ΑΤΖΕΝΤΑ

Graffiti στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και όχι μόνο

Graffiti στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και όχι μόνο

Οι ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και οι προσκεκλημένοι συνεργάτες τους  από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα υποδεχθούν τη μεγάλη Βραδιά του Ερευνητή (κεντρική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», 25/9)  με μια ξεχωριστή εκδήλωση (preevent)  στους χώρους του.  Μέσα από ένα  πλούσιο πρόγραμμα επιστημονικών δράσεων θα αναδειχθεί πώς οι ερευνητές του -από τις θετικές ή τις ανθρωπιστικές επιστήμες- μπορούν να δώσουν ένα ή περισσότερα "χρώματα" στην έρευνά τους!

Στόχος της προκαταρκτικής αυτής εκδήλωσης είναι η προβολή της ερευνητικής σκέψης ως εργαλείο μάθησης, δημιουργίας και εφευρετικότητας.

Με το σκεπτικό αυτό μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δράση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό κήπο του Ιδρύματος.«Graffiti και Επιστήμη».

Πώς μπορούμε να Ζωγραφίσουμε την επιστήμη με φαντασία και χρώματα! Το Stigma Lab μαζί με τους καλλιτέχνες της Stigma Squad συμμετέχουν στην εκδήλωση και «ζωγραφίζουν» μαζί με το κοινό, καθοδηγώντας  τους «νέους» να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους από την εκδήλωση καθώς και τις επιστημονικές «ανησυχίες»  και «αναζητήσεις» τους μέσα από ένα άλλο είδος γραφής και έκφρασης. Ελάτε για μια νέα εμπειρία!  (Προσοχή απαιτείται προκράτηση θέσης)

Η ίδια ομάδα θα ζωγραφίσει με τον τρόπο και την ευαισθησία που τους διακρίνει στην Κεντρική Εκδήλωση της 25/9 με θέμα «Η Βραδιά του Ερευνητή γιορτάζει  τα 10 χρόνια ζωής της!

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
● Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48
(Μετρό Ευαγγελισμός)

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 18:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη

URL: www.eie.gr, www.rengreece.gr, www.facebook.com/rengreece, #rengreece