Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ραβέλ και Παγκανίνι

Θεσσαλονίκη

Εργα μουσικής δωματίου των Ραβέλ, Παγκανίνι, Κόνταλι κ.ά. θα ερμηνεύσουν την Πέμπτη 27 Αυγούστου οι διακεκριμένοι μουσικοί Carlos Johnson (βιολί), Kai Tzu-Zen Chou (βιολί), Chou Kang (βιόλα) και Ευγενία Φέιζο (βιολί) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΧΟΡΟΣ

«Το σωματίδιο του θεού»

Σαντορίνη

Η ομάδα χορού και ακροβασίας «κι ομΩς κινείται» και ο Χαΐνης και πρώην ερευνητής στο CERN Δημήτρης Αποστολάκης ταξιδεύουν το κοινό στο σύμπαν της σύγχρονης Φυσικής με την παράσταση το «Σωματίδιο του Θεού». Την Τρίτη στις 9.30 μ.μ. στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (Παραλία Βλυχάδας).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Δήμητρα Γαλάνη

Ανδρος

Ενα μεγάλο μέρος της ιστορίας του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού θα διατρέξει την Τρίτη 25 Αυγούστου η Δήμητρα Γαλάνη, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου. Τη γνωστή ερμηνεύτρια θα συνοδεύσουν οι διακεκριμένοι μουσικοί Θωμάς Κωνσταντίνου, Σπύρος Μάνεσης και Χρήστος Ραφαηλίδης. Στις 9 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο της Χώρας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Μatera»

Μεσσήνη

Με μία στάση  στη Δημοτική Αίθουσα Εικαστι­κών της Μεσσήνης συνεχίζει το ταξίδι της η περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας της Τζένης Λυκουρέζου, με τίτλο «Matera, η γη των βράχων», που διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η φωτογράφος περιηγήθηκε στην πόλη Ματέρα, στη Νότια Ιταλία, αποτυπώνοντας αστικά, αλλά και φυσικά τοπία. Από σήμερα έως τις 30 Αυγούστου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Γιορτή της Ποίησης

Δονούσα

Ποιητές, μουσικοί και φωτογράφοι συμμετέχουν στη διήμερη «Γιορτή της Ποίησης», που διοργανώνουν, από την Παρασκευή 28 Αυγούστου, το περιοδικό «Μανδραγόρας», ο καλλιτεχνικός οργανισμός «Ορίζοντας Γεγονότων» και η ομάδα «ποίηση στην εποχή της εκποίησης» στο θεατράκι στο λιμάνι της Δονούσας.

ΚΡΑΝΙΔΙ

Η «Κατερίνα» στην Ερμιονίδα

Με την επιτυχημένη παράσταση «Κατερίνα» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 2ου φεστιβάλ μονολόγου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», στον πολυχώρο «ARTίκι», στο Κρανίδι Ερμιονίδας. Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει και σκηνοθετεί το «Βιβλίο της Κατερίνας» του Αυγούστου Κορτώ, βασισμένο στην αληθινή ιστορία της μητέρας του συγγραφέα, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Λόλεκ να τη συνοδεύει ζωντανά επί σκηνής. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο στο θέατρο «Θησείον» της Αθήνας. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΑΝΔΡΟΣ

Θερινό ντοκιμαντέρ στο Σινέ Αυλή

Το πρόγραμμα «Ντοκιμαντέρ με Ρόδες» διοργανώνει για δεύτερη φορά το «Exile Room», με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, προβολές πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Πέμπτη στο Σινέ Αυλή, το θερινό σινεμά της Κινηματογραφικής Λέσχης Ανδρου (στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου). Αυτή την εβδομάδα θα προβληθεί το φιλμ «Μαύρο Κήτος» (Blackfish) της Gabriela Cowperthwaite, με θέμα ένα τρομακτικό ατύχημα σε ένα θαλάσσιο πάρκο των ΗΠΑ. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΟΖΑΝΗ

Η «Αντιγόνη» του Θ. Μουμουλίδη

Στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης παρουσιάζεται αύριο, Κυριακή, η «Αντιγόνη» σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας. Μια παραγωγή της εταιρείας «5η Εποχή Τέχνης», η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση της τραγωδίας του Σοφοκλή μέσα σε ένα εικαστικό περιβάλλον και συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής του Σταύρου Γασπαράτου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μάνος Καρατζογιάννης κ.ά.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Εκθεση εικαστικών του Μιχάλη Αρφαρά

Μέχρι τις 29 Αυγούστου συνεχίζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής του Μιχάλη Αρφαρά, με τίτλο «Διακοπές από τη λογική», στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά Σαντορίνης. Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 60 έργα επιλεγμένα από τη νεότερη δουλειά του καλλιτέχνη. Γεννημένος στην Αθήνα το 1954, ο Μιχάλης Αρφαράς εγκαταστάθηκε στη Δυτική Γερμανία το 1974 και, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, δίδαξε χαρακτική στο Πανεπιστήμιο του Hildesheim στο Αννόβερο. Σήμερα είναι καθηγητής της AΣΚΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή