Ματιές στον κόσμο

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

http://hamlet-barbican.com/

Ως τις 31 Οκτωβρίου θα παίζεται η νέα παραγωγή του «Αμλετ» στο Μπάρμπικαν του Λονδίνου. Δύσκολο, βέβαια, να βρει κανείς εισιτήρια, αλλά ο νέος αυτός «Αμλετ» έχει αφήσει το δικό του ίχνος στην ιστορία των θεατρικών παραγωγών αυτού του σαιξπηρικού έργου. Η ερμηνεία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς έχει ήδη υμνηθεί, γιατί μπόρεσε να ανανεώσει τον ρόλο χωρίς να χάσει ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε και το ζητούμενο. Δίπλα σε άξιους συνεργάτες (στη φωτογραφία τον βλέπουμε μαζί με την Αnastasia Hille, που ερμηνεύει τον ρόλο της Γερτρούδης), ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αθροίζεται στη μακρά σειρά σπουδαίων ηθοποιών που έχουν ερμηνεύσει Αμλετ: από τον Λόρενς Ολίβιε ώς τους Mark Rylance και Michael Sheen. H σκηνοθεσία είναι της Lyndsey Turner, που τα τελευταία χρόνια έχει ισχυρή θέση στο Γουέστ Εντ και στο Μπρόντγουεϊ. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι ένας ακόμη λόγος για να δει κανείς αυτόν τον «Αμλετ».

ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Κριστίν Σούκοβ

Στα 26 της χρόνια, η Κριστίν Σούκοβ είναι από τις ανερχόμενες ηθοποιούς του γερμανικού θεάτρου και κινηματογράφου με μία ήδη πολύ καλή πορεία. Με πτυχίο κλασικού μπαλέτου, η Κριστίν Σούκοβ, που αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Schauspielstudium, παίζει επίσης φλάουτο και κλαρινέτο. Αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί ως «Αννα Φρανκ» σε νέα παραγωγή στο Αμβούργο.

ΝΑΠΟΛΙ

Ελενα Φεράντε

Η απήχηση που έχει και στις ΗΠΑ η αγνώστου ταυτότητος Ιταλίδα συγγραφέας Ελενα Φεράντε, είναι ενδεικτική του φαινομένου γύρω από το όνομά της και τις ναπολιτάνικες σάγκες της. Σύντομα κυκλοφορεί στα αγγλικά το τέταρτο βιβλίο με τίτλο «The Story of the Lost Child» και το εκδοτικό γεγονός έγινε εξώφυλλο στο New York Times Book Review. Δύο βιβλία της κυκλοφορούν και στα ελληνικά.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Τέιλορ Σουίφτ

Eχει τεράστιο κοινό η Τέιλορ Σουίφτ και η εμφάνισή της στα MTV Video Music Awards, για να δώσει το βραβείο στον Kanye West, προκάλεσε αίσθηση. Το πέρασμά της από την κάντρι στην ποπ σηματοδοτείται με το άλμπουμ «1989», που σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Αποτελεί φαινόμενο της κατηγορίας εκείνων των καλλιτεχνών που μπορούν να ανανεώνουν τη στερεότυπη εικόνα τους.

ΓΑΛΛΙΑ

Μαρίζα Μπέρενσον

Στον «Θάνατο στη Βενετία», στο «Καμπαρέ» αλλά κυρίως στον «Μπάρι Λίντον», η Μαρίζα Μπέρενσον είχε λάμψει ως εξαιρετική ηθοποιός. Εμεινε ως γοητευτική κινηματογραφική περσόνα των ’70s. Στα 68 της χρόνια παραμένει με τον δικό της πάντα αέρα και η φωτογραφία που έστειλε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβεβαιώνει το γεγονός. Η φωτογραφία είναι από την άφιξή της στην 20ή έκθεση βιβλίου «La Foret des Livres», στην κεντρική Γαλλία. Εκεί, κάθε χρόνο προσέρχονται ως καλεσμένοι δεκάδες συγγραφείς και προσωπικότητες από όλους τους χώρους.

ΠΑΡΙΣΙ

Σελίν Ντιόν

Η Γαλλία έχει μακρά και ισχυρή παράδοση να τιμά προσωπικότητες από κάθε σφαίρα της ζωής που έχουν προσφέρει και που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον γαλλικό πολιτισμό. Η Σελίν Ντιόν, ως γαλλόφωνη Καναδέζα, προσήλθε στο Μέγαρο των Ηλυσίων για να τιμηθεί με το παράσημο της Λεγεώνος της Τιμής από τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Η Σελίν Ντιόν έχει απευθύνει έκκληση σε κάθε ταλαντούχο συνθέτη να της στείλει τραγούδια από τα οποία θα επιλέξει όσα της αρέσουν για τα επόμενα δύο άλμπουμ της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή