Ματιές στον κόσμο

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η Αναγέννηση του Μποτιτσέλι

www.botticelli-renaissance.de

Περιήγηση στο τοπίο που γέννησε η τέχνη του Σάντρο Μποτιτσέλι παρουσιάζει η Gemäldegalerie του Βερολίνου σε μία έκθεση που συμπυκνώνει όλα τα ζητήματα της ιστορίας της τέχνης και της εφαρμογής των συμβόλων. Η έκθεση ιχνηλατεί ακριβώς τις επαναπροσεγγίσεις και την ελευθερία ερμηνείας της κληρονομιάς του Μποτιτσέλι και κυρίως της Αφροδίτης του ως κεντρικό σύμβολο του δυτικού πολιτισμού και ως εισαγωγή στη νεότερη εποχή. Πάνω από 50 έργα του Μποτιτσέλι συνυπάρχουν με μεταγενέστερες επαναγραφές μεγάλων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα από τους βικτωριανούς Προραφαηλίτες και τους «μοντέρνους» του ιμπρεσιονισμού ώς την ποπ αρτ της δεκαετίας του ’60. Εργα του Εντγκάρ Ντεγκά, του Εντουαρντ Μπερν-Τζόουνς, του Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι, του Ρενέ Μαγκρίτ, του Αντι Γουόρχολ και άλλων αντιπαρατίθενται δημιουργώντας έναν νέο «τόπο» ερμηνείας.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Alex Hassell

Eχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίον ανανεώνεται η σαιξπηρική παράδοση στη Βρετανία. Οι ερμηνείες των μεγάλων ρόλων αναδεικνύουν καταξιωμένους ή ανερχόμενους ηθοποιούς στη σαιξπηρική ανθολογία. Οπως τον Alex Hassell, που αυτήν την περίοδο (έως 25/10) ερμηνεύει τον Ερρίκο Ε΄ στο Στράτφορντ-απόν-Εϊβον σε σκηνοθεσία Γκρέγκορι Ντόραν.

ΜΙΛΑΝΟ

Τζόρτζο Αρμάνι

Η βιογραφία του Αρμάνι, γραμμένη από τη Σούζι Μένκες, την κορυφαία βετεράνο, αλλά πάντα υπολογίσιμη και σεβαστή δημοσιογράφο για θέματα μόδας και στυλ, είναι γεγονός. Το βιβλίο, με τον απλό τίτλο «Giorgio Armani», παρουσιάστηκε στη διάρκεια του Milan Fashion Week μετά το πέρας της παρουσίασης της νέας κολεξιόν του Ιταλού σχεδιαστή. Στο εξώφυλλο του βιβλίου, το παιδικό βλέμμα του Τζόρτζο.

ΛΟΝΔΙΝΟ

Αν Χάθαγουεϊ

Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «The Intern» (O αρχάριος) έγινε στο Λονδίνο και τα φλας άστραψαν στο πρόσωπο της Αν Χάθαγουεϊ, που πρωταγωνιστεί στο φιλμ μαζί με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο. Η ταινία της Νancy Meyers μάς δείχνει έναν συνταξιούχο (Ρόμπερτ ντε Νίρο) που αποφασίζει να εμπλακεί στον κόσμο της μόδας και πέφτει πάνω στην Jules Ostin (Αν Χάθαγουεϊ).

ΝΑΣΒΙΛ

Κένι Ρότζερς

Στα 77 του χρόνια, ο πάντα ακμαίος τραγουδιστής της κάντρι Κένι Ρότζερς πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει σταδιακά το τραγούδι και να αφοσιωθεί περισσότερο στους μικρούς γιους του και στη γυναίκα του, Γουάντα. Ο Κένι Ρότζερς, με τα ασημένια του μαλλιά, το περιποιημένο μούσι και το πλατύ χαμόγελο, θα οργανώσει μία μεγάλη αποχαιρετιστήρια συναυλία που θα σηματοδοτεί τα 50 χρόνια της καριέρας του επαναφέροντας στο προσκήνιο τις αμέτρητες επιτυχίες του στην κατηγορία της country music, που τον έκαναν δημοφιλή όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

ΠΑΡΙΣΙ

Στεφάν Μαλαρμέ

Στις 15 Οκτωβρίου δημοπρατείται στο Παρίσι, από τον οίκο Sotheby’s, η βιβλιοθήκη του συμβολιστή ποιητή Στεφάν Μαλαρμέ (1842 – 1898), που είχε μεγάλη επιρροή στους πνευματικούς κύκλους. Οταν ο Μαλαρμέ απεβίωσε το 1898, η βιβλιοθήκη και το αρχείο του παρέμειναν στα χέρια της αγαπημένης του κόρης, Ζενεβιέβ. Αυτή η σπάνια πνευματική παρακαταθήκη έφτασε τώρα να δημοπρατείται. Περιλαμβάνει χειρόγραφα του ποιητή αλλά και σπάνιες εκδόσεις, λογοτεχνικές, βιβλίων τέχνης και φωτογραφίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή