Mατιές στον κόσμο

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ

Η Tate Modern «για το έθνος»

www.tate.org.uk

Νέο διευθυντή θα αποκτήσει η Tate Modern στο Λονδίνο. Είναι ο 45χρονος Alex Farquharson, ο οποίος θα διαδεχθεί την Πενέλοπι Κέρτις, που είναι στα ηνία του μουσείου από το 2010. Ο Alex Farquharson προέρχεται από το Nottingham Contemporary, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος με προίκα 20 εκατομμύρια στερλίνες το 2009, εγκαινιάζοντάς το με έκθεση Ντέιβιντ Χόκνεϊ. Εκείνη τη χρονιά είχε επιλεγεί και ως μέλος της βρετανικής επιτροπής για την εθνική συμμετοχή στην Μπιενάλε της Βενετίας και ήταν εκείνη τη χρονιά που το Ηνωμένο Βασίλειο είχε εκπροσωπηθεί από τον Στιβ Μακουίν. Ο Farquharson είναι φυσικά περιχαρής για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του και η πρώτη δήλωσή του εμπεριέχει το εύρος της φιλοδοξίας του, καθώς ανέφερε πως η Tate Modern είχε μοναδική θέση στην πολιτιστική ζωή του έθνους. Μια νέα περίοδος θα ξεκινήσει από τα τέλη του έτους, όταν θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά του.

ΣΕΟΥΛ

Ο Τομ Κρουζ στην Κορέα

Αστραφτερά χαμόγελα σκόρπισε στους φωτογράφους ο Τομ Κρουζ πριν από λίγες ημέρες, όταν βρέθηκε στη Σεούλ. Εκεί, παρευρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου με θέμα την προώθηση της νέας ταινίας του με τίτλο «Mission: Impossible – Rogue Nation», που μόλις άρχισε να προβάλλεται στην Κορέα. Είναι ένα πολιτικό θρίλερ με θέμα το ΔΝΤ. Η σκηνοθεσία είναι του Christopher McQuarrie.

ΚΟΡΕΑ

Το Grevin της Απω Ανατολής

Ενας άνδρας εξετάζει προσεκτικά το κέρινο ομοίωμα της Μέριλιν Μονρόε στο μουσείο Grevin, που εγκαινιάστηκε στη Σεούλ. Το ονομαστό Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παρισιού άνοιξε παράρτημα στην Απω Ανατολή και συγκεκριμένα στη δυναμική Νότια Κορέα. Περιλαμβάνονται περίπου 80 κέρινα ομοιώματα, μεταξύ των οποίων και φιγούρες από τη διάσημη ποπ κουλτούρα της Αν. Ασίας.

ΒΗΡΥΤΟΣ

Αριες στον Λίβανο

Είναι τόσο «κινηματογραφικά» δημοφιλής ο Περουβιανός σούπερ σταρ της όπερας, τενόρος Χουάν Ντιέγκο Φλόρες, που ξεσηκώνει τα πλήθη όπου και αν πάει σε όλον τον κόσμο. Ενα πυκνό ακροατήριο είχε τη χαρά να τον χειροκροτήσει στην έναρξη του 30ού Beiteddine Festival στα όρη του Λιβάνου και να ζήσει ξανά την ωραία, αστική ζωή αυτής της μεσανατολικής χώρας.

ΒΑΓΔΑΤΗ

Μεγάλη επιστροφή στο Ιράκ

Αυτό το τμήμα από ένα ανάγλυφο των Ασσυρίων παρουσιάζεται πλέον στο Εθνικό Μουσείο του Ιράκ στη Βαγδάτη. Σχεδόν 400 εκθέματα έργα τέχνης από το Ιράκ έγιναν αντικείμενα αρχαιοκαπηλίας την περίοδο του χάους μετά την επέμβαση του 2003 και τις πολεμικές επιχειρήσεις. Τώρα, τα περισσότερα από αυτά έχουν εντοπισθεί και επαναπατρισθεί από τις Αρχές του Ιράκ που εντόπισε αυτά τα έργα τέχνης, που αποτελούν εθνική κληρονομιά για τη χώρα, σε διάφορες χώρες. Για τη Βαγδάτη, η επανένταξη του Εθνικού Μουσείου σε τροχιά κανονικότητας είναι μια κατάκτηση μεγάλης αξίας.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Η Σάλμα Χάγιεκ και ο «Προφήτης»

www.gibransprophetmovie.com

Παραγωγός αλλά και λαμπερή πρωταγωνίστρια είναι η Σάλμα Χάγιεκ στη νέα animated ταινία «Ο Προφήτης», που βασίζεται στο διάσημο βιβλίο του Λιβανέζου συγγραφέα Καλίλ Γκιμπράν. Η Σάλμα Χάγιεκ, όπως και οι λοιποί διάσημοι συντελεστές, παρευρέθηκε στην προβολή της νέας ταινίας στο Λος Αντζελες, στο County Museum of Art’s Bing Theater, και τράβηξε όπως ήταν φυσικό τα φώτα της δημοσιότητας. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Roger Allers και παίζει επίσης ο Λίαμ Νίσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή