Ματιές στον κόσμο

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΙΝΔΣΟΡ

Το Frogmore House ανοίγει τις πόρτες

Σπάνια μπορεί το κοινό να γνωρίσει από μέσα ορισμένα από τα αρχιτεκτονικά μνημεία, γι’ αυτό και οι «Ανοικτές Πόρτες» ως ιδέα έχουν μεγάλη απήχηση. Στις 25, 26 και 27 Αυγούστου, θα ανοίξει, και πάλι, για το κοινό ένα από τα πιο γοητευτικά αρχιτεκτονήματα που ανήκουν στη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Frogmore House ανήκει στον ευρύτερο χώρο του Κάστρου του Ουίνδσορ, στο Μπέρκσαϊρ, χτισμένο ανάμεσα σε κήπους για τους οποίους είναι διάσημο. Κτίσμα του 17ου αιώνα, το Frogmore House αγοράστηκε από τη βασίλισσα Charlotte, σύζυγο του Γεωργίου Γ΄, και έκτοτε είναι ένα ησυχαστήριο μοναδικής ομορφιάς και γαλήνης για τα μέλη της βασιλικής οικογενείας. Πλέον, δεν είναι τόπος κατοικίας, απλώς χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις που οργανώνει το Μπάκιγχαμ. Το άνοιγμα στο ευρύτερο κοινό έχει πάντα μεγάλη απήχηση, καθώς είναι μια ευκαιρία να απολαύσει κανείς το αριστοτεχνικό εσωτερικό αυτού του μοναδικού κτιρίου.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Πιρς Μπρόσναν & Co.

Στις 26 Αυγούστου θα βγει στις αίθουσες των ΗΠΑ η ταινία «No Escape», αλλά ήδη η πρεμιέρα στο Λος Αντζελες συγκέντρωσε τα φλας. Eίναι περιπέτεια, με φόντο την τύχη μιας οικογένειας Αμερικανών που γίνονται μάρτυρες πραξικοπήματος στο εξωτερικό. Στη φωτογραφία ο Πιρς Μπρόσναν μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του Οουεν Ουίλσον και Λέικ Μπελ.

AΘΗΝΑ

Με τα μάτια των άλλων

Μία σέλφι με φόντο την Ακρόπολη από τον Αρειο Πάγο διαφημίζει την ωραία Αθήνα. Είναι φωτογραφία που έστειλε το Reuters για να υπενθυμίσει ότι η ελληνική πρωτεύουσα είναι και κάτι άλλο πέρα από μια πόλη σε κρίση. Η άνοδος του τουρισμού τον Αύγουστο και η παραμονή στην Ευρωζώνη έχουν επιτρέψει μια νέα φουρνιά φωτογραφιών που θυμίζουν την κανονικότητα που έχουμε ξεχάσει.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Ο εγγονός του Ντιέγκο Ριβέρα

Μια έκθεση «συνομιλίας» ανάμεσα στη Φρίντα Κάλο και στον Ντιέγκο Ριβέρα και την επίδρασή τους στη διεθνή κουλτούρα είναι η θερινή ατραξιόν στο Μεξικό, στο μουσείο Miguel Hidalgo της πρωτεύουσας. Στη φωτογραφία εικονίζεται ο Ντιέγκο Λόπες, εγγονός του Ντιέγκο Ριβέρα, ο οποίος εξηγεί τις παραμέτρους της ατμοσφαιρικής έκθεσης που έχει τον έξυπνο τίτλο «Diego Pop, Frida Pop».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Συλλογή Μπιτλς σε δημοπρασία

Αυτά τα τέσσερα ψυχεδελικά πορτρέτα των Μπιτλς είναι έργο του Ρίτσαρντ Αβεντον και απηχούν μοναδικά το πνεύμα του ’60. Είχαν παραγγελθεί από το γερμανικό περιοδικό Stern το 1966 και ανήκαν στη συλλογή του Uwe Blaschke, του ιστορικού που απεβίωσε το 2010, γνωστού και για το ειδικό ενδιαφέρον του για τους Μπιτλς. Η συλλογή πρόκειται να δημοπρατηθεί από τη Heritage Auctions στη Νέα Υόρκη στις 19 Σεπτεμβρίου και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο, διεθνές ενδιαφέρον, καθώς πολλά από τα αντικείμενα είναι παντελώς άγνωστα στο ευρύτερο κοινό.

ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο Ναπολέων ως φετίχ

www.robilantvoena.com

Σε μία από τις πιο όμορφες ιδιωτικές γκαλερί του κεντρικού Λονδίνου, στη Robilant + Voena (38 Dover Street), παρουσιάζεται ένα πανόραμα του Ναπολέοντα, από έργα τέχνης, τεκμήρια και επιδράσεις υπό τον σαγηνευτικό τίτλο «Ναπολέων, από την αρχαιότητα στην αυτοκρατορία». Εμφαση δίνεται στο ιδεώδες της ηγεσίας και στην αρετή της πολιτικής ευφυΐας που εμπεριέχει και την αυτοκαταστροφή. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για λίγες ακόμη ημέρες (έως την 1η Σεπτεμβρίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή