ΑΤΖΕΝΤΑ

5ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

busking-in-poros-1
sarwnikos
dsc_6220

Δέκα κορυφαίοι δεξιοτέχνες μουσικοί διεθνούς φήμης καταφθάνουν στα νησιά του Σαρωνικού κόλπου για να παρουσιάσουν έξι μοναδικές συναυλίες με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι. Για μια εβδομάδα, από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 7 Αυγούστου 2015, η Ύδρα, ο Πόρος, οι Σπέτσες και ο Γαλατάς ντύνονται στα χρώματα του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και απολαμβάνουν σπουδαίες ερμηνείες των Brahms, Dvorak, Beethoven, Ravel, Mozart, Schulhof και Tchaikovski.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, που για 5η συνεχή χρονιά ανοίγει πανιά και με όχημα τη μουσική διαπλέει τα νερά του Σαρωνικού, οργανώνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, με τις χορηγίες της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της Καναδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, την υποστήριξη της Raycap, υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών και Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Το Leondari Ensemble απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συμμετέχουν σε κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης. Πρόκειται για ένα μουσικό σύνολο που σχηματίστηκε με άξονα τις εγκάρδιες φιλικές σχέσεις των μουσικών, την κοινή τους αγάπη για τη μουσική σε συνδυασμό με τον άψογο επαγγελματισμό που τους ενώνει, καθώς και τη φιλοδοξία για τη δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας που με όχημα τη μουσική θα συνομιλεί στην καρδιά του καλοκαιριού με τους ανθρώπους, τους τόπους και την ιστορία τους. Μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, που όχι μόνο είναι φίλοι μεταξύ τους, αλλά παράλληλα είναι αφοσιωμένοι σ’ αυτό το είδος της μουσικής, που εξερευνούν και ερμηνεύουν.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011, από δύο φίλους και άξιους σολίστες, τον Έλληνα βιολονίστα Γιάννη Αγρανιώτη και τον Αυστραλό σολίστ της βιόλας Francis Kefford, με το όραμα της δημιουργίας ενός φεστιβάλ με ξεχωριστό χαρακτήρα, που θα πρόσφερε υψηλής ποιότητας συναυλίες στην περιοχή, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μουσικούς να εμβαθύνουν με ενθουσιασμό στο ρεπερτόριο και στο κοινό τη δυνατότητα να βιώσει τη μουσική με μια σπάνια αμεσότητα. Έτσι δημιούργησαν το Leondari Ensemble και για 4 συναπτά έτη κατάφεραν με το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού να εμπλέξουν τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις απαρτίζουν, σχολεία, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις και δημοτικές αρχές, κάνοντας πράξη το όραμά τους να μεταγγίσουν την υψηλών απαιτήσεων κλασική μουσική στα μικρά νησιά του Σαρωνικού κόλπου.

Με έδρα τον Γαλατά και ταξιδεύοντας από νησί σε νησί, το Leondari Ensemble παρουσιάζει το φετινό του πρόγραμμα για το 5ο διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

31 Ιουλίου 2015, 21:00 – ΥΔΡΑ
Piano Quartet No. 1 in G minor, Op. 25 J. Brahms
String Quintet in E-flat major, Op. 97 A. Dvořák
Ξενοδοχείο Bratsera

1 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΠΟΡΟΣ
String Quartet in E-flat major, ‘Harp’, P.74 L. van Beethoven
String Quintet in E-flat major, Op. 97 A. Dvořák
Αμφιθέατρο Συγγρού

2 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΣΠΕΤΣΕΣ
Piano Trio in E-flat major, Op. 70 No. 2 L. van Beethoven
Piano Concerto No. 12 in A major, K. 414 W. A. Mozart
String Quartet in E-flat major, ‘Harp’, P.74 L. van Beethoven
Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο

4 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΥΔΡΑ
Piano Trio in E-flat major, Op. 70 No. 2 L. van Beethoven
Duo for Violin and Violoncello (1925) E. Schulhoff
String Quartet in F major M. Ravel
Ξενοδοχείο Bratsera

5 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΓΑΛΑΤΑΣ
String Quintet in C minor, K. 406 W. A. Mozart
Piano Quartet No. 1 in G minor, Op. 25 J. Brahms
Γυμνάσιο Γαλατά

7 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΠΟΡΟΣ
String Quintet in C minor, K. 406 W. A. Mozart
Duo for Violin and Violoncello (1925) E. Schulhoff
String Sextet in D minor, ‘Souvenir de Florence’ , Op. 70 P. I. Tchaikovsky
Αμφιθέατρο Συγγρού

ΥΔΡΑ/ΣΠΕΤΣΕΣ 10 ευρώ | ΠΟΡΟΣ 5 ευρώ |ΓΑΛΑΤΑΣ είσοδος ελεύθερη
Παιδιά: είσοδος ελεύθερη
Διαθέσιμα στην είσοδο

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού μας καλεί για ακόμη μια χρονιά να διερευνήσουμε μέσα στα πανάρχαια – σπάνιας ομορφιάς – τοπία του Σαρωνικού κόλπου τις δυναμικές που περιέχουν οι δυνατότητες ερμηνείας του σπουδαίου ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου, εκτελεσμένο από μουσικούς που συνδέονται με σχέσεις φιλίας μεταξύ τους και ταυτόχρονα παραμένουν απόλυτα προσηλωμένοι στην τέχνη τους.

Περισσότερες πληροφορίες  www.saronicfestival.com
  Ακουλουθήστε το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
facebook.com/SaronicFestival
twitter.com/SaronicFestival
instagram.com/saronicfestival