπή Φωκίδας, έναν από τους πολλούς σταθμούς της θερινής του περιοδείας.

ΧΟΡΟΣ

Dance Days

Στα Χανιά

Ανοίγει τη Δευτέρα η αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, ένα θεσμό που υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά με ηχηρά ονόματα χορογράφων και χορευτών από όλο τον κόσμο (Γαλλία, Κύπρος, Γερμανία, Αυστρία, Ισραήλ, Ισπανία κ.ά.). Θα φιλοξενηθούν 53 παραστάσεις σύγχρονου χορού, το Athens Video Dance Project, 19 σεμινάρια, 18 εργαστήρια από χορογράφους της Ελλάδας και του εξωτερικού, οκτώ dance video projects και έξι διαλέξεις.

ΚΩΣ

Η Μελίνα Ασλανίδου σε ιστορικές διαδρομές

Η Μελίνα Ασλανίδου περιοδεύει φέτος το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα παρέα με εξαιρετικούς μουσικούς και ένα πρόγραμμα τεσσάρων κύκλων τραγουδιών που θα συσπειρώνουν το κοινό σε κάθε της παράσταση. Με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, τραγούδια από τη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή, λαϊκά του ’50, ρεμπέτικα και παραδοσιακά σμυρναίικα η ερμηνεύτρια μεταφέρει τους ακροατές σε διαφορετικές διαδρομές. Αύριο Κυριακή εμφανίζεται στην Κω, στο στάδιο «Ανταγόρα». Μαζί της ο Αλέξανδρος Μπαρμπούτης και ο Ανδρέας Ελεσνίτσαλης.

ΛΑΜΙΑ

Ο Γιώργος Ανδρέου με σπουδαία παρέα

Ο Γιώργος Ανδρέου διαλέγει τραγούδια και παρουσιάζει μια παράσταση με τρεις αγαπημένες τραγουδίστριες και το πιάνο του, την Τρίτη στο Τεχνών Χώρα στη Λαμία. Η Τάνια Τσανακλίδου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη συνομιλούν επί σκηνής με το πιάνο του, το βιολί του Στέργιου Γαργάλα και το ακορντεόν του Παναγιώτη Τσεβά. Τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο των εξαίρετων ερμηνευτριών και αγαπημένες συνθέσεις του Ανδρέου. Τραγούδια λαϊκά και «έντεχνα», παλιά και νεότερα, των μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

ΚΕΑ

Γιορτή Παραμυθιών για την Ευρώπη

Aφηγητές από 20 χώρες του κόσμου αφηγούνται τοπικά παραμύθια, μύθους και θρύλους στη 13η Γιορτή Παραμυθιών με θέμα «Η αρπαγή της Ευρώπης», που πραγματοποιείται έως τις 26 Ιουλίου στην Κέα. Μεταξύ άλλων, μια Γερμανίδα πριγκίπισσα αρνείται να είναι θύμα της μοίρας της, ένας Ουαλλός βασιλιάς κρύβει τα αλογίσια του αυτιά, ένα φίδι από την Κορέα μεταμορφώνεται σε άντρα για την αγάπη μιας γυναίκας και μια κυκλαδίτικη παραλλαγή του Αλαντίν μάς θυμίζει ποια είναι τα σημαντικότερα εφόδια στη ζωή. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Δημιουργικά Στερεότυπα» στο ΜΙΕΤ

Παρατείνεται έως τις 11 Σεπτεμβρίου η έκθεση «Δημιουργικά στερεότυπα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, στη Βίλα Καπαντζή (Βασ. Ολγας 108). Μια ομάδα μαθητών από το 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, ένα σχολείο ειδικής αγωγής στο Πανόραμα, δημιούργησε μια εγκατάσταση από ανακυκλωμένο χαρτί υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Ευαγγελίας Παπαδοπούλου. Σκισμένα χαρτιά μετατρέπονται σε πουλιά, φωλιές, νεφελώματα και σπείρες και στη συνέχεια συνθέτουν ένα συλλογικό έργο με το οποίο συνδιαλέγεται μία ομάδα εικαστικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή