Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

«Αρχαίο DNA»

Θεσσαλονίκη

Σε όλα τα διαδοχικά στάδια της παλαιογενετικής έρευνας εστιάζει η περιοδική έκθεση με τίτλο «Αρχαίο DNA. Παράθυρο στο παρελθόν και το μέλλον» που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Εκτός από εργαστηριακά αντικείμενα και ενημερωτικά βίντεο, παρουσιάζονται ανασκαφικά ευρήματα του βορειοελλαδικού χώρου. Εως 31 Μαΐου 2016.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Μετανάστευση

Νάξος

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, αφιέρωμα με θέμα «Ο μετανάστης στον ελληνικό κινηματογράφο» αρχίζει αύριο στον Πύργο Μπαζαίου με την προβολή της ταινίας του Χρήστου Βούπουρα «7 θυμοί» σε πανελλήνια πρώτη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Εναρξη στις 9.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί έως την Τρίτη 28 Ιουλίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η γη των βράχων

Λέρος

Από το νησί της Λέρου ξεκινά το ταξίδι της η περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας της Τζένης Λυκουρέζου με τίτλο «Matera, η γη των βράχων», που διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η φωτογράφος περιηγήθηκε στην πόλη της Ματέρα, στη νότια Ιταλία, αποτυπώνοντας αστικά αλλά και φυσικά τοπία. Εως 28 Ιουλίου.

ΧΟΡΟΣ

«Apersona»

Σαντορίνη

O χορός συναντά το θέατρο στην παράσταση «Apersona», που βασίζεται σε μία ιδέα του Ιωάννη Μανταφούνη και παρουσιάζεται σε χορογραφία του ιδίου, της Ελενας Γιαννώτη και της Νίνα Βαλλόν. Την Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (παραλία Βλυχάδας).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Ηράκλειο

Τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του θα ερμηνεύσει την Παρασκευή 31 Ιουλίου ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στις Αγίες Παρασκιές Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τους σταθερούς συνεργάτες του Ματούλα Ζαμάνη, Δημήτρη Μυστακίδη, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, Σωτήρη Ντούβα κ.ά.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Εικαστικές «Διακοπές από τη λογική»

Στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά Σαντορίνης, φιλοξενείται μέχρι τις 29 Αυγούστου η ατομική έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής του Μιχάλη Αρφαρά με τίτλο «Διακοπές από τη λογική», η οποία περιλαμβάνει περίπου 60 έργα επιλεγμένα από τη νεότερη δουλειά του καλλιτέχνη. Γεννημένος στην Αθήνα το 1954, ο Μιχάλης Αρφαράς εγκαταστάθηκε στη Δυτική Γερμανία το 1974 και, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, δίδαξε χαρακτική στο Πανεπιστήμιο του Hildesheim στο Αννόβερο. Σήμερα είναι καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

ΣΕΡΙΦΟΣ

Μουσική σπουδή πάνω στον έρωτα

Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Σερίφου, ο συνθέτης και μουσικός Δημήτρης Μαραμής θα παρουσιάσει την παράσταση «Μυστικός έρωτας» στο θέατρο της Κάτω Χώρας. Μία σπουδή πάνω στη θεματική του έρωτα, το ρεσιτάλ περιλαμβάνει διασκευασμένα τραγούδια από όλο τον κόσμο και επιλογές από τους τέσσερις κύκλους τραγουδιών του συνθέτη «Αισθηματική ηλικία», «Ερωτόκριτος», «Μy Amor» και «Μυστικός έρωτας». Συμμετέχουν οι Θοδωρής Βουτσικάκης και Πατέρας Δανιήλ. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ. Είσοδος 10 ευρώ.

ΜΥΚΟΝΟΣ

«Λευκή θέα», νέα έργα του Γ. Γιώτσα

Ατομική έκθεση του εικαστικού Γιώργου Γιώτσα με τίτλο «Λευκή θέα» πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου – Κτίριο Μαρίας Ιγγλέση (Ματογιάννι 45) έως τις 31 Ιουλίου. Παρουσιάζονται νέα έργα του καλλιτέχνη φιλοτεχνημένα από φυσικά υλικά, όπως ξερά φύλλα, άμμο, κάρβουνο και ξύλα. Την έκθεση επιμελείται η μόνιμη συνεργάτις του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Λουίζα Καραπιδάκη. Ωρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2.30 μ.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα.

ΑΝΔΡΟΣ

Σινεμά με θέμα την ενδοσχολική βία

Το πρόγραμμα «Ντοκιμαντέρ με Ρόδες» διοργανώνει για δεύτερη φορά το «Exile Room» με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, προβολές πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Πέμπτη στο Σινέ Αυλή, το θερινό σινεμά της Κινηματογραφικής Λέσχης Ανδρου (στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου). Αυτή την εβδομάδα θα προβληθεί το φιλμ «Bully» του πολυβραβευμένου Lee Hirsch, με ήρωες πέντε παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με την ενδοσχολική βία. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή